Ceyhan Belediyesi Hortumlanıyor mu?

Ceyhan Belediyesi  Hortumlanıyor mu?
  • 11 Nisan 2022, Pazartesi 22:36

Ceyhan Belediyesi'nin temizlik ihalesi şaibeli görüldüğü iddia edilerek, iptal edilmişti.

Belediyenin çöp toplama ve kent temizliğinde kullanılmak üzere "sürücü, akaryakıt ve adblue" idare tarafından karşılanması istenerek, 25 adet aracın 850 gün süre ile kiralanması için maliyeti 47 milyon 23 bin 416 Türk Lirası 67 kuruş olarak belirlendi.

İhaleyi almak için teklifte bulunan 10 firma arasında Barka Atık Yönetimi daha önce Ceyhan Belediyesi'nin verdiği fiyata yakın teklifte bulunmuş, şaibeli bulunan ihale iddialara göre ertelenmişti. Altaş Yapı firması, teklif edilen miktara en yakın firma oldu. Sadece 140 TL gibi bir rakam farkıyla en yüksek teklif veren firma oldu.

İhalede yaşanan kurnazca hamleleri değerlendiren bilir kişiler; "Bir kişiye ait, yan firmaları ihaleye girdirerek almanın peşinde oldukları ve bu firmaları araştırarak ihaleyi vermeleri gerektiği" görüşünde bulundular.

"DEVLETİ ZARARA MI UĞRATIYORLAR"

Verilen hizmetin 47 Milyon olarak belirlenmesi nedeniyle, bazı firmalar, "belediyenin kasası hortumlanıyor' iddiasında bulundu. Ceyhan Belediyesi'nin ihalelerinde şefaflık olmadığı gerekçesiyle, bir kez daha mahkeme yoluna gidileceği konuşuluyor. Ceyhan Belediye Başkanı CHP'li Hülya Erdem'i bazı firmaların ablukaya aldığı öne sürüldü.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık