Ceyhan OSB 2.Etabında Yatırımcılara Arsa Tahsisine Başlandı

Ceyhan OSB 2.Etabında Yatırımcılara Arsa Tahsisine Başlandı
  • 28 Nisan 2023, Cuma 10:01

Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi'nin 4.150 dönümlük ikinci etabında yatırımcılara arsa tahsislerine başlandı.

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ceyhan İlçe Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz tarafından yapılan açıklamada "Organize sanayi bölgesinin yaklaşık bir yıl önce tescil edilen ve 4.150 dönümden oluşan ikinci etabında yer alan hazine arazilerinin büyük bir kısmı satın alındı ve tapuları Organize Sanayi Bölgemiz adına tescil edildi. Şahıs arazileri ile ilgili de sahiplerinden ve hissedarlardan imar planı ve parselasyon için muvafakat alındı. Bölgeye talep cok fazla. Alanda yatırım yapmak isteyen çok sayıda yatırımcı var. Bugüne kadar, 160 yatırımcı İkinci etaptan, mevcut alanın 4 katı büyüklüğünde arsa talep etti. Adana Valimiz ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Dr.Süleyman Elban başkanlığında Müteşebbis Heyet Üyeleri ile depremden önce yapılan değerlendirme sonucu, Ceyhanlı ve Adanalı yatırımcılara öncelik verilerek, alanda yatırım yapması uygun görülen firmalar tespit edildi.

Tahsis görüşmeleri depremden dolayı ertelendi. Bir haftadır teknik ekibimizle beraber arsa talebi uygun görülen yatırımcılarla görüşmeler yapıp talepleri teyit ediyoruz ve araziyi gezdirip parselasyon için taleplere son şeklini veriyoruz. Bir ay önce de arsaların özelliğine göre m2 birim maliyetleri yetkili kurulumuz tarafından belirlendi. Bu hafta yoğun olarak Ceyhanlı Yatırımcılarla görüştük, yatırım konularını değerlendirdik. Yaklaşık 20 yatırımcı taleplerini teyit etti ve planladığımız arsaları ve fiyatı kabul etti. Yaklaşık 50 yatırımcıya ikinci etaptan arsa verme imkanımız var.

Bir kaç ay sonra da parselasyon planını yapıp yeni fabrikaların inşaatına imkan sağlayacağız. Osb ikinci etabında eğimi fazla bazı bölgelere de güneş enerjisi santralleri kuracağız ve kendi elektrik enerjimizi de üreteceğiz. 1.200 dönümlük birinci etaptaki arsaların tamamı geçtiğimiz yıllarda yatırımcılara tahsis edilmişti.

Şu anda 1 demirçelik fabrikası ile 1 beton yapı elemanları tesisi üretimde, 1 demirçelik fabrikası yıl sonunda üretime başlayacak, 5 fabrika da inşaata başlama aşamasında. Bu şekilde yakın zamanda bölgede üretim ve istihdamda büyük artış bekliyoruz. Yeni tahsisler ilçemiz ve Yatırımcılarımız için hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

CEYHAN OSB’DE İLK FABRİKA HEYECANI CEYHAN OSB’DE İLK FABRİKA HEYECANI

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık