İRFAN BUHUR OLMAZ DENİLENİ BAŞARDI...

İRFAN BUHUR OLMAZ DENİLENİ BAŞARDI...
  • 30 Haziran 2022, Perşembe 22:24

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında görevli olan bürokrat İrfan Buhur, Yumurtalık ve Ceyhan'da Referandum çalışmalarında özellikle, Yumurtalık'ta muz seracılığını teşvik edecekleri sözünü yerine getirdi.

Teknoloji ve Tarımın gelişimine büyük katkıları olan iş insanı ve siyasetçi İrfan Buhur'un Adana'nın gelişimi noktasında girişimleri, takdir topluyor.

İRFAN BUHUR, MUZ SERALARININ YAPIMINA ÖNCÜLÜK YAPTI!

Muz yetişmez denilen Adana'da ilklere imza atan Buhur, doku kültürü üzerine yaptığı AR-GE çalışmasıyla, ürettiği muz fidelerinden sera kurdu.Çukurova Teknokent'te 11 dönüm sera kuran iş insanı İrfan Buhur, olmaz denileni başararak, çiftçilere umut aşıladı. Buhur'un başarısı bunlarla sınırlı olmadığını ispat etti: "Aynı zamanda Sanayi Ve teknoloji bakanlığı'nda görevli olan İrfan Buhur Özellikle, Sayın Bakanımızın duyarlı yaklaşımı ve Hükümetimizin desteği sayesinde bu yatırımlara %50 kırsal kalkınma hibe desteğinin yanı sıra 5.nci Bölge teşviklerinin verildiğini söyledi. Bu sayede önceleri lüks sofralarada olan muz meyvesinin, her sofraya gireceğini ve bundan da büyük mutluluk duyacağını ifade etti.

Tarım ve Sanayide Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin önemli bir yer tuttuğunu da belirten Buhur, yeni fikirlerin ortaya atılıp, katma değeri yüksek yeni teknolojilerin geliştirilmesi

Bakanlığının ve Hükümetin buralara sağladığı teşviklerle de bu bölgelerin daha da önemli olduğunu aktardı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bürokratı İrfan Buhur sözlerine şöyle devam etti: "Şimdi sırada; Ceyhan'a Tarım, Enerji ve petro kimya sektörlerinde ihtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurmak. Bu konu da herkesi göreve çağırıyorum. Ben, sen kavgasını bırakıp, Ceyhan'ı hak ettiği yere taşımak" diye ifade etti.

Bu yatırımlara, Ziraat Bankası aracılığı ile 2 yıl ödemesiz 7 yıl ödemeli çok düşük faizli kredi desteğinin verildiği öğrenildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık