“Ölü taklidi yapma Anne”

“Ölü taklidi yapma Anne”
  • 26 Aralık 2020, Cumartesi 20:35

Ceyhan’da operasyon ve akılda kalanlar. Malumunuz, Ceyhan Belediyesi merkezli bir rüşvet operasyonu yapılmış ve eski Belediye Başkanı, Ticaret Odası Başkanı, Ceyhan Belediyesi İmar Müdürü, imar çalışanı ve bir müteahhit tutuklanmış, Kent Konseyi Başkanı ise sağlık durumundan dolayı ev hapsine sevk edilmişti. Tutuklamalarla ilgili fazla bir açıklama yok.

Bazı Bilge (!) Kişilerin de dediği gibi siyasette var olmak için “KİTLE SAHİBİ OLMAK” şarttır. Kitlelere sahip olabilmek için, kimlerle ne pazarlıklar yaparlar, kimlerden ne alıp ne verirler bilinmez. İktidar olduktan sonra da tuttukları hesaba göre, tek tek icraatlarıyla asıl niyetlerini ortaya koyarlar. İşin acı tarafı şu ki, en ulvi en kutsal ve hatta en erdemli sözlerle kitleler üzerinde “DUYGU SÖMÜRÜSÜ” yaparlar. Çığırtkan yandaşları ile bir yandan “ARABESK” yapar, bir yanı bahar bahçe, bir yanı lağım fare…

Kişisel menfaatleri uğruna kimse kimseyi zan altında bırakmamalı. Encümen azaları da, Meclis Üyeleri de onurlu şerefli insanlardır! Kimse seçilmiş bu insanlar hakkında “KAPI KULU” ve/veya “MEMURUM” gibi itham edemez / etmemelidir! Birilerinin menfaati uğruna Ceyhan’ın kaynaklarını heba edilmesine, belli kişilerin kalkınmasına müsaade etmezler. Seçilmiş Meclis Üyesi İnsanlar hakkında “İstesem 3 yılda, 10 yılda yapardım!” demek en hafif tabir ile “firavun”laşmak olsa gerek!

Ayakkabınızın altı delindiyse köşkere, elbiseniz yırtıldıysa terziye, kuru fasulye alacaksanız ‘BAKKAL’a gidersiniz. Lakin bir dava söz konusu ise, ya hukuk fakültesi okumalısınız ya da bir ayağınız adliyede bir ayağınız cezaevinde olmalı! “Yarım doktor candan eder” derken atalar tam bu gibi durumlar için söylenmiştir. Neye göre 20 günlük bir takvim belirlenir, bilinmez. Olayı sıradanlaştırma gayreti mi, yoksa gaipten haber verme cesareti mi anlamak zor. Fakat kalan 18 günü de sayıp, verilen vade sonunda işin aslına hep birlikte görürüz elbette.

Bir de, millete işin çözüleceği – ortalığın sakinleşeceği günü bilip de; “ÖRGÜT” kavramını bilmemek mümkün değildir. Hukuken ÖRGÜT ‘ün ne demek olduğunu hukukçularda çok iyi bilir. Gizliliğin söz konusu olduğu yerde, bilgi sahibi olmadan hüküm vermek bizi de zora sokar. Fakat gördüğümüz o dur ki, böylesi geniş çaplı ciddi iddiaların ileri sürülebilmesi için, sağlam delilerin olması şarttır.  Aksi takdirde, kurum ve kuruluşlarında yeterliliği – saygınlığına gölge düşer. Şimdiden olayı küçültmek, kitlelere – taraftarlara – çığırtkanlara verilen ne gibi bir mesaj olabilir ki? Bu yaklaşımlar, kişilere mi hizmet ediyor, Ceyhan’a mı hizmet ediyor, derinlemesine düşünmeyi gerektiriyor. İleriki yıllar için kurulan planların, yapılan hesapların bozulması endişe mi bilinmez. Kadir Aydar’ın bağırarak söylediği gibi ”RÜŞVETİ VERENİN DE, ALININDA, ALLAH BİN BELASINI VERSİN!” 

Şimdi kartlar yeniden karılıyor. Yeni bir başlangıcın sabahı. “ANNE” iseniz bu kutsal sıfatın hakkını vereceksiniz. Herkesin hakkını ehline teslim edecek kadar “ANA” olmak lazım. Bu toprakların adının ANADOLU olduğunu bir kez daha hatırlatmak gerekiyor demek ki! Bir kenarda sessiz sedasız “ölü taklidi” yapmak yakışmaz bir ANA’ ya. Evladın gibi sevdiysen gerçekten Ceyhan’ı , yapılıyorsa buna bir haksızlık, en başta bir ANA cesareti ile çıkacaksın meydana ve savunacaksın CEYHAN’ ı ve CEYHANLIYI !!!

Dileğimiz, isteğimiz, umudumuz o dur ki “KAYBEDEN YİNE CEYHAN OLMASIN !”

 

Hülya Erdem'den nihayet açıklama geldi Hülya Erdem'den nihayet açıklama geldi

Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık