Asgari ücreti için ilk teklif geldi...

Asgari ücreti için ilk teklif geldi...
  • 29 Kasım 2019, Cuma 8:36

2020 yılı asgari ücretinin ne kadar olacağı tartışılırken Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'dan önemli bir açıklama geldi. Atalay, "Asgari ücret teklifimiz 2 bin 578 TL'nin altına düşmeyecek" dedi.Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2 Aralık'taki ilk toplantısı öncesi Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'dan "Yaşam maliyeti 2 bin 578 TL. Asgari ücret teklifimiz yaşam maliyetinin altında olmayacak" açıklaması geldi. 

g-035.jpg

NİHAİ RAKAM HAK-İŞ VE DİSK GÖRÜŞMELERİNDEN SONRA BELİRLENECEK

2020 yılı asgari ücreti için ilk teklif Türk-İş'ten geldi. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Yaşam maliyeti 2 bin 578 TL. Asgari ücret teklifimiz yaşam maliyetinin altında olmayacak" dedi. CHP heyetinin Türk-İş’i ziyareti sırasında konuşan Atalay, nihai rakamı Hak-İş ve DİSK ile görüştükten sonra belirleyeceklerini vurguladı.

İLK TOPLANTI 2 ARALIK'TA GERÇEKLEŞECEK

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 2 Aralık Pazartesi günü yapacak. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan asgari ücret tespit komisyonu, 2020 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantısını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda gerçekleştirecek. Taraflar, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücretin yeniden tespiti için bir araya gelecek.İlk toplantının ardından komisyon, işçi ve işverenin ev sahipliğinde de ayrı ayrı toplanacak. Komisyon, son toplantısını yine bakanlıkta yapacak.
Kaynak Yeniçağ: 2020 yılı asgari ücreti için ilk teklif Türk-İş'ten!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık