Ceyhan kanser üreten borulardan kurtuluyor!

Ceyhan kanser üreten borulardan kurtuluyor!
  • 18 Aralık 2019, Çarşamba 10:50

Ceyhan Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi ekiplerin işbirliği ile yapılan ASKİ içme suyu alt yapı çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı. İnönü Bulvarı üzerindeki Hal Kavşağı, DSİ Kavşağı, Sanayi Kavşağı ve Jandarma Kavşağı’nda çalışmaların tamamlanmasının ardından 19 Aralık Perşembe günü asfalt çalışmasına başlanacak.

Ceyhan’da 68 km’lik ve 195 km’lik iki proje halinde yürütülen içme suyu projesi ile insan sağlığını tehdit eden asbest borular değiştiriliyor. Ceyhan’ın ana arterlerinden biri olan İnönü Bulvarı üzerindeki Şahin Özbilen, Fatih Sultan Mehmet, Aydemiroğlu mahallelerine giden dört kavşağa yapılan vana odaları ile Ceyhan’a tazyikli ve sağlıklı içme suyu verilecek.

Ceyhan Temiz İçme Suyuna ve Asfalt Yollara Aynı Anda Kavuşuyor

İnönü Bulvarı üzerinde yapılan kapsamlı çalışma hakkında bilgi veren Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar; “ Ceyhan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar’ın başlattığı bir çalışma ile yıllardır özlemini çektiği temiz içme suyuna kavuşmuş olacak. Bu proje kapsamında ekiplerimiz ASKİ ekipleri ile birlikte yıllardır kanser üreten asbest boruları değiştirerek yerine çeşitli çaplarda dukti ve polietilen borular döşemektedir. 68 ve 195 km’lik iki bölümden oluşan temiz içme suyu projesinin 85 km’sini tamamladık.

Asfalt çalışmalarına elektrik, Mobese, doğalgaz ve telefon hatlarının döşenmesini beklediğimiz için başlayamamıştık. Yaptığımız yol çalışmaları her çalışmada yeniden delik deşik olmasın diye bütün hatların tamamlanması bekledik. Asfalt döküp geçmek çok kolaydır. Biz yollarımızın alt yapısının sağlam olması için çalışıyoruz. Perşembe günü asfalt çalışmasını başlatıyoruz. Yirmi yıldır Çamlıyol’un parke taşı çilesini çeken ve sağlıksız borulardan su içen Ceyhan halkı bu çalışma ile her iki sorunundan da kurtulmuş olacak. İçme suyu projesinin kalan bölümleri bir yıl içinde tamamlanacak. ” ifadelerini kullandı.

Kadir Aydar'dan takımlara destek çağrısı... Kadir Aydar'dan takımlara destek çağrısı...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık