Ceyhan Belediyesi Meclis Üyeleri HODRİ MEYDAN'da konuştu...

Ceyhan Belediyesi Meclis Üyeleri HODRİ MEYDAN'da konuştu...
  • 07 Kasım 2022, Pazartesi 0:42

Ceyhan Radyo Televizyonunda her cuma yayınlanan Hodri Meydan programının bu haftaki konukları Ceyhan Belediyesi Meclis Üyesi İYİ Parti'li Harun Küçük ve CHP'li Nuri Toprak oldu.

Gazeteci Ersin Sucu'nun sorularına yanıt veren meclis üyeleri, vatandaşlardan da gelen sorulara cevap verdi. Ceyhan gündeminin konuşulduğu Hodri Meydan'da 29 Ekim'de asılan AK Parti afişlerini tahrip eden 3 belediye personeliyle ilgili açıklamalarda bulunuldu. CHP'li Toprak şöyle konuştu: "Türkiye'nin kavurucu bir gündemi var. Türkiye'de çok sıkıntılı bir süreç yaşanıyor. Türkiye'de bunca gündem varken, bu afiş hadisesinin gündeme gelmesi, AK Parti’lilerin gündeme getirerek basın açıklaması yapması, bir adım öteye gittiğiniz zaman emin olun, Ceyhan Belediyesi'nin ve belediye başkanımızın defalarca afişleri kesildi, yerlere atıldı. Ceyhan Belediyesi hiçbir zaman afiş olayıyla ilgilenip bunu gündeme getirmedi. Ben doğru bulmuyorum. Sadece ben değil, kimse doğru bulmuyor. Cumhuriyet bizim Cumhuriyetimiz, Atatürk bizim Atatürk’ümüz, Bayrak bizim bayrağımız, bizim hassasiyetlerimiz, onurumuz, şerefimiz. Gençlerin o hangi tepkisel reaksiyonuyla yanlış yapılmış. Cumhuriyet Halk Partisi hiç bir yöneticimiz bu olayı tasvip etmez. bu şekilde gündeme gelmesi bizi hakikaten son derece üzmüştür. Bu hadiseye hepimiz reaksiyon gösteriyoruz. Atatürk'ün kurduğu bir partiyiz. Atatürk üzerinden bayrak üzerinden siyaset yaparak gündem yaratmak doğru değil. Sami Bey'de bizim sahada varsa başarısızlıklarımız oradan tespit ederek basın açıklaması yapmalıydı. Her gün zam geliyor, bunları konuşmalıyız. 40 yıl önceli Ceyhan'ı arıyoruz. Gençlerin yanlış bir reaksiyon göstermelerini tabi ki doğru bulmuyoruz. Sami Bey merak etmesin, Sami Bey ve AK Parti’lilerden daha çok hassasız.

İYİ Parti Ceyhan Belediyesi Meclis Üyesi Harun Küçük, afişlerin tahrip edilmesiyle ilgili yorumlarda bulundu. "İki taraf için de talihsiz bir olay olarak görüyorum. Bu kadar büyütülmemesi, İlçe Başkanları düzeyinde çözülmesi daha doğru olur. hata da olabilir, yanlış da, kusurda görülebilir. Kendi içlerinde çözülmesi gerekli, bu durumu siyasi malzeme haline getirmemelidir. Hülya hanımı dinliyorsunuz, kasıtlı bir şey yok diyor, 

Ceyhan Belediyesi meclisinde yaşanan gayrimenkul satışlarıyla ilgili konuşan Ceyhan Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Nuri Toprak "2019 öncesinden ciddi anlamda borç yükü var. İşçi alacakları, SSK, vs. Dün itibariyle baktığımızda Ceyhan Belediyesi'nin 170 Milyon borcu var. Bunun 107 Milyon, SSK ve Vergi borcu. İller Bankasından gelen maaşlara ipotek kondu. İller Bankasından Gelen parayla bu işlerin yürümesi olmuyor. Her gün haciz konuluyor maaşlara. Siz yönetici olarak çözüm bulmak zorunda değilmisiniz? Kredi istiyorsunuz, kredi almıyorsunuz. Gelen parayla işçi maaşları neredeyse kafa kafaya geliyor. O borçlarla ilgili her gün faiz biniyor üstüne. Belediye yetkilileri, elimizdeki arsaları SSK ve Vergiye devredeceğiz dedi. Borçlardan kurtulalım. Tamam dediler, siz belediye meclisinden yetki alırsanız, bunu bir düşünelim dendi. Yetkililer geldi, 21 tane arsalara karşılık borçlarla ilgili mutabakat yapılarak çalışmalar yapıldı." 

Ceyhan Belediyesi'nin İYİ Parti'li Meclis Üyesi Harun Küçük ise; "2009'dan gelen, 179 Milyon gelir, 109 Milyon vergi dairesi ve SSK borçları var. Geri kalan 70 Milyon esnafın, özel sektörün alacağı var. Birikmiş gelmiş. İşin içinden çıkılamıyor. İsraf da var tabi.  Organizasyonlar kısıtlanabilir, israf engellenebilir. Çok işçi alıp çıkarmaklar oldu. 300 tane adam çıkartıldığı söyleniyor, bunların tazminatları. Avukat paraları, sık sık grup toplantısında tartıştığımız konular. Bu verdiğimiz kararla, yarın işçilerimizin maaşları ödenemeyecek. Vergi dairesi icra katıyor, buna bir çözüm bulmamız lazımdı. Toprak satma taraftarı değiliz ama dışardaki insanlara değil de, kamuya satmamız daha doğru olur." ifadelerini kullandı.

Ceyhan Belediyesi'nde Millet İttifakı'nın meclis üyeleri arasında zaman zaman uyuşmazlıkların yaşandığı, İYİ Parti'liler tarafından CHP'lilere yönelik eleştirilerin olduğu ifade ediliyordu. Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem'in İYİ Parti meclis üyelerine başkan yardımcılığını neden vermediği sorusuna İYİ Parti'li Küçük şöyle yanıt verdi: "Fikir ayrılıkları oluyor, biz istişareden yanayız. Ceyhan halkının menfaatinde her şeyde evet demeye varız, istişare yapılmayan yerde, Ceyhan menfaatine uymayan yanlış gündem getirilebilir, yanlıştan dönmekte bir erdemliliktir, vazgeçmekten bir erdemliliktir. Ceyhan halkının menfaatine olan her şey de biz varız. Hülya hanım siyasette acemi, ekibini tam kuramadı, Bizler yardımcı oldukça, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kendi içerisindeki bazı muhalif kanatlar tarafından uzlaşı sağlanamadı. istişare yapılmadı, konuşamadı. Konuşamadığı içinde, istişare yapılmadığından yanlış anlaşılmalar yaşandı. Biz parmak kaldıran meclis üyeleri değiliz, Oraya parmak kaldırmak için de seçilmiş değiliz. Ceyhan'ın menfaati olan her yere imzamızı atarız. 3.5,4 yıl oldu, şu arada seçimlere 1.5 yıl gibi bir zaman kaldı. Biz seçimlerde ittifak yaptık, aramızda protokolde var. Hülya hanım şöyle bir cevap verdi. Siz bunu benden önceki belediye başkanıyla imzaladınız, O dönemin İlçe Başkanı Ayhan Bey'di. o dönemin başkanı Kadir Bey'di, şu an Hülya Erdem dedi ve protokolü kabul etmedi. Hülya hanım birileri tarafından yanlış yönlendiriliyor." dedi. 

Ceyhan Ticaret Odası seçimlerine de değinen meclis üyeleri, adil bir seçim olmadığını ifade ettiler. İYİ Parti Ceyhan Belediyesi Meclis Üyesi Harun Küçük konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu."Kasım Bey, Şeref Bey'in sürekli arkasında durdu. Şeref Bey'in tutuklanma sürecinde Şeref ağabeye çok büyük destekler sağladı. Son gece grupların değişmesini kendi ağzından dinledim. İlker benim çok samimi arkadaşım. Kasım Bey'i başka gruba göndererek çok zor durumda bıraktığı, buna rağmen Kasım ağabey Ceyhan'da sevinen sayılan bir iş adamı seçimlerden galip çıktı. Sonrasında, Kasım ağabeyin, Şeref Bey tarafından haksızlık yaptığı için karşısına aday çıktı. Çok demokratik bir seçim olmadığını kendi ağzından dinledim. Bana göre bu seçimin galibi Kasım Önük'tür. Kendisine haksızlık yapıldığını hissediyorum. Ceyhan'ımıza yakışmayan bir seçim ortamı olmuştur." dedi.

CHP'li Ceyhan Belediyesi Meclis Üyesi Nuri Toprak ise; "Kamuoyuna yansıyanla biliyorum. STK'lar demokrasinin olmazsa olmazlarıdır. Kasım Bey ve Şeref Bey akraba gibiydiler. Son gün karşı karşıya gelmesi üzücü bir durum. Gerginlik yaşandı, bu bizi üzdü. Kasım Bey gönüllerin oda başkanıdır." dedi.

Ceyhan'da neden bir lobi olmadığı konusu gündeme gelince, İYİ Parti'li Harun Küçük çok sert cevap verdi: "Teşvik bölgesi Osmaniye'ye verildi. Bizim burada bir dünya fabrikalarımız kapandı. Buradan kalktı, Osmaniye'ye gitti. Bunları beceremedik, elimizde tutamadık. Keşke bugün teşvikler, SSK primleri, elektrik ve suda indimler bu tür teşvikler Ceyhan'da yaşansaydı, bugün Osmaniye'ye gitmezdi, bir dünya servisler Osmaniye'ye gidiyor, İskenderun'a gidiyor işçi servisleri. Ceyhan'da ne yazık ki bir lobi var, ayak takımı lobisi var. Her siyasi partide bulunan, her yerde aday, koltuğunu korumak için her türlü siyasi kimliğe bürünen insanlardan oluşan bir ayak takımı lobisi var. Siyasetten nemalanan Ceyhan'ın kaosundan nemalanan insanlar, Ceyhan'a kimse yatırım yapmıyor kendilerinden başka, Ceyhan'da kimse oturmuyor kendilerinden başka, Ceyhan'da iş yerleri açamıyor kendilerinden başka, böyle bir lobi oluşmuş. Her siyasi partide kimin atı önde giderse, onun düdüğünü çalan siyasetçiler, onun düdüğünü çalan iş adamları var ne yazık ki. O yüzden, Ceyhan bir arpa yol ilerlemiyor. Yakın zamanda görüyoruz, duyuyoruz, futbol oynaması gereken gençlerimiz uyuşturucu batağında, her gün birileri asılıyor, vuruluyor, kesiliyor, tehdit ediliyor. Böyle bir Ceyhan’a dönmüşüz. Bundan nemalanan insanlar var, aileler var" ifadelerinde bulundu. 

 

 

 

 

Ceyhan'da 4 Oda Başkanı,  Hodri Meydan''da Konuştu Ceyhan'da 4 Oda Başkanı, Hodri Meydan''da Konuştu

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık