Ceyhan’da adrese teslim ihale yapıldı, Ceyhan Belediyesi taşeron firmasına para yağdıracak!

Ceyhan’da adrese teslim ihale yapıldı, Ceyhan Belediyesi taşeron firmasına para yağdıracak!
  • 01 Şubat 2022, Salı 0:31

Ceyhan Belediyesi temizlik ihalesinin araç kiralama teklifleri bugün gerçekleştirildi. 8 firmanın katıldığı ihalede dikkat çeken firmalar oldu. Daha önce Tam Adana Gazetesi’nin gündeme taşıdığı ‘İhale Cambazlığı’ haberinde yer alan firmalar öne çıktı.

İhale adrese teslim mi yapıldı?

8 Firmanın verdiği teklifte öne çıkan 2 firmanın da sahiplerinin aynı olduğu öne sürüldü. Farklı isimlerle ihaleye girdiği iddia edilen TAD firması ve Barka firmasının ihale öncesinde Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’le flört ettiği gündeme gelmişti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Ceyhan Belediyesi’nin araç kiralama ihalesinde etkin rol oynadığı konuşulurken, Barka ve Tad firması tarafından verilen uçuk teklif dikkatlerden kaçmadı.   

Ceyhan Belediyesi bu paraları nasıl ödeyecek?

İhaleye katılan Barka ve Tad firmasının dışında 6 firma elendi. Her iki firmanın da sahiplerinin başka isimlerle ihaleye katıldığı öne sürülürken, Ceyhan Belediyesi temizlik ihalesinin araç kiralama teklifleri sunan Tad ve Barka firmaları dudak uçurttu.

Tad firması, 46 Milyon 350 Bin 500 Türk Lirası teklifinde bulunurken,

Barka firması, 39 Milyon 976 Bin Türk Lirası teklifinde bulundu.

Her ay küçük ve büyüklü 24 aracın tanesi 56 Bin Türk Lirasına geldiği çöp kamyonlarının 2014 2015 model aracın 100 bin liraya yakın kiraya verildiği ortaya çıkarken, çöp kamyonlarının maliyetlerinin yüksek tutulması dikkat çekti.

20 şoför, 24 araçta çalışacak. Şoförlerin iş bitimine kadar maliyeti 4 milyon,

Geçen sene bir çöp kamyonların kirası 18-20 Bin Türk Lirası arasındayken,  Uçuk rakamlarla taşeron firmaya Ceyhan Belediyesi para akıtacak. 

Ceyhanspor Kulüp Başkanı Onur Şengül’den çarpıcı açıklamalar… Ceyhanspor Kulüp Başkanı Onur Şengül’den çarpıcı açıklamalar…

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 1 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık