Akgedik, Adana trafiğini rahatlatacak iki proje önerisi sundu

Akgedik, Adana trafiğini rahatlatacak iki proje önerisi sundu
  • 13 Aralık 2022, Salı 21:16

Aladağ Belediye Başkanı, Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Mustafa Akgedik, 6 ilçenin kente Sarıçam ilçesinden giriş yaptığını trafiğin tıkandığını bu yüzden otoyola direkt bağlanacak yol yapılması gerektiğini söyledi.Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı ikinci olağan toplantısında gündeme 3 madde eklenirken, gündemde bulunan 10 madde ile birlikte toplam 13 madde ilgili komisyonlara oy birliği ile havale edildi.

"TAMAMEN ÇÖZÜLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Meclis katipleri Firdevs Cingözler ve Zafer Koç ile birlikte meclis oturumuna başkanlık eden Mustafa Akgedik, Adana trafiğini rahatlatacak iki proje önerisi sundu. Akgedik, şunları söyledi:"Bizim Kozan, İmamoğlu, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli, Aladağ ilçelerimiz Sarıçam'dan kente giriş yapmakta. Sarıçam'da da çok ciddi bir trafik tıkanıklığı oluyor. Oradaki yol trafiği kaldırmıyor. Bizimde kent trafiği ile ilgili bir önerimiz var. Buruk Mezarlığı'nın doğu tarafından bir yol ile direk otoyola bağlanarak bu problemin tamamen çözüleceğini düşünüyorum. Ahmet Zembilci Bulvarına ikinci otoyol kavşağıyla bağlandığı zaman hiç trafiğe girmeden bu yol yapılabiliyor. Plansız alan kamulaştırmaya gerek olmayan bir alan. Üniversiteye dönen kavşaktan direk buraya bağlayacağımız zaman direk trafiği çözebiliriz. Bu konuda üzerimize düşeni yaparız."

ADANA’NIN SULAMA KANALLARINA RAYLI SİSTEM YAPILSIN

Aladağ Belediye Başkanı, konuşmasına şöyle devam etti.
DSİ aşağı Seyhan Ovasında açık kanallarla yapılan sulama sistemini, kapalı, basınçlı sulama sistemi yapmak için proje ihalesi yaptı. Projeye göre Seyhan Barajının elektrik üretimi iptal edilip, barajın basıncı sulamada kullanılacak. Yani açık kanallardan giden su, basınca dayanıklı borular ile götürülecek. Muhtemel kanal içlerine boru döşenerek üzeri kapatılacak.
Bizim önerimiz boruların, mevcut kanal taban kotunun altına yerleştirilip, mevcut kanal içerisine Raylı Ulaşım Sistemi yapılmasıdır. Bu sayede kesintisiz bir ulaşım sağlanacak, inşaat maliyeti, kamulaştırma maliyeti minimize edilecek, hızlı, kolay ve ucuz bir şekilde Adana’nın toplu taşıma sorunu büyük ölçüde çözülecektir." dedi.

"MHP Karaisalı ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Abdullah Kaçar da gündem dışı söz alarak Karaisalı'nın ulaşım sorunlarını gündeme getirdi.Daha sonra gündemlere geçildi. Tekliflerden oluşan 13 madde ilgili komisyonlara havale edildi.Adana Büyükşehir Belediye Meclisi çalışmalarına yarın saat 13.00'te devam edecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık