“Büyükşehir Afiş ve Pankartlarımıza Dadandı”

“Büyükşehir Afiş ve Pankartlarımıza Dadandı”
  • 02 Mayıs 2023, Salı 15:58

AK Parti Adana İl Başkanı Av. Mehmet Ay, "CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin demokrasi kültürüne ve adabına asla yakışmayacak uygulamalarına muhatap durumdayız" iddiasında bulundu. 

"Şehrin birçok noktasında astığımız afiş ve pankartları gerek zabıta gerekse işçileri eliyle kaldırmaktadır. Bu durumu fotoğraf ve videolarla da tespit ettik" şeklinde konuşan AK Parti İl Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü: 

​"Kıymetli basın mensupları, değerli Adanalı hemşehrilerim.

​Hepimizin malumu olduğu üzere ülkemiz için büyük önem arz eden 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kaldı. Bizlerde gerek AK Parti teşkilatları gerekse Cumhur İttifakı paydaşları olarak tüm hemşehrilerimize ulaşmak, 22 yıllık eşsiz kazanımları hatırlatmak, süregiden ve başlanacak projeleri anlatmak adına gece gündüz demeden ülkemizin geleceği adına büyük bir çaba sarf ediyoruz.

Ancak ne yazık ki sahada beklemediğimiz şekilde çeşitli sorunlarla mücadele etmek zorunda bırakılıyoruz. Bırakılıyoruz diyorum çünkü yerel yönetim noktasında mevcut CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin demokrasi kültürüne ve adabına asla yakışmayacak uygulamalarına muhatap durumdayız.

​Öncelikle seçim kanunları, propaganda usul ve esasları çok açık ve net şekilde bellidir ve ortadadır. İlgili izinler alındığı müddetçe her siyasi partinin uygun noktalara afiş, pankart asma serbestliği mevcuttur ve bu tanıtım kalemlerinde kanunlara ve ahlaka aykırılık olmadığı sürece sökülmesi, yırtılması, kaldırılması söz konusu olamaz. Ancak ne yazık ki; Büyükşehir Belediyesi yönetimi bu durumun aksi istikametinde bir tavır takınarak şehrin birçok noktasında astığımız afiş ve pankartları gerek zabıta gerekse işçileri eliyle kaldırmaktadır. Bu durumu fotoğraf ve videolarla da tespit etmiş durumdayız. 

Bir demokrasi şöleni şeklinde geçmesi gereken seçim sürecine bu tür yaklaşımlarla gölge düşürmek, gerginlik oluşturmaya çalışmak kimsenin hakkı olamayacağı gibi kimsenin haddi de olamaz. Herkes kanunlar çerçevesinde propaganda sürecini yürütür ve akabinde zaten kararı verecek olanlar büyük milletimizdir. Ben bu uygulamayı şiddetle kınıyor ve tekerrür etmeyeceğini ümit ediyorum.

​Bizlerin ilgili mevzuatlara uygun şekilde bildirimleri yapılarak asılan afiş ve pankartlarımızı siyasi nezaketi çiğneyerek kaldırtan Adana Büyükşehir Belediye yönetimi diğer taraftan ilçe seçim kurullarına bildirmediği çeşitli noktalara ise usulsüz şekilde afiş ve pankart asıyor. Bu durumda tarafımızca tespit edilmiş bir durum. 

Üzülerek ifade ediyorum ki; bu iki uygulama milletimize saygısızlık olmakla beraber propaganda sürecinin eşitlik ve tarafsızlık ilkelerine gölge düşürmektedir. Bu duruma sessiz kalmamız da asla söz konusu bile olamaz.

​Bir diğer husus ise belediyenin seçim için kullandığı mecraların finansmanına ait. Belediyenin kendi uhdesinde ve tasarrufunda olan alanları kullanması, ait oldukları ittifaka mensup adaylara veya kurumsal kimliklere bedeli mukabil kullandırması noktasında bir sözümüz olamaz ancak 3 şahıslardan kiraladıkları duvar, led ekranlar, bilboard gibi mecralarda verdikleri reklamlar hususunda kamuoyunu bilgilendirme sorumlulukları vardır. Zira Belediyelerin bütçesi bu şehirde yaşayan tüm vatandaşların ortak emanetidir ve şayet bu bütçe usulsüz şekilde siyasi finansman için kullanılıyorsa bu durum kabul edilemez. Milletin bu şehre hizmet için emanet ettiği paraların seçim ödeneği olarak kullanılması en hafif ifade ile emanete ihanettir. Bu hususta Büyükşehir Belediye yönetiminden hemşehrilerimiz adına bir açıklama bekliyoruz.

​Aynı zamanda teşkilatlarımızın partimizin asmış olduğu afişlerin yırtılması kesilmesi konusunda  adli mercilere de başvuracağımızı şimdiden deklare ediyoruz.

​Kıymetli basın mensupları, değerli Adanalı hemşehrilerim. Konuşmamın başında da belirttiğim gibi bir demokrasi şöleni olarak geçmesi gereken bu süreçte bizlere bu açıklamayı yapmak zorunda bırakanları Adanalı hemşehrilerimizin takdirine havale ediyoruz. Bu milletin iradesini ve basiretini bu tür adımlarla etkileyeceklerini zannedenler 14 Mayıs gecesi yine, yeniden gereken cevabı bizzat milletten sandıkta alacaklardır. Bizler AK Parti teşkilatları ve Cumhur İttifakı paydaşları olarak gece-gündüz demeden çalışmaya devam edecek ve sürece gölge düşürmeye çalışanlara rağmen milletimizin gönlündeki yeri daha da büyüterek ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz."

Mehmet Ay ‘Kardeşçe Kucaklaşacağız’ Mehmet Ay ‘Kardeşçe Kucaklaşacağız’

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık