Ceyhan Kaymakamı Bayram Yılmaz gerçeği günyüzüne çıkardı

Ceyhan Kaymakamı Bayram Yılmaz gerçeği günyüzüne çıkardı
  • 16 Ocak 2020, Perşembe 0:40

Sosyal medyadan yayınlanan ve bazı internet sitelerinde yer alan Zübeyde Hanımın Büstüne zarar verildi haberleri Bayram Yılmaz'ı çileden çıkardı. Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz araştırarak gerçeği kamuoyuyla paylaştı. 

İşte Ceyhan Kayamakmlığı'nın basın açıklaması;

Ceyhan Kaymakamlığından:

14.01.2020 günü çeşitli sosyal medya hesaplarında, Ceyhan İlçemiz Cumhuriyet Meydanı bitişiğinde bulunan park içerisinde yer alan Zübeyde Hanım Büstüne zarar verildiği şeklinde paylaşım yapıldığının görülmesi üzerine konu araştırılmış olup;

- Zübeyde Hanım Büstünün alt kısmında yazılı olan harflerin bazılarının yerinde olmadığı, mevcut olanların da silikon ile yapıştırılı olduğu görülmüştür.

-Büstü gören Mobese kamerasının mevcut 1 aylık kaydı incelediğinde harflerin bazılarının son 1 aydır yerinde olmadığı tespit edilmiştir.

-Meydanın ve parkın temizliği ve bakımından sorumlu olan Ceyhan Belediyesi yetkileri ile yapılan görüşmede harflerin silikonla yapıştırılı olduğundan yağış nedeniyle yerinden düşmüş olabileceği bildirilmiştir.

- Harflerin bir daha düşmemesi için, sosyal medya paylaşımları ile aynı gün, 14 Ocak 2020 günü metal levha üzerine yazılan yeni bir tanıtım levhası montajlanmıştır.

-Büstte, kaidesinde ve çevresinde herhangi bir hasar, kırılma, yazılama ve müdahale bulunmamaktadır.
Kaldı ki tüm milletimizin ortak değeri olan Saygıdeğer Zübeyde Hanım'ın Hatıralarına ve Büstüne geçmişte ve günümüzde hiç kimsenin zarar verme niyeti taşımadıgına, bundan sonra da olmayacağına; milletimizin hassasiyetleri konusunda bu tür paylaşımları yaparken, yanlış anlaşılmalara ve yorumlara meydan vermemek için herkesin çok dikkatli ve hassas olması gerektiğine inanıyoruz.

Kamuoyuna duyurulur.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık