Üreticilere 42 Bin 500 Lavanta Fidesi

Üreticilere 42 Bin 500 Lavanta Fidesi
  • 23 Aralık 2019, Pazartesi 23:09

Başkan Zeydan Karalar kırsalda üreticinin güçlenmesi, bulunduğu yerde mutlu olması için yeni projeler üretiyor ve uygulamaya koyuyor. Adana Büyükşehir Belediyesi son olarak Pozantı ve Aladağ ilçelerinde, katma değeri yüksek bir ürün olan lavanta fidesi dağıttı. Başkan Zeydan Karalar, özellikle kadının güçlenmesi, üretimde aktif rol oynaması ve gelişime katkı sağlaması için ne gerekiyorsa yapmaya kararlı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Kalkınma Kırsalda Başlar” felsefesiyle, kentin bereketli topraklarında çiftçilik yapan, üretime katkı sağlayan hemşehrilerine desteğin miktarını her geçen  gün artırıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi, dikimini ve üretimini teşvik etmek amacıyla Aladağ ilçesinde 25 bin 500, Pozantı ilçesinde de 17 bin lavanta fidesi dağıttı.

ARITMASIZ İLÇE, SUSUZ KÖY KALMAYACAK

CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi’nin eşlik ettiği Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bizzat katıldığı fidan dağıtımı etkinliklerinde, kırsalda tarıma ve hayvancılığa verilen ve verilecek desteğin içeriği hakkında bilgi verdi.

Başkan Zeydan Karalar, “Hiç olmadığı kadar hizmet göreceğinize dair size söz verdim. Bunun gereğini yerine getireceğiz. Nihayetinde ocakta inşallah artık artı veren bir belediye bütçesi sağlayacağız. İlk aylardaki çok kötü mali tabloya rağmen hizmeti durdurmadık. Kozan’da 50 km yol yaptık. İmamoğlu’nda yaptığımız isale hattının uzunluğu 264 km. 30 km asbestli hat değiştirdik. Ceyhan’da, Karataş’ta, Aladağ’da, Kozan’da, bütün Adana’da kanserojen etkisi olan asbestli borulardan gelen su içiliyor.

Su cenneti Adana’nın üçte birinde sağlıklı su yok. Bu kardeşiniz 5 yıl içinde arıtmasız ilçe, susuz belde, köy bırakmayacak Allah’ın izniyle. Aladağ’da önemli yol çalışmalarımız var ve uzun yıllardır yapılamayan yolları kısa sürede bitireceğiz. Bu konuda muhtarları toplayacağım. En azından ana yollarda sıkıntınız kalmayacak. Önümüzdeki yaz büyük bir yol hamlesi başlatıyoruz. Bana, ‘yaptığınız yama, önce yapılan yollardan kaliteli’ diyorlar. Kaliteli yol yapmayanın parasını ödemem. Ben milletin parasını çarçur ettirmem.

Benim kullandığım para sonuçta milletin verdiği vergilerden oluşuyor.

Bizim işimiz sadece yol, taziye evi, park, altyapı yapmak, su getirmek değil. Hangi vatandaşımızın nerede bir ihtiyacı varsa ona el atmaya başladık.

Tufanbeyli’de Tarım İl Müdürlüğü’nün yaptığı paketleme tesisini birlikte işleteceğiz.

Tufanbeyli’yi yeniden dünyanın en kaliteli fasulyesini, nohudunu, mercimeğini üreten hale getireceğiz. Saimbeyli’de üzüm bağlarını kuruyoruz şu anda. Oraya çok ciddi tarım desteği veriyoruz. Feke’de silaj desteği veriyoruz. Hayvancılığı destekliyoruz. Aladağ’da da tarımın yanı sıra, hayvancılık desteğini gündeme alacağız.

Pozantı’da domates ve çilek fidesi dağıttık. Bizde siyaset ayrımı yok. Hangi partiye oy verirseniz verin, benim kardeşlerimsiniz. Hepinize hizmet etmek benim boynumun borcudur” dedi.

LAVANTA KATMA DEĞERİ YÜKSEK BİR ÜRÜN

Pozantı’yı, Karaisalı’yı, ve Aladağ’ı lavanta cenneti haline getirmek istediğini belirten Başkan Zeydan Karalar, “Dağlık, toprağı az olan yerlerde lavanta bir endüstri ürünü aynı zamanda. Hem görseli insanı çok mutlu ediyor, rahatlatıyor. Kokusu, yağı, dünyada çok önemli. Bunların önemini bilin. Türkiye’de bu artıyor. Adana’da lavanta üretimi arttığında biz bir tesis kuracağız, lavantalarınızı sizden alacağız, endüstriyel ürün haline getirip daha çok para kazanmanızı sağlayacağız. Dönümden yaklaşık 1 ton ürün alabilirsiniz. Lavantanın kilosu şu anda minimum 5 liradır. Dönümden 5 bin lira para kazanılabilir.

Başkan Zeydan Karalar TEMSA için teyakkuza geçti Başkan Zeydan Karalar TEMSA için teyakkuza geçti

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık