Ceyhan'da 4 Oda Başkanı, Hodri Meydan''da Konuştu

Ceyhan'da 4 Oda Başkanı,  Hodri Meydan''da Konuştu
  • 31 Ekim 2022, Pazartesi 0:54

Ceyhan Radyo Televizyonu'nda her cuma yayınlanan Hodri Meydan programına konuk olan oda başkanları Ceyhan'ı konuştu.

Gazeteci Ersin Sucu'nun hazırlayıp sunduğu Hodri Meydan programının bu haftaki konukları Ceyhan Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Aydar, Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can, Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Savaş Öztürk ve Ceyhan Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı İbrahim İkidağ canlı yayında Ersin Sucu'nun sorularını yanıtladı.

Ceyhanlı vatandaşların ilçede yaşadığı sorunlarla ilgili her hangi bir tepki gösteremeyen oda başkanlarını sosyal medyadan hedef alan Ceyhanlı vatandaşların sorusu üzerine stüdyodaki konuklar cevap verdi. İlk söz hakkını alan Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can şöyle konuştu; "Sorunun tamamı bize ya da odalara değil. Belediyeyle ilgili işten çıkarmalara benim ya da diğer odaların yapacağı bir şey yok. Bu kurumlarda bizim yaptırımız yok. Yatırım konusunda açıklama yapabilirim. Yatırımlar Ceyhan içerisine gelmiyor yatırım, Organize Saniye Bölgesi'nden dolayı geliyor. Şu anda yatırım yapılacak yerimiz kalmadı. 4250 dönüm yerimiz var, Yatırımcı sırada bekliyor. 4250 dönüm açılacak yerimiz var,10 Bin dönümün üstünde istek var. Başka yatırım nasıl olacak, ne gibi yatırımlar istiyorsunuz? Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı İbrahim İkidağ ise bu soruya şöyle cevap verdi: "2 gün önce sevdiğim bir ağabeyim aradı. Oğlumun işe ihtiyacı var, yardımcı olurmusunuz? Dedi. Bende Özcan Özal'ı aradım, işe ihtiyacı olan bir kardeşimiz var, yardımcı olurmusunuz dedim. Özcan Bey sağ olsun yardımcı oldu. Gönderdiğimiz vatandaş öğle saat 12'ye kadar çalışmış ve gitmiş. Özcan Bey beni aradı, gönderdiğin eleman gitti dedi. Elemanı aradım, o iş zor olduğunu, masa başı bir iş varsa beni değerlendirsinler dedi. İşe ihtiyacı olan bu vatandaşımıza yardımcı olduk, iş beğenmemezlik yapıyorsa, bizler ne yapabiliriz, nasıl tepki gösterebiliriz." açıklamasında bulundu. 

Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can söz alarak, sözlerine şöyle devam etti: "İşe göre maalesef adam yok. İşsizim diyor, vatandaş üniversiteyi bitirmiş ama elinden hiçbir iş iş gelmiyor. Şu an ben Endüstri Mühendisi Teknik Ressam arıyorum, bulamıyorum. Gelen arkadaş da masaya bakıyor, masanın hangi köşesinde oturabilirim diye düşünüyor. Ben üstümü değiştirip, tarladan bu programa geldim. Yetişecek işçi kalmadı."

CEYGEM'İN YERİ, İŞÇİ FABRİKASI OLMASI GEREKİRKEN, NEDEN KEBAPÇIYA VERDİNİZ?

Ticaret Odası'nın eski başkanı Ali Duru döneminde temeli atılan CEYGEM, mevcut başkan Şeref Can döneminde de tamamlanmıştı.  CEYGEM'in eleman yetiştirmesi, işçi fabrikası haline getirmesi gerekirken bir kebapçıya verilme amacı soruna Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can şöyle cevap verdi: "Biz var olanı dolduramıyoruz ki, orayı dolduralım. Bir kebapçıya değil de, bir terziye vermemiz daha mı uygun olurdu? Kebapçı da bu memlekete lazım, terzi de. Biz CEYGEM olarak da eğitim veriyoruz ve Rönesans da eğitim veriyor. Rönesans’a 2 bölümlük yer verdik, kaynak makinalarını doldurdu ve orada eğitim veriyorlar. Siz gazeteciliği kaç yıldır yapıyorsunuz? 20 Yıldır işi daha yeni öğrenmişiniz." diyerek, sorulan soruya öfkelendi.  Esnaf Kefalet Odası Başkanı İbrahim İkidağ bu soruya şöyle yanıt verdi: "Biz yönetim olarak bu kararı verdik" dedi. 

Ceyhan Ticaret Borsası hakkında çıkan asılsız haber üzerine konuşan Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Aydar; "Bizim oradaki arkadaşlarımızın ihtiyacı mı var? Asılsız haber yapan gazeteciye eski belediye başkanı Kadir Aydar'ın da isminin geçmesi üzerine Kadir Aydar avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu. Biz Ticaret Borsası'nda maaş alarak görev yapanlar değişiz. Sadece oturum parası alıyoruz. Biz de arkadaşlarla karar alıp, ihtiyaç sahiplerine ya da okuyan öğrencilere burs olarak dağıtıyoruz. Sanki orada birileri para alıyor, maaş alıyor, Çiçek, pil, yakıt, çay şeker giderleriyle alakalı ifademize başvuran müfettiş bey, yazıp gitti sosyal medya gazeteciliği yapan kendini bilmez bu arkadaş, yolsuzluk yapılmış gibi haber yapıp, kamuoyuna yanlış bilgiler aktardı. Bizlerde maddi manevi hukuk çerçevesinde haklarımızı arayacağız." dedi.

Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Savaş Öztürk ise; "Ceyhan'ın 1 Milyon 170 bin dönüm arazisi var. Bizim yuvarlak hesap 15 Bin üyemiz var. Nazımbey Yeniköy'de yaşanan su sorununu biliyorum. Suyun olmamasından dolayı üzgünüm. Bende Nazımbey'in bir çocuğuyum. O köyün çiftçisiyim. Bir oda başkanı olarak bu konunun üzerine çok düştüm. Abdullah Doğru vekilimiz daha çok çözüme kavuşturma gayreti içerisinde oldu. Biz biraz bastırınca, DSİ Genel Müdürünü getirdi buraya. Su pompasının ihale aşamasında olduğunu geçen hafta öğrendim. Abdullah Doğru milletvekilime, bu pompa yapılmazsa bir daha siz Ceyhan'a giremezsiniz dedim.

Ceyhan Esnaf  Kefalet Kooperatif Başkanı  İbrahim İkidağ: "Ceyhan’ın 5 yılını düşünen belediye başkanlarına değil, 100 yılını düşünen belediye başkanlarına ihtiyacımız var" dedi.

"YOL ARKADAŞIM DEDİKLERİ BİR BİR SIRTINI DÖNDÜ"

Şeref Can'ın ekibinde yer alan Kasım Önük'ü gece vakti başka gruba kaydırınca, Önük cephesi Can'a tepki göstermişti. Kasım Önük, Şeref Can'ın karşısına aday olarak çıkmış, seçimi kaybetmişti. Şeref Can'ın karşısında olan bir diğer isim de Murat Yağan'dı. Yağan'ı kendi tarafına çekmeyi başaran Şeref Can konuyla ilgili açıklama yaptı. Benim prensim Dinçer Dinç'tir diyen Şeref Can, Dinç'e verdiği sözü tutmadığı öne sürüldü. İddialara Şeref Can böyle yanıt verdi: "Kasım Bey'in rızasıyla bir grup değişikliği yaptık. Petrolcüler grubuna çok iyi de çalışmıştık ve o grubu da kazandık. Kazandıktan sonra da, bir gün sonra borsa seçiminde bir araya geldik. Kasım Bey bende adayım dedi. Saygı duyarız. Yine dostuz, yine arkadaşız. Benim için daha zor oldu, birlikte hareket ederken, karşıya geçmesi. Bizden ayrılan arkadaşlar da Kasım Bey'le birlikte olunca, seçimin zor geçeceğini biliyorduk, dostça seçim yaptık, ve sonucunda kazandık. Dinçer Dinç genç arkadaşımız, önü açık, bu seçime girmeyeceğini söyledi. Kimseye verilmiş benim bir sözüm yok. Ben bir söz için neler yaptığıma herkes şahittir. Yalan yanlış bir kelime içinde neler yaşandığını siz biliyorsunuz. Murat Yağan'la birlikte hareket edileceği vakit, Cumali Kalkan'la birlikte. Servet Bey bende adayım deyince, Servet Bey ve Cumali Bey birlikte hareket edeceğini söylediler ve öyle çıktılar. Murat Yağan'ı da diğer tüm meclis üyelerini de kucaklayan bir yönetim şekliyle yönetiyoruz" dedi. 

Ceyhan Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Aydar "Organize Sanayi'nin faydalarını birileri anlatması lazım. Oralarla ilgili firmalara bilgiler verilmesi lazım. Biz sadece dışarıdan gelen insanların orada yer aldıklarını duyuyoruz. İnşallah oradaki firmalar, Ceyhanlı insanlar çalıştırıp, Vergilerini Ceyhan'lılara nasip ettirirler."

Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Savaş Öztürk" Rotası belli olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez. Ceyhan için biz marka üretmemiz lazım. Ceyhan'da önemli üreticiler var. Dünyanın her yerine üretim yapan firmalarımız var. Ceyhan için bulunmaz nimetlerimiz var. Soyanın tohumunu niye İsrail’den alalım. Sağ olsun, Fatih Karataş kardeşim böyle bir şey üretti, şimdi biz onu ekiyoruz." dedi. 

Tüm oda başkanları eski Ceyhan'ı anlattı, Eskiden çok sinemalarımız var. Yazlık sinemalarımız, tiyatrolarımız vardı. Yıkılan yerler var, harabeye dönmüş kimse müdahale etmiyor. 2. Köprü yapıldıktan sonra, gidin bakın köprü başına kaç tane dükkan boş, kaç iş yeri siftahsız dükkan kapatıyor. Çarşı camisinden sonra biraz canlılık var, Kızılay ve Çamlıyol'da canlılık var, neden merkezde de olmasın." ifadelerini kullandılar.

ADRESE TESLİM İHALE EDİLDİĞİ İDDİASI

Ceyhan Kent Meydanı'nın arkasında bulunan Zeydan Karalar Kültür Merkezi inşaatının bir polis şefine adrese teslim verildiği ve belediye meclis üyelerinin de bu durumdan sonra haberdar edildiği öne sürülmüştü. programdaki konuklar konuyla ilgili açıklama yaptı. Ceyhan Esnaf Kefalet Kooperatif Odası Başkanı İbrahim İkidağ: "Kaymakamlık nünde yapılan yerin kafe olacağına yönelik söylemler var. Tüm oda başkanlarımızla birlikte gerekirse gider orada açıklama yaparız. Bizim bir tane Cumhuriyet Meydanı'mız var. Zaten belirli, bir parkımız yok, doğru düzgün. Hiçbir oda başkanına sormadan, hiçbir belediye meclis üyelerine sormadan oraya bir bina yapılıyor...

Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can: "Ben burada öğreniyorum, Kent Meydanı'nın arkasındaki inşaatla ilgili durumu. Yanlış olduğunu düşünüyorum. Adrese teslim işler olmuşsa, şahıslara rant sağlayacak birşeyse, karşıyız buna. Sesimizi gerekirse biraz daha yükseltiriz. Bugüne kadar hep sessiz kalmamızdan oldu. Belki de bu ilk olacak,  Tüm oda başkanları olarak artık sesimizi yükselteceğiz. Söz konusu Ceyhan’sa gerisi teferruat" dedi.

Ceyhan Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Aydar ise; "Bu işi yapmaya uygun bir yer değil. Yazık günah, yıkım kararı alacaklar daha sonra, olan yine Ceyhan'a olacak. Buranın tek bir amacı var nikah töreni ve toplantı salonu." dedi. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık