SOSYAL MEDYADA ‘İNSANLIK DIŞI’ PAYLAŞIMLAR..

SOSYAL MEDYADA ‘İNSANLIK DIŞI’ PAYLAŞIMLAR..
  • 16 Mayıs 2023, Salı 12:56

Türkiye, şubat ayında Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlerle sarsıldı. 11 ilde yıkıma yol açan depremlerde 50 bini aşkın yurttaş hayatını kaybetti.

Seçim yasaklarının kalkmasının ardından, deprem bölgesindeki oy oranları da merak edilmeye başlanmıştı. Sandıklar açıldıkça bu bölgede oturan vatandaşların tercihlerini Erdoğan ve AK Parti’den yana kullandıkları görüldü. Bu illerin tamamına yakında Cumhur İttifakı birinci çıktı en fazla oyu Erdoğan aldı. 

O SÜRECİ YENİDEN HATIRLAYALIM…

11 ili kapsayan deprem bölgesinde 6 Şubat‘ta meydana gelen felaketten küs hemen sonra sosyal medya üzerinden büyük bir kampanya başlatılmıştı. Evet, devlet anında müdahale edememişti ve yardımlar gecikmişti.

O süreçte bu eksikliği gündeme getiren sosyal medya hesapları iktidarı sorumlu tuttu; depremden etkilenen Yurttaşlar şikayetlerini bu platform aracılığıyla dile getirdi.

Ancak aynı vatandaşlar 14 Mayıs günü sandıkta tercihini Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti lehine kullandı. 

SOSYAL MEDYADA ‘İNSANLIK DIŞI’ PAYLAŞIMLAR..

Sandık sonuçları açıklandıkça küçük sosyal medya platformu’ndan insanlık dışı paylaşımlara tanıklık ettik. Elinizde çok sayıda paylaşımlar var ancak burada paylaşmaya utanıyoruz.

Bir zamanlar gözyaşı dökülen bu insanlara ‘keşke ölseydiniz’ demek ayıp ve utanç verici olmaktan öte bir insanlık suçudur. 

Siyasetüstü olması gereken bir konu bu çirkin paylaşımlarda maalesef siyasete alet edilmiş oldu. 

Ayrıca ortada bir ‘seçim kabahati’ varsa bunu mağdur vatandaşta mı aramak gerekir; umut olamayan da mı?

Sorgulanması gereken budur! 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık