Büyük Önder Atatürk Çukurova’da anıldı

Büyük Önder Atatürk aramızdan ayrılışının 81’inci yılında Çukurova Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle anıldı. Başkan Soner Çetin, resim kursunda eğitim gören kursiyerlerin eserlerinden oluşan “Resimlerle Atatürk” sergisini açtı. Ardından Yedinota Müzik Sanatları Derneği Korosu “Atatürk’ün Seçtiği Şarkılar”dan oluşan bir konser verdi.

Büyük Önder Atatürk Çukurova’da anıldı
  • 11 Kasım 2019, Pazartesi 10:48

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk aramızdan ayrılışının 81’inci yılında Çukurova Belediyesi’nin düzenlediği bir dizi etkinlik ile anıldı.

Çukurova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikler sergi açılışı ile başladı. Başkan Soner Çetin, Çukurova Belediyesi’nin açtığı resim kursunda eğitim alan kursiyerlerin eserlerinden oluşan “Resimlerle Atatürk” konulu sergiyi açtı. Sergiyi eşi Ayşe Çetin ile birlikte gezen Başkan Soner Çetin, kurs eğitmeni Nuray Bozkuş’tan eserlerle ilgili bilgi aldı.

Çukurova Belediyesi’ndeki Atatürk’ü anma etkinlikleri tiyatro salonundaki konserle devam etti. Adana Korolar Federasyonu’nun katkılarıyla Yedinota Müzik Sanatları Derneği Korosu’nun verdiği konserden önce konuşan Başkan Soner Çetin, her 10 Kasım’da hüzünlendiklerini ancak böylesi günlerin Atatürk’ü daha iyi anlamak için bir vesile olduğunu vurguladı.

CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMAK BOYNUMUZUN BORCU

Başkan Soner Çetin, Büyük Önder’in 81 yıldır aramızda olmadığını ancak düşüncesinin ve ilkelerinin haya hayatta olduğunu belirterek, “Bizler Atatürk’ün izinden yürümek zorundayız. Büyük Önder, Kurtuluş Savaşı sonrası önünde çok seçenek olmasına karşın Cumhuriyeti tercih etmiştir. Ülkemizde insanlar değişik siyasi görüşlere sahip olabilirler. Ancak her Türk vatandaşı Atatürk’ün izinden gitmelidir” dedi.

Başkan Soner Çetin, birçok sistemin 50-60 yılda sonunun geldiğini ancak Türkiye Cumhuriyeti’nin dimdik ayakta olduğunu kaydetti. Atatürk sevgisinin bu toplumun yüreğinden silinemeyeceğini söyleyen Başkan Soner Çetin, 10 Kasım’da Anıtkabir’de ziyaretçi rekorunun kırıldığına dikkati çekti. Başkan Soner Çetin, “Atatürk büyük bir liderdir. Büyüklüğü her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır. Kurduğu cumhuriyete sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur” şeklinde konuştu.

NEDEN ATATÜRK’ÜN SEÇTİĞİ ŞARKILAR

Koro şefi Uğur Doğan Türe de konsere “Atatürk’ün Seçtiği Şarkılar” adını verilmesini şu sözlerle açıkladı:

“Büyük Önder Atatürk, Türk müziğinin her türlüsünü severdi. Fakat şarkılar icra edilmeden önce Atatürk’e repertuar sunulur O da öncelikli istediği eserleri işaretlerdi. Bu konserimizde işaretlenen şarkıları seçtik. Bu nedenle konserimizin adı ‘Atatürk’ün Seçtiği Şarkılar’ olarak belirlendi.”

Konuşmaların ardından Yeninota Müzik Sanatları Derneği birbirinden güzel şarkıları seslendi. Başkan Soner Çetin konseri eşi Ayşe Çetin’le birlikte takip etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık