GÖTÜRMENİN BELGESİ OLUR MU? BAL GİBİ OLUR!

GÖTÜRMENİN BELGESİ OLUR MU? BAL GİBİ OLUR!
  • 16 Kasım 2020, Pazartesi 22:57

Geçen günlerde “Bir Bilmecem var Ceyhan” diye bir haber paylaşmıştık. Bu haberimiz üzerinde onlarca yorum ve beğeni aldık. Çok özelde mesajlar aldık. Sanki bir gurup belediyenin kozmik odasını bize mi mesajlıyordu? Taşeron listesi mi dersiniz, doğrudan temin alımları mı dersiniz, encümen kararları mı dersiniz, delikanlı geçinen hurda hırsızları mı dersiniz, belediye katlarındaki dedikodular mı dersiniz herşey geliyordu. İşte bunlardan biri de bir encümen kararı. Veya GÖTÜRMENİN BELGESİ desek daha yerinde bir söylem olur.

Karara göre Burhaniye Mahallesi 622 ada 3 nolu parselde bulunan 516 metrekare arsa içerisinde bulunan 2 katlı kargir bir bina 136 bin 387 Türk Lirasına kiralanıyor. Mülkiyetin sahibi Selahattin Güler,

Selahattin Güler kimdir?  Bakkallar ve Bayiiler Odası eski başkanı, geçen dönem AK Parti belediye meclis üyesi, Belediye başkan aday adayı, şuan ise Kent Konseyi başkanı. Güler, AK Parti’den belediye başkan aday adayı olmuş aday gösterilmeyince rotayı CHP ve adayı Kadir Aydar’a çevirmiş en yakın çalışma arkadaşı AK Parti İlçe Başkan yardımcısı Umut Topal’ı CHP’den meclis üyesi yazdırmıştı. AK Parti’den CHP’ye hızlı kulvar değişikliği sayesinde bir çok yakınını işe aldırmış veya çalışanları korumuştu. Geçmiş dönemde basına sızan belgelere göre sadece başkanlığını yaptığı Kent Konseyi’nde 3 tane belediye çalışanı görevlendirilmiş görünüyordu. Bu çalışanların işe devamlılığının kontrol ve denetimi yapılıyor mu orası ayrı bir konu.

Bu kiralama nasıl olurda götürme olur derseniz, Burhaniye Mahallesi’nde en lüks daire kirası aylık 1500 iken bu eski kargir bina tam 10 katına yakın ve peşin bir ödeme ile kiralanmış. Kiralama yapılmadan önce rayiç bedel tespiti yapılmış mı? Yapıldı ise neye göre yapılmış? Bu bina kreş veya eğitim kurumu olmaya müsait mi? Depremi en acı şekilde yaşamış bir şehir olan ilçemizde Kamu kurumu eğitim için yer kiralarken bina yeterliliğine ve sağlamlığına hiç mi bakmaz? Bu binanın çatı katı kaçak kat mı? Ruhsatı var mı? Çürük bir bina ise yarın olabilecek bir depremde yaşanabilecek can kayıplarında kim sorumlu olacak?

Şimdi soralım; 30-40 yıllık kargir iki katlı bir binaya KDV hariç siz olsanız 136 bin lira (eski para ile 136 milyar) verir misiniz?  AK Parti’nin kayıtlı üyesi ve belediye başkanı aday adayı Güler’in mülk sahibi olduğu binaya İP’in Genel Başkanı Meral Akşener ismi kim tarafından neden verildi? İsmi Güler mi önerdi? Bu binanın 400 bin liraya yakın tadilat masrafı bir müteahhite mi karşılatıldı? Tadilat işlerinde belediye işçileri çalıştı mı? Binaya 2019’da hiç kullanılmamasına rağmen 125 bin lira kira ödendi mi? Siz evladınızın 30-40 yıllık ve kaçak kat çıkılmış bu binada eğitim almasını ister miydiniz?

Allah yürü ya kulum demiş, bu kul koşmuş! Allah yürü ya kulum demiş, bu kul koşmuş!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık