Adalet bunun neresinde?:“Çözerse, Cumhurbaşkanımız çözer”

Adalet bunun neresinde?:“Çözerse, Cumhurbaşkanımız çözer”
  • 22 Aralık 2019, Pazar 14:37

Türkiye Jokey Kulübü yönetiminin aldığı karara at sahiplerinin yanı sıra antrenör ve jokeyler tepki gösterdi. At sahiplerinin birçoğu ‘Adalet’ vurgusuna değinerek şartların herkes tarafından eşit olması gerektiği söylediler.

20 Aralık tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan At Yarışları Müşterek Bahisler Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik uyarınca yapılan değişikliklere jokeylerden tepki geldi. Yönetmeliğe göre jokeylerin kazançları önemli derecede azaldı.

İkinci, üçüncü ve dördüncülük primlerinin % 3 ve % 5 oranında düşürülmesine  tepki gösteren jokeyler bu adaletsizliğe son verilmesini istedi. Her gün at üzerinde canlarını ortaya koyan jokeyler, hiç bir maaşı ve hayat sigortası olmayan ve tek kazançları ilk 4'e girerek kazançlarını sağlayan emekçiler ve  kazanmayanlar doğudaki zor şartlarda at binen jokeyler evine nasıl ekmek götürecek?  Jokeylerin kazançlarına göz dikenler ellerini vicdanına koymalı” diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

 

Jokeyler olmasa bu kararı alanlar mı at binecek?

Jokeylerin kazançlarını kısıtlayarak, at sahiplerinin kazançlarını iyileştirme kararına at sahiplerinin de bu karara tepki verdiği ortaya çıktı. At sahipleri yetkililere böyle seslendi: “Jokeylerimizin huzuru kaçmış durumda, şimdi söyleyin, adalet bunun neresinde? Jokeylerimiz olmasa, bu kararı alanlar mı at binecek? Tehditle jokeylerimize baskı yapanlara sesleniyoruz; Bu kardeşlerimiz ata ne derece sağlıklı binecek? Bu yanlışın biran önce düzeltilmesi ve jokeylerimizin gönülleri alınması gereklidir” sözleriyle yönetim eleştirildi.

Türkiye'de atçılık daha üst seviyeye çıkması için, 2020 yılında bu şartların düzeltilmesi gerekli olduğu ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, eşitlik vurgusunu her platformda dile getirmesi bilinmekte olup, TJK’nın almış olduğu bu adaletsizliğinde önüne geçeceği konuşuluyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık