Milyonları ilgilendiren haber! Yüzde 40 indirim uygulanacak

Kanun yolundan vazgeçme müessesesiyle mükelleflerin ödeyeceği vergi ve cezalarda indirim yapılacak. Vergi uzlaşmasında indirimin nasıl yapılacağına ilişkin detaylar belli oldu. Yayımlanan tebliğe göre, 100 liralık cezanın 40 lirası silinecek.

Milyonları ilgilendiren haber! Yüzde 40 indirim uygulanacak
  • 21 Şubat 2020, Cuma 17:17

Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, vergi ve cezalara yönelik ihtilafların hızlı bir şekilde çözülmesine imkan veren "kanun yolundan vazgeçme" müessesesi yürürlüğe girdi. 7194 sayılı kanunla Türk vergi hukuku uygulamasına dahil edilen ve 2020 yılı başından itibaren uygulanmakta olan "kanun yolundan vazgeçme" müessesesine ilişkin usul ve esasların belirlendiği Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yapılan vergi tarhiyatları ile kesilen vergi cezalarına ilişkin ihbarnamelerin tebliğ edilmesini takiben mükellefler, yasal hakları çerçevesinde yargı sürecine gerek kalmaksızın uzlaşma ve cezada indirim gibi idari müesseseleri tercih edebildiği gibi bu vergi ve cezalara karşı dava açmayı da seçebiliyor. Günün değişen koşulları, yargılama sürecinin sonuçlanmasını beklemeksizin tarhiyat ve cezalara ilişkin uyuşmazlıkların yargılama aşamasında da çözümlenmesini ve böylece idare ile mükellefler arasında tarhiyat ve cezalara ilişkin çözüm ve uyumun her aşamaya yayılmasını sağlayacak bir müesseseye olan ihtiyacı artırdı.

"Kanun yolundan vazgeçme" müessesesi hayata geçirildi

Bu çerçevede vergi ve cezalara ilişkin olarak ortaya çıkan ihtilafların yargı aşamasında da mükelleflerin tercihlerine bağlı olarak sonlandırılması, yargı mercilerinin iş yüklerinin azaltılması ile uyuşmazlık konusu vergi ve cezaların müessese kapsamında tahakkuku ve tahsilinin etkin bir şekilde sağlanması amacıyla "kanun yolundan vazgeçme" müessesesi hayata geçirildi.

Eşe yalan söylemek boşanma sebebi Eşe yalan söylemek boşanma sebebi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık