Hileli et nasıl anlaşılır?

Hileli et nasıl anlaşılır?
  • 15 Ocak 2020, Çarşamba 23:37

Tarım ve Orman Bakanlığı sabah saatlerinde, kamuoyunun sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş ürünleri ifşa etti. Açıklanan ürünler arasında en dikkat çeken ve vatandaşların en çok merak ettiği ürünlerden biri, et ve et ürünleri oldu. Peki, et ve et ürünlerinde hile nasıl anlaşılır? Et alırken nelere dikkat etmeliyiz.

Hileli et nasıl anlaşılır? ile ilgili görsel sonucu

ETİ KENDİNİZ SEÇİN

En çok tercih edilen kasap ürünü olan kıymayı alırken bir kere kendi seçtiğiniz eti çektirmelisiniz. Reyonda hazır bekleyen kıymadan uzak durun! Ve yine en çok tağşiş kıymada gerçekleştirilir. Kıymanın içine tavuk eti, ayak, kemik, sakatat ya da kafa gibi hayvanların bazı bölümlerini dahil edip çekebiliyorlar. Kırmızı rengi vermek için de son olarak gıda boyası ilave ediliyor. Hal böyle olunca yediğimiz şey kıymadan oldukça farklı bir ürün oluyor. Diğer bir hileli yöntem ise kıyma diye dana etinin parçalanan bölümlerinden ortaya çıkan sinir, zar ve kırıntı etlerin çekilmesiyle hazırlanan kıyma.

Hileli et nasıl anlaşılır?

 

REYON IŞIKLARINA ALDANMAYIN

Yapılan ışıklandırma, etin renginin çok daha canlı ve sağlıklı gözükmesine neden olabilir. Bazı kasaplar kıyma yerine soya kıyması kullanabiliyor, baharat oranını artırıp gıda boyasıyla kırmızı rengi vermeyi başarabiliyorlar ne yazık ki. Sağlığınız için hazır köfte almak yerine, çektirdiğiniz kıyma ile evinizde en sağlıklı ve lezzeti köfteyi siz yapın. Taze kırmızı ete su ekleyerek hacim kazandırıyorlar ve böylelikle ağırlığını artırmış olup çok daha yüksek fiyata satabiliyorlar. Yani aslında etin değeri 1 kilogram etmezken su ya da kimyasal enjektesi aracılığıyla 1 kiloya çıkartılıyor. Sulu etler pişirildiğinde ise hacmini kaybederek küçülürler.

SAKATAT HİLELERİNE DİKKAT

Kuzu kokoreç diye satılan bağırsaklar, koyun ya da sığır bağırsağı olarak satılabilir. Bunu ayırt etmek ise neredeyse mümkün değildir. Paketlenmiş dana ciğerinde de hileler yapılabiliyor; doğranmış ciğerin içinde tavuk ciğeri karıştırılabiliyor. Kümes hayvanlarının ciğeri konulmasının yanı sıra at, eşek gibi hayvanların ciğerlerinin karıştırılması mümkün!

Başkan Aydar'ı gören teyzeler bakın ne yaptı? Başkan Aydar'ı gören teyzeler bakın ne yaptı?

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık