Asgari ücrette flaş gelişme! Tarih verildi...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in Aralık ayının ilk haftasını işaret ettiği Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanma tarihi belli oldu. Komisyonun 7-8-9 Aralık'ta toplanması planlanıyor. İşte detaylar...

Asgari ücrette flaş gelişme! Tarih verildi...
  • 15 Kasım 2022, Salı 0:44

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in Aralık ayının ilk haftası toplanacağını açıkladığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanma tarihleri verildi.
Habertürk'te yer alan habere göre; komisyon 7-8-9 Aralık'ta toplanacak.


TİSK Genel Kurulu'nun 6 Aralık'ta yapacağı Genel Kurulun ardından Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 7, 8 ya da 9 Aralık'ta toplanacak. Aralık ayı boyunca komisyon 4 toplantı yapacak ve son toplantı sonrası geçen yıl olduğu gibi asgari ücret Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.


Bakan Bilgin, asgari ücreti belirlemede enflasyon etkisini geriletecek bir uygulama gerçekleştireceklerini kaydetmişti.


Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de konuyla ilgili, "2002 yılından bugüne kadar asgari ücretliler enflasyona ezdirilmedi. Bu yıl da enflasyon hedefimiz bu kadar değildi. Memur maaşları zaten 6 ayda bir güncelleniyor. Asgari ücretteki artış gelecek yılın enflasyon hedeflerine göre belirleniyor. Bu yıl enflasyon, hedeflerimizin üzerinde çıktığı için Temmuz ayında tekrar güncellemeye gittik. Şimdiye kadar asgari ücretliler enflasyona ezdirilmedi ve bu yıl da aynı şekilde bir artış olacak. Asgari ücretteki artış enflasyonun üzerinde olacak" ifadelerini kullamıştı.

Milyonları ilgilendiren haber! Yüzde 40 indirim uygulanacak Milyonları ilgilendiren haber! Yüzde 40 indirim uygulanacak

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık