İYİ parti karıştı: Koncuk istifa etti

Ümit Özdağ'ın ihracıyla ilgili İYİ Parti'den yapılan açıklamada, "İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın İYİ Parti üyeliğinden, Kurucular Kurulu Üyeliği de dahil olmak üzere kesin olarak çıkarılmasına müşterek Disiplin Kurulu tarafından oybirliği ile karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı. Ümit Özdağ'ın ihracı öncesi de İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu.

İYİ parti karıştı: Koncuk istifa etti
  • 16 Kasım 2020, Pazartesi 21:57

İSMAİL KONCUK İYİ PARTİDEN İSTİFA ETTİ

İYi Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk partisinden istifa ettiğini açıkladı. Açıklama yapan Koncuk, "İyi Partiyi yönetenlerin her kalıba girmek gibi rahatsızlığı vardır.İYİ Parti iyi yönetilmiyor" dedi. Koncuk, bugün saat 15.00'de TBMM'de bir basın toplantısı gerçekleştirerek istifa ettiğini açıkladı. Açıklamasında parti yönetimine yüklenen Koncuk, "İYİ Parti iyi yönetilmiyor. İYİ Parti ile milletvekili ve üye olarak bir bağlantım kalmamıştır" dedi.

LİSTE KRİZİ, TARTIŞMALARI ALEVLENDİRDİ

İYİ Parti'de, 2. Olağan Kurultay'da Koray Aydın'ın başını çektiği iddia edilen bir yapının Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliği seçimi için delegelere "oy verilmeyecekler" listesi gönderildiği iddialarıyla başlayan gerginlikte yeni bir aşamaya geçildi. İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk partiden istifa etti.

"AHLAKSIZ BİR OPERASYON OLDU"

27 Mart 2018 tarihinde Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanlığı görevinden istifa ederek İYİ Parti saflarına katılan İsmail Koncuk liste tartışmaları için geçtiğimiz ay İsmail Koncuk, "Partide ahlaksız bir operasyon olmuştur. Bu parti ahlaksızlıklara zemin yaratmak için kurulmuş bir siyasi hareket değildir" demişti.

"KOLTUK ONLARIN, ADAMLIK BİZİM OLSUN"

Koncuk, Kurultay'ın hemen sonrasında ise sosyal medya hesabından "İYİ Parti 2. Olağan Kongresi bugün yapıldı. Hayırlı olsun. Ben ve Ümit Özdağ, Gİ·K adayı olmamamıza rağmen, bazı akıl ve ahlak fukaraları, bir kısım il yöneticisine sabah böyle bir liste dağıtmış. Aday olma ihtimalimiz bile birilerini ürkütmüş! Koltuk onların, adamlık bizim olsun" ifadelerini kullanmıştı.

TBMM'DEKİ SANDALYE DAĞILIMI

Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un istifası ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın ihracıyla, İYİ Parti'nin milletvekili sayısı 36'ya düştü. TBMM'deki bağımsız milletvekili sayısı da 9'a yükselmiş oldu.

İSMAİL KONCUK KİMDİR?

1959 Adana Ceyhan doğumlu olan İsmail Koncuk Eskişehir Eğitim Enstitüsü İngilizce Bölümünden mezun oldu.
Öğretmenlik görevine Konya'da başladı, Adana'da devam etti. Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanlığı görevlerinde bulundu.
2018 yılında emekli olarak İYİ Parti'ye geçti ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi.
İngilizce bilen Koncuk, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Ümit Özdağ İYİ Parti'den ihraç edildi!

ÜMİT ÖZDAĞ İHRAÇ EDİLDİ

Bu arada İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İYİ Parti Disiplin Kurulu tarafından oy birliğiyle partisinden ihraç edildi.
İYİ Parti Gaziantep milletvekili Ümit Özdağ, partisinden ihraç edildi.
Ümit Özdağ'ın ihraç kararı oy birliği ile alındı. İYİ Parti Disiplin Kurulu toplantısı 4 buçuk saatten fazla sürdü. Toplantının ardından yazılı açıklama yapıldı. Partisinden ihraç edilen Özdağ ile ilgili bugün dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Özdağ'ın ihraç edileceği ve yeni bir parti kuracağı öne sürülmüştü.

KARAR OY BİRLİĞİ İLE ALINDI

İYİ Parti Disiplin Kurulu, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın Kurucular Kurulu Üyeliği ve parti üyeliğinden kesin ihracına karar verdi. İYİ Parti'den yapılan açıklamada kararın oy birliği ile alındığı belirtildi. İYİ Parti'den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

NE OLMUŞTU?

Özdağ'ın, katıldığı bir televizyon programında İstanbul İl Başkanı Kavuncu'nun "FETÖ'cü" olduğu yönündeki iddialarının ardından Kavuncu, Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Daha sonra parti teşkilatları, Özdağ'ın beyanlarının gerçek dışı ve iftira olduğunun belirtildiği dilekçeleri genel merkeze ileterek Özdağ'ın partiden ihraç edilmesini istemişti. Genel Başkan Meral Akşener ise teşkilatlardan gelen başvuru ve talepleri değerlendirerek Özdağ'ın Disiplin Kurulu'na sevkine karar vermişti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık