23 Nisan için 'En Anlamlı' kutlama mesajları...

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. açılış yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Adana'da bazı siyasetçiler, bürokrat ve STK temsilcileri birer kutlama mesajı yazarak bu anlamlı güne ortak oldu. İşte o anlamlı mesajlar.

23 Nisan için 'En Anlamlı' kutlama mesajları...
  • 22 Nisan 2020, Çarşamba 22:25

VALİ DEMİRTAŞ; "HAKİMİYET KAYITSIZ, ŞARTSIZ MİLLETİNDİR"
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. açılış yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Vali Demirtaş yayınladığı mesajda şunları kaydetti:
“Yüz yıl önce takvimlerin 23 Nisan 1920’yi gösterdiği bugün, İstiklal Harbimizin karargâhı, milli iradenin tecelligâhı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin dualarla açıldığı gündür. 23 Nisan 1920, aziz vatanın işgal edilip milletimizin yok olma eşiğine getirildiği bir dönemde, dirilişimizin, ayağa kalkışımızın ve şahlanışımızın müjdesidir. 23 Nisan 1920, “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla başlayan Kurtuluş Savaşı’mızın “Hâkimiyet kayıtsız, şartsız milletindir” ifadesiyle taçlandırılmasıdır.
Bununla birlikte ulusal egemenliğimizin tescillendiği bu anlamlı gün, Atatürk tarafından çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmek suretiyle sevgi, barış, dostluk ve kardeşlik gibi kavramların, minik yürekler aracılığıyla dünyaya hâkim kılınması amaçlanmıştır. Zira dünyada savaşların sona ermesi ve dünya barışı adına, geleceğin büyükleri olan dünya çocuklarının bugün vesilesiyle bir araya gelmeleri, geleceğin dünyası adına büyük anlam taşımaktadır.
Sevgili Çocuklar,
Biliyorsunuz ki tüm dünya bugünlerde küresel bir salgınla amansız bir mücadele yürütüyor. Bizler de devlet-millet el ele vererek koronavirüs salgınıyla mücadelemizi yoğun bir biçimde sürdürüyoruz. Bu bağlamda tüm dünya çocuklarıyla bir arada, büyük bir coşku ile kutladığımız ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı alınan tedbirler kapsamında bu yıl maalesef meydanlarımızda, salonlarımızda ve okullarımızda kutlayamıyor; millet olarak TBMM’nin açılışının 100. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu toplu yaşam alanlarında kutlayamamanın büyük üzüntüsünü yaşıyoruz.
Buna rağmen içinde bulunduğumuz salgın mücadelesinin 23 Nisan coşkusunu evlerimizde yaşamamıza mani olmamasını sizlerden özellikle istiyorum. Bu anlamda bugün evlerimizi tıpkı okullarımızda olduğu gibi süsleyelim, balkonlarımızı ay yıldızlı al bayrağımızla donatalım. Aynı duygularla 23 Nisan şiirleri okuyup 23 Nisan’ı anlatan resimler yapalım. Büyüklerimizi, küçüklerimizi, arkadaşlarımızı telefonla arayıp bayramlarını kutlayalım. Televizyondan 23 Nisan’ın anlam ve önemini anlatan programları ve ecdadımızın verdiği destansı mücadeleyi anlatan filmleri izleyelim. Ve en önemlisi tüm bu etkinliklerle o günleri yüreklerimizde aynı canlılığıyla hissedelim.
Unutmayalım ki bugünler de geride kalacak ve önümüzde daha nice 23 Nisan’lar olacak. Ama o 23 Nisan’ları coşkuyla, sevinçle ve heyecanla karşılamak için bugün evlerimizde kalmalıyız. Kendimizi izole etmeli, sosyal mesafeyi korumalı, büyüklerimizin bizlerin sağlığı, hastalıktan uzak tutmak için aldığı tedbirlere sonuna kadar uymalıyız. O sebeple tüm hemşehrilerimize ve geleceğimizin teminatı çocuklarımıza “evinde kal”, “hayat eve sığar” çağrımızı bir kez daha yineliyorum.
Bu vesileyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yıl dönümünde, İstiklal Harbi’nin başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu, TBMM’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Kurtuluş Savaşı’nı sevk ve idare eden birinci Meclisteki mebuslarımızı, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. Milletimizin, Adanalı hemşehrilerimin, tüm dünya çocukları ile birlikte yarınlarımızın umudu evlatlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.”

KARALAR; "CUMHURİYETİMİZ SONSUZA KADAR YAŞAYACAKTIR"
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. açılış yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Karalar yayınladığı mesajda şunları kaydetti:
"Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, yok edilmek istenen ulusunu, düşmana karşı büyük bir zafer kazanarak kurtarmakla kalmamış, egemenliği kayıtsız şartsız millete teslim ederek, Türk Ulusunun aydınlık bir geleceğe yürümesi, çağdaş milletlerin seviyesine ulaşması için gerekli adımları atmıştır.
23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusal egemenlik kavramının temeli olarak, tam bir asırdır varlığını sürdürmekte ve milletimizin iradesini temsil etmektedir.
Türk Ulusunun varlığını koruma mücadelesi verdiği bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk ve milletin temsilcileri tarafından kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusun bağımsızlık mücadelesinde hayati rol üstlenmiş, çok önemli sorumluluk almıştır.
Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olması, Türk ulusunun, seçtiği temsilciler aracılığıyla kendi kendini yönetme yeteneğine ulaşma becerisinin ve modern toplumlar arasına girme kararlılığının en önemli kanıtıdır.
Tüm bunları kurgulayan ve hayata geçiren Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olan 23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak armağan etmiş ve aydınlık yarınlara, çağdaş bir geleceğe ancak iyi eğitilmiş çocuklarla ulaşılabileceğine dair en güzel mesajı vermiştir...
Ayrıca bu özel gün dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram. Nasıl güzel bir milletiz ki ulusal egemenliğimizi bir çocuk bayramıyla kutlayabiliyoruz.
Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda, bilimin, aklın ışığında yetişen çocuklarımız ve gençlerimiz, ülkemizin aydınlık yarınlarını oluşturacaktır.
1 asırdır milletimizi temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, milletimizin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşayacağına inancımı belirtmek istiyorum.
Geleceğimiz olan çocuklarımızın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, aydınlık yarınlara yürümek için Atatürk İlke ve İnkılaplarından ödün vermeden ilerlenmesi gerektiğinin altını bir kez daha çiziyorum.
Başta çocuklarımız olmak üzere, hemşehrilerime ve milletimize barış, kardeşlik çağdaş bir gelecek diliyorum...
Bu zor günleri de ulusça atlatıp, çocukça sarılacağız birbirimize… İlk meclisimizin 100. kuruluş yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız kutlu olsun.
Yine bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum."

BARUT; "ULUSAL EGEMENLİĞİMİZ VE BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, ulusal egemenliğin 100'üncü yılında aydınlık yarınların güvencesi çocuklara hediye edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı haklı bir gurur ve büyük coşkuyla kutladıklarını belirtti.
Ulusal egemenliğin iradesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 23 Nisan 1920'de kurulduğunu anımsatan Barut, "Ulusal egemenliğimizin 100'üncü yılında bayram coşkusuyla doluyuz. Cumhuriyetimizin, ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, canıyla ve kanıyla bu kutsal topraklar için bedel ödeyen tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz. Böylesi önemli bir günde refahın simgesi Ramazan ayını karşılamanın da huzurunu yaşıyoruz" dedi.
Ulusal egemenliğin ilanının 100'üncü yılında, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın haklı gururunu yaşadıklarını vurgulayan Barut, şunları kaydetti:
"23 Nisan 1920 tarihinde halk iradesinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. Ulu Önder Atatürk'ün izinden giden, O'nun kurduğu Gazi Meclis'te görev yapan bir milletvekili olarak tarifi zor duygular, anlatılmaz bir sevinç içerisindeyim. 23 Nisan 1920, halk egemenliğinin ilan edildiği çok önemli bir tarihtir. Çağdaşlık, medeniyet ve demokrasi yolunda ülkemizi bilim ve aklın rehberliğinde Cumhuriyet ile taçlandıran Atatürk ve kahramanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Ülkemizin ve dünyanın çağdaş bir geleceğe emin adımlarla yürümesi için tüm çocuklara miras bırakılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Salgın dolayısıyla okullarda, sokaklarda ve meydanlarda kutlayamadığımız bu bayramı, güzel günlerde daha büyük bir heyecanla kutlamanın sözünü veriyoruz. Ulu Önderimiz Atatürk, silah arkadaşları, canıyla ve kanıyla bu kutsal topraklar için bedel ödeyen tüm kahramanlarımızı minnet ve özlemle anıyoruz."
Ulusal egemenliğin 100'üncü yılı ve 23 Nisan coşkusunun yaşandığı günlerde onbir ayın sultanı Ramazan ayını karşıladığımızı belirten Ayhan Barut, "Huzurun, refahın, paylaşmanın ve dayanışmanın ayı Ramazan'ı karşılamanın sevinci içerisindeyiz. Mübarek Ramazan ayının bugünlerde çok daha fazla ihtiyaç duyduğumuz paylaşma duygularıyla geçeceğine yürekten inanıyoruz. Tuttuğumuz oruçların, yapacağımız ibadetlerin ve okuyacağımız duaların kabul olmasını diliyoruz. Hayırlı Ramazanlar" diye konuştu.

SÜMER; "YENİDEN ETKİLİ VE GÜÇLÜ BİR MECLİS"
CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Türkiye’nin uzun yıllara dayanan parlamenter sistem deneyimi olduğunu belirterek “Bugün yürütme organı karşısında etkisiz ve güçsüz bir hale getirilmiş olan TBMM’yi yeniden etkili ve güçlü bir hale getirmek en büyük görevlerimiz arasındadır” dedi.
Sümer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 23 Nisan 1920’nin Türk milletinin işgal ve esaret zincirini kırdığı, geleceğine sadece kendisinin karar vereceğini tüm dünyaya ilan ettiği bir tarih olduğunu vurgulayan Sümer, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk şu sözlerini anımsattı:
“23 Nisan Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Bütün bir cihan-ı husumete karşı kıyam eden Türkiye halkının, Türkiye Büyük Millet Meclisini vücuda getirmek hususunda gösterdiği harikayı ifade eder.”
Sümer, kuruluşunun 100’üncü yılında üyesi olmaktan onur duyduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin milli egemenliğin en üst düzeyde temsil edildiği organ ve milletin iradesi olduğunu belirterek “Türkiye’nin uzun yıllara dayanan ve vatandaşlarımız tarafından da benimsenen parlamenter sistem deneyimi vardır. Bugün yürütme organı karşısında etkisiz ve güçsüz bir hale getirilmiş olan TBMM’yi yeniden etkili ve güçlü bir hale getirmek en büyük görevlerimiz arasındadır” dedi.
Mesajında çocuklara da seslenen Sümer, “Her yıl büyük bir coşkuyla kutladığınız 23 Nisan’ı bu yıl evlerinizde geçireceksiniz. Yine aynı coşkuyla, şiirlerinizle ve şarkılarınızla tüm dünyaya barış ve sağlık çağrısında bulunun. Mesajlarınız mutlaka karşılık bulacaktır. Sizler ülkemizin ve dünyanın geleceğisiniz” ifadelerini kullandı.
Sümer, mesajına şöyle devam etti:
“Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin, vefat eden tüm milletvekillerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Egemenliğin hiçbir zümre ya da kişide değil sadece millette olduğu nice 23 Nisanlar diliyorum.”

ŞEVKİN, BAYRAKLARLA KUTLAMAYA ÇAĞIRDI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 100. Yılını gururla kutladı.
Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Atatürk’ün kurduğu TBMM’nin bir milletvekili olmaktan duyduğu onuru paylaşan Dr. Şevkin, işgale karşı bir milleti örgütleyen, yokluğa, yoksulluğa inat milletin meclisini oluşturan ve Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün bu günü tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan etmesinin de derin anlamlar içerdiğini vurguladı.
Dünyanın barış ve sevgiyle iyileştirilebileceğine olan inancını paylaşan Dr. Şevkin, Mustafa Kemal’in bir ulusun varoluşundaki mücadelesi, çağdaş ve örnek temsiliyeti ile dünyaya haykırdığı ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesiyle insanlığa, ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ ilanıyla da gelecek nesillere, çocuklara verdiği büyük değere işaret etti.
Atatürk’ün ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ şiarıyla kurulan TBMM’nin milletin egemenliğini korumak ve geliştirmekle yükümlü olduğuna vurgu yapan Dr. Şevkin, “Meclis çatısı altında Atatürk’ün gösterdiği hedef ve ilkeler ışığında, halkımızın ve ülkemizin çıkarları doğrultusunda görev yapma gayretimden asla taviz vermeyeceğim” diye konuştu.
Bugünlere kadar taşınan ve bundan sonraki süreçte de ülkemizin en önemli bayramlarından biri olarak görülen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda milleti barış, dostluk ve kardeşlik duygularıyla kenetlenmeye, şiddete, saldırıya, provokasyonlara geçit vermeden Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş yarınlara birlikte taşımaya, tüm çocuklara mutlu, huzurlu ve güvenli bir gelecek oluşturmaya davet eden CHP’li Şevkin, TBMM’nin 100. Kuruluş yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten kutladı.
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti’nde de her gün ölümlerin yaşandığı salgın bir hastalıkla karşı karşıya kalındığına dikkat çeken Dr. Şevkin, tüm vatandaşları gazi meclisin kuruluş yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nı balkonlardan, pencerelerden bayraklarla İstiklal Marşı eşliğinde kutlamaya davet etti.

BULUT; "BU ÇOŞKUYA ORTAK OLACAĞIZ"
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. Yılını kutladı. Bulut, “Pandemi nedeniyle sokaklarda, caddelerde, vatandaşlarımızla 23 Nisan’ı kutlayamasak da evlerimizde, balkonlarımızda, kalplerimizde Atatürk sevgisiyle, gönül birliği içerisinde bu coşkuya ortak olacağız” dedi.
CHP‘li Bulut’un 23 Nisan Mesajı:
Bugün yüce Meclisimizin 100. kuruluş yıl dönümünün gururunu ve onurunu yaşıyoruz.
Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı 23 Nisan; ulusal egemenliği baş tacı yapacak kadar halkına güvenen, egemenliğin en son ferdin kadar ulusun olduğuna inanan büyük bir ruhun eseridir.
Gazi Meclisimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde uçurumun kıyısında olan bir ülkenin kurtuluş savaşını alnının akıyla yürütmüş, laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştır.
Atatürk, barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına aracılık eden 23 Nisan’ı, milli egemenliğini sonsuza kadar koruyacak, yüceltecek geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve yeni nesillere armağan etmiştir.
23 Nisan’ın 1920’nin ruhunu oluşturan ulusal egemenliğin ve millerin iradesinin yok sayıldığı, TBMM’nin işlevsizleştirildiği bugünlerde demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve cumhuriyete her zaman sahip çıkacağız.
Bizler, Meclisimizin kuruluşunun 100. Yıl dönümünde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile TBMM’de yerimizi alacağız.
Pandemi nedeniyle sokaklarda, caddelerde, vatandaşlarımızla 23 Nisan’ı kutlayamasak da evlerimizde, balkonlarımızda kalplerimizde Atatürk sevgisiyle, gönül birliği içerisinde bu coşkuya ortak olacağız.
Bıraktığı eserleriyle gönüllerimizde yaşayan Atatürk’ü, şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.
Ulusal egemenliğin hâkim olduğu, tüm çocukların özgürce çocukluklarını yaşadığı bir ülke ve dünya dileğiyle, milletimizin ve özellikle çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.

AKAY; “TBMM’NİN RUHU, BİRLİKTELİĞİN RUHUDUR”
Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100’üncü yılı dolayısı ile yayınladığı mesajda “Dün olduğu gibi bugün de, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve O’nun kurucu ilkeleri olan Atatürk ilke ve devrimlerinin sahibi ve koruyucusu Türk Milletidir” dedi.
Başkan Akay mesajında, “Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasıyla başlayan Kurtuluş Savaşı Destanımızın ana dayanağı olan ve “Egemenlik kayıtsız şartsız ulusundur” ilkesiyle 23 Nisan 1920’de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100’üncü yılını kutluyor olmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.
Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay mesajında daha sonra şu görüşlere yer verdi;
“Osmanlı Devleti’nin yıkılmasıyla düşman güçleri tarafından işgal edilen ülkemiz, kendi bağrından yetiştirdiği Büyük Kurtarıcısı ile Bağımsızlık Savaşı’nın yollarını tek tek açarken, bu mücadelenin meşru zemine oturtulması anlamına gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi ile tüm yetkiyi milletin elinde toplamıştır. Yüce meclis binlerce vatan evladını şehit vererek kazanılan savaş ve ardından kurulan Cumhuriyetin temsilcisinin millet olduğunun belgesidir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ruhu, ateş ve kanla kazanılan bağımsızlığın, demokrasinin, insan haklarının, hukukun ve kardeşliğin, birlikteliğin ruhudur. Bu ruhu, hırpalamaya, yok etmeye çalışan herkes, dün olduğu gibi bugün de, karşılarında bu topraklar üzerinde yaşayan 84 milyon vatandaşı bulacaktır. Bağımsızlığımızdan, özgürlüğümüzden, demokrasimizden bir adım dahi geri atmamız düşünülemez. Şunu bir kere daha aynı inanç ve güvenle yineliyorum, hiçbir güç, hiçbir karar ve hiçbir iradenin bunu değiştirmeye gücü yetmemiştir, bundan sonra da yetmeyecektir.”
Dün olduğu gibi bugün de, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve O’nun kurucu ilkeleri olan Atatürk ilke ve devrimlerinin sahibi ve koruyucusu Türk Milletidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk Milletinin devlet, hukuk ve demokrasi nazarındaki temsiliyet makamıdır ve öyle olmaya devam edecektir. Kuruluşunun 100’üncü yılını, 1920’deki ruh ve inançla bir kere daha kutlarken, TBMM’nin, Cumhuriyetin birlik ve beraberliğinin tek ve değişmez temsilcisi olmaya devam edeceğine olan inancımı sizlerle paylaşmak isterim.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Meclisi açtığı 23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak hediye etmesi de büyük anlam taşımaktadır. Atatürk, 23 Nisan’ı çocuklara armağan ettikten sonra çocukları eğiten öğretmenlere “Muallimler, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, nesiller ister” diyerek çocuklara güvenini göstermiştir. Bu düşüncelerle ülke için canını düşünmeden feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, 100’ncü yaşına giren Yüce Meclisimizi saygıyla selamlıyorum”

KOCAİSPİR; "23 NİSAN MİLLETİMİZ İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASIDIR
Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Başkan Kocaispir mesajında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu 23 Nisan 1920 tarihi aziz milletimiz için bir dönüm noktasıdır. 23 Nisan 1920’de açılan ve bu yıl 100'üncü yaşını kutladığımız yüce meclisimiz, milli birliğimizin simgesi, egemenliğimizin temel taşıdır.
Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir şiarıyla çıkılan yolda, ecdadımız birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler vermiş, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkmıştır. Milli egemenliği tesis eden ilk Meclis, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, bağımsızlık uğruna sergilenen fedakarlıkların timsali olmuştur.
Bu duygularla, bugünü çocuklarımıza bayram armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, sevgi dolu yürekleri ile bu güne anlam katan çocuklarımızın, aziz milletimizin ve değerli Yüreğirli hemşehrilerimin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.”

BAŞKAN ULUDAĞ, DÜNYA ONLARIN SESİYLE ŞENLENİYOR
Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) açılışının 100. yıl dönümünü yayınladığı mesaj ile kutladı. Başkan Bilal Uludağ, “Türk milletinin geleceği, bugünkü çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır. Çocuklar, ülkemizin geleceği için yetiştirdiğimiz fidanlardır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.” dedi.
Başkan Bilal Uludağ yayınladığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında, TBMM’nin açılışının ve Ulu Önder Atatürk’ün, Türk ve Dünya çocuklarına armağan ettiği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Uludağ, 23 Nisan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması ile millet egemenliğinin resmen hayata geçirilmiş olması adına önemli bir gün olduğuna vurgu yaparak açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Egemenlik kayıtsız şartsız Milletindir. Aziz milletimizin yokluklar ve güçlükler içerisinde istiklal mücadelesinde gösterdiği azim ve kararlılık, bugün daha çağdaş bir Türkiye için ortaya koyduğumuz çabanın da ilham kaynağıdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünya üzerinde benzeri bulunmayan bir anlayışla iki farklı ve önemli unsuru bir arada taşıyan milli bayramımızdır. Çocuklar sizler, Türkiye` yi bugünkü seviyeye getiren nesillerin izinden gideceğinize, ülkenin huzuru, refahı ve gelişmesi için zorluklar karşısında yılmayacağınıza inancımız tamdır.
23 Nisan, Türk Milleti`nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadelede emeği geçenleri rahmetle anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. Yılını, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımızla kutluyorum

ERDEM; "EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ"
Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem ulusal egemenliğimizin ilanının 100. yıl dönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem mesajında ;"Yüce meclisin kurulduğu gün Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bir bayram olarak armağan edilmiştir.
İşte bu hediye, evlatlarımızın geleceğimizdeki önemli yerinin en somut göstergesidir. Çocuklarımız, ülkemizi parlayan geleceğe taşıyacak birer umut kaynağıdır. En büyük zenginliğimizdir.
Evlatlarımızın kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, ülkemizi hep bir adım ileriye taşıyacak nitelikte, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı bireyler olarak yetişmesi ise bizim en büyük temennimizdir.
Bu yıl korona virüs salgını nedeniyle maalesef bayramımızı caddelerimizde, sokaklarımızda kutlayamayacağız ama bu milli bayramımızı coşkuyla kutlamamıza engel değil. Caddelere çıkarmıyorsak gökyüzü bizim. 23 Nisan Perşembe günü saat 17:00'da Atatürk'ün çocukları olarak damlarımızdan uçurtmalar uçurup şarkılar söyleyeceğiz. Çocuklarımızla birlikte bayramımızı coşkuyla kutlayacağız.
Dünyanın dört bir yanında istikbalimizi parlayan gözleriyle aydınlatan çocuklarımızı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında sevgiyle kucaklıyor, aydınlık bir geleceğe olan inançla gözlerinden öpüyorum." dedi.

FİLİK; "TÜRK DEVLETİ ÇOCUKLARIMIZIN OMUZLARINDAYÜKSELECEKTİR"
Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş FİLİK, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajında;
23 Nisan; Anka kuşu misali küllerinden doğan yeni bir devletin temellerinin atıldığı gündür.
Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsuna çıkışıyla başlayan ve 30 Ağustos 1922 de tamamlanan kurtuluş mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. yılında, Atamızın çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, Salgın nedeni ile evimizde kutlamanın burukluğu içerisindeyiz. Allah’ın izni ile devletimizin aldığı tedbirler neticesinde bu salgın iletinden en kısa sürede kurtularak cadde ve sokakların çocuk sesleri ile dolduğu günlere kısa sürede kavuşacağız
Millet iradesinin teminatı olan Gazi Meclisimiz, Ulusal egemenlik ve Milletin iradesine karşı olan düşmanlarımız ve içimizdeki hainlerin her zaman hedefi olmuştur. Tıpkı 1920-1922 yılları arasında, 1980'de ve 15 Temmuz 2016'da olduğu gibi. Bu yüzden Millet Meclisimizin kuruluşu; çocuklara bayram olarak hediye edilmek suretiyle, ulusal egemenliğimiz onlara emanet edilmiştir.
Dünün çocuklarının sahip çıktığı gibi, bu günün ve geleceğin çocuklarının da, iradelerine ve cumhuriyetin temel ilkelerine sahip çıkacağından, Yüce Türk Devleti'nin onların omuzlarında yükseleceğinden şüphemiz yoktur.
Bu duygularla çocuklarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.
dedi.

TOPUZ; "23 NİSAN KUTLU OLSUN"
Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı.
Başkan Topuz Mesajında; 23 Nisan çocuklarımıza duyduğumuz güven, milletimizin birlikteliği ve yeniden yeşeren fidanların meyve vermeye başladığı gün olmuştur.
Yüce Türk Milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100. Yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Millet meclisinin halkın gücü ile kurulmasının üzerinden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen tek bayramı, bu sene Corona Virüs sebebi ile bir arada olamasak ta aynı hislerde sosyal mesafemizi koruyarak içimizde ki coşku ve heyecan ile 100 yıl önce bugün gibi hissederek kutluyoruz.
Ulusun birlik ve beraberliği ile tüm dünya çocuklarına ithaf edilmiş bu önemli günün 100. Yıl dönümünde milletimizin geleceğinin çocuklarda olduğunu ifade eden başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükran ile anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyorum. “ dedi.

KÜÇÜK; "DAHA AYDINLIK, GÜNEŞLİ, GÜZEL GÜNLER DİLİYORUM"
Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 100. yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın felsefesine ve ruhuna sahip çıkmanın bir görev olduğuna ve sonsuza dek yaşatmanın önemine vurgu yaptı.
Baro Başkanı Av. Veli Küçük, yazılı açıklamasında görüş, duygu ve düşüncelerini paylaştı.
100 yıl önce, 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmış ve eşsiz insan, büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi açılarak hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilân edilmiştir.
Daha 20. Yüzyılın başında, tüm geri kalmış uluslara örnek bir mucizeyi hayata geçiren ulusumuz böylesi “ulusal egemenlik” gününü, çocuklarına emanet etmiştir.
Ancak güzel ülkemizde demokrasinin vücut bulması, örgütlü topluma geçilebilmesi, Anayasamızda yer alan her türlü düşüncenin ortaya konulabilmesi maalesef ara rejimler ve darbelerle kesintiye uğratılmıştır.
Bugüne baktığımızda ülkemiz, ileri demokrasi denilerek olağanüstü dönemlere özgü uygulamalarla yönetilmektedir. Siyasi iktidar; kendisi gibi düşünmeyen, farklı düşünen, kim olursa olsun yaftalamakta, yok saymakta hedef tahtasına koymakta, ötekileştirmeye devam etmektedir.
Öğrencisinden, gazetecisine, aktivistinden insan hakları savunucularına, avukatından emekçisine kadar çok sayıda yurttaşımız sadece siyasi iktidar gibi düşünmediğinden, siyasi iktidarın politikalarını beğenmediğinden ve bunlara muhalif olması nedeniyle tutuklanmakta, adeta bir korku imparatorluğu oluşturulmaya devam edilmektedir. Bunun da yargı eliyle yapılması kabul edilemez vahim bir tablodur.
Parlamenter demokratik yapı maalesef ortadan kaldırılarak tek adamlık ve totaliter yönetim anlayışı hakim kılınmıştır.
Milli mücadele ile kazanılan ulusal egemenliğimiz bizlere ve çocuklarımıza en büyük emanettir; Hiç kimseye veya zümreye devredilemeyecek kadar da kıymetlidir.
Bugün geleceğimizi yönetecek olan miniklerimizin mutluluğudur.
Ancak; hatalı eğitim politikaları, çocuklarımızı, paranın söz sahibi kıldığı dershanelere ve özel eğitim kurumlarına, cemaatlerin eline yöneltmekte, bu durum, her alanda olduğu gibi eğitime erişimde eşitsizliğe neden olmaktadır. Eğitimdeki bu çifte standart nedeniyle kimi çocuklarımız psikolojik travmalar yaşamakta, hatta intihara bile sürüklenmektedir. On binlerce çocuğumuz aile içi şiddete maruz kalmakta, binlerce çocuğumuz aile içinde veya dışında fiziksel ve cinsel istismara uğramaktadır. Yine binlerce çocuğumuz sokağa itilmektedir.
Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma amacımız, ülkemizin gelişmesini sürdürmesini, demokratik ve uygar bir devlet olma yolunda gereksinim duyulan köklü, kapsamlı, yapısal değişikliklerin ve düzenlemelerin gerçekleştirilmesini zorunlu kılmaktadır.
Çocuklarımıza daha güzel bir ülke bırakmak, onları huzur, güven ve barış ortamında geleceğe hazırlamak devletimizin ve birey olarak herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi ile olanaklıdır.
Çocuklarımızın araştıran, sorgulayan, aydınlık bakış açısına sahip, kendine güvenen, yeniliklere açık, demokrasiyi ve çağdaş yaşamı özümsemiş bireyler olarak yetiştirilmeleri temel amacımızdır. Onları, çağdaş değerlere sahip yurttaşlar olarak yetiştirebilmek için eğitimlerinin, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda, akıl ve bilimin ışığında yapılması, göz ardı edemeyeceğimiz önemli bir zorunluluğumuzdur.
Çocuklara büyük önem ve değer veren Mustafa Kemal Atatürk, demokratik, lâik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni çocuklarımıza ve gençlerimize emanet etmiştir.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgın hastalık tehlikesinin pandemi ilan edilmesiyle Milli Egemenliğimizin 100. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza en değerli armağanı olan 23 Nisan’ı bu yıl hep birlikte umulanın aksine ne yazık ki evimizden ama yine aynı ruh, heyecan ve coşkuyla kutlayacağız.
100'üncü yıl coşkusunu yaşadığımız 23 Nisan; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz” demektir.
Adana Barosu olarak, bağımsızlık mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığımız feyzle çocuklarımızın hak, hukuk ve menfaatlerini koruma adına var gücümüzle çalışmaktayız.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, eylem ve düşünce arkadaşlarını, bu uğurda canlarını seve feda eden şehit ve gazilerimizi 23 Nisan’da rahmetle, saygıyla ve minnetle anıyorum.
Hepimizin özlediği daha aydınlık, güneşli, güzel günler dileğiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun."

GÖGER; "23 NİSAN TARİHİN EN ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTASIDIR"
Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, 23 Nisan 1920’nin, Türk Milletinin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu söyledi.
Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
Mesajında esnaf ve sanatkarlar ile Adanalıları ev ve işyerlerine bayrak asmaya davet eden Birlik Başkanı Niyazi Göger, 23 Nisan’ın dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olması bakımından da ayrı bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. Birlik Başkanı Niyazi Göger, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş, bu önemli gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak çocuklara armağan edilmiştir. Gözlerindeki pırıltıda ülkemizin aydınlık geleceğini gördüğümüz çocuklarımız, küçücük bedenlerinde atan kocaman yürekleriyle bizleri geleceğe taşıyorlar. Ülkemizin huzuru, refahı ve gelişmesi için yarınları kucaklamaya hazırlanan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak hayata devam etmeleri en önemli gayemizdir” dedi.
Bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını buruk bir şekilde kutladığımızı kaydeden Birlik Başkanı Niyazi Göger, “Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını maalesef evlerimizde kutlamak zorunda kaldık. Ancak biliyoruz ki tüm bu tedbirler bundan sonraki milli ve dini bayramlarımızı daha coşkulu şekilde kutlamamız için. İnşallah bu zor günleri hep birlikte atlatacak ve nice 23 Nisan’ları milletçe coşkuyla, sağlık, mutluluk içinde kutlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan uğruna canlarını seve seve veren tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı

SÖNMEZ; “BU ZOR GÜNLERİN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”
Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) ve Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Süleyman Sönmez, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılmasının 100. Yıldönümünün tüm ulusumuza kutlu olmasını diledi.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan 1920’de açtığı TBMM’nin aynı zamanda çocuklara armağan edildiğini hatırlatan Sönmez, “Milletimizin iradesinin yansıdığı meclisimizin açılmasının 100. Yılını ve Atatürk’ün armağanı ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu gururla kutluyorum” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük bir zorlukla, Atatürk’ün öncülüğünde milletin topyekün mücadelesi ve kararlılığıyla kurulduğunu ve bugünlere taşındığını ifade eden Sönmez, “Dünyanın ve ülkemizin büyük bir sağlık sorunu haline gelen Covid-19 salgını ne yazık ki insanlarımızın hayatını kaybetmesine neden oluyor. Salgın nedeniyle meclisimizin 100. Kuruluş yıldönümü ve çocuklarımızın bayramını sokaklarda coşkuyla kutlayamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Ancak biliyoruz ki Türk milleti birbirine sıkı sıkıya bağlı, ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ şiarıyla hareket eden asil bir millettir. Her zamankinden daha çok, kararlı, inançlı ve kardeşlik duygularıyla hareket edeceğimize inanıyorum. 23 Nisan’da bayraklarımızla, İstiklal Marşımızla pencerelerimizden, balkonlarımızdan birbirimize sevgi ve saygımızı sunacağız. Bu zor günlerin üstesinden akıl ve bilimle, özveriyle geleceğimize inanıyorum” diye konuştu.
ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, TBMM’nin 100. yılı ve Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramını kutlarken, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran başta Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmak üzere, canını hiçe sayan tüm atalarımızı sevgi, saygı ve minnet duygularıyla andığını sözlerine ekledi.

MİLLİ; "BÜYÜK MUTLULUK İÇİNDEYİZ"
Adana Genç İş İnsanları Derneği (ADANAGİAD) Başkanı Halid Milli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 100. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir coşku ve heyecanla kutladıklarını belirtti. Milli egemenliğin 100. yılında ebediyete intikal eden aziz şehitleri minnetle anan Halid Milli, "Her ne kadar salgın nedeniyle milli egemenlik ve bayram coşkumuzu meydanlarda yaşayamasak da yüreği vatan sevgisiyle dolu vatandaşlarımızla 23 Nisan'ı gönülden kutluyoruz. Milli egemenliğimizin 100. yılı ve bayramımız kutlu olsun" dedi.
TBMM'nin açılışının 100. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Başkan Halid Milli, "Bütün çaresizliklere rağmen destansı bir kurtuluş savaşıyla bağımsız bir Türkiye yaratan Türk milletinin iradesini ve milli egemenliğimizi temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 100. yılını, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz" diye konuştu.
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere sonsuzluğa uğurladığımız aziz şehitleri ve gazileri, isimli isimsiz tüm kahramanları rahmet ve büyük bir minnetle andıklarını vurgulayan Başkan Halid Milli, şunları söyledi:
"Ülkemizi işgal eden yedi düvele karşı bağımsızlığımızı kazandığımız Milli Kurtuluş Savaşı'nı örgütleyip yöneten Türkiye Büyük Millet Meclisi, 23 Nisan 1920 tarihinde açılmıştır. 19 Mayıs 1919'da başlayan milli mücadelemizin ardından 23 Nisan 1920'de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz ile birlikte milli egemenliğimiz de tescil edilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun'a ayak basması ve devamında gerçekleşen bu olay tarihe altın harflerle yazılmıştır. Tüm dünya çocuklarının barış ve kardeşlik içinde yaşayacakları bir dünya oluşturmaları arzusu ile ilan edilen bu bayram ile dünyada çocuklara bayram hediye eden ilk ve tek ülke Türkiye olmuştur. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük mirasına sahip çıkmak her Türk vatandaşının en önemli görevidir. 23 Nisan Türk milletinin gönlünde bağımsızlığın ve milli egemenliğin en net ifadesidir. Ne mutlu bize ki, milli egemenliğimizin 100. yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyoruz. Her ne kadar salgın nedeniyle milli egemenlik ve bayram coşkumuzu meydanlarda yaşayamasak da yüreği vatan sevgisiyle dolu vatandaşlarımızla 23 Nisan'ı gönülden kutluyoruz. Bu zorlu günler de elbette milletimizin birliği ve dayanışmasıyla atlatılacak, güzel günlerde bayramlarımızı doyasıya kutlayacağız."
Onbir ayın sultanı Ramazan ayının da başlayacağını ifade eden Halid Milli, "Bolluk, bereket ve paylaşım ayı olarak da bilinen, özlemle beklediğimiz Ramazan ayına erişmenin huzuru içindeyiz. Derin bir manevi iklimde yaşayacağımız Ramazan ayı mübarek, ibadetlerimiz ve dualarımız kabul olsun. Herkese hayırlı bir Ramazan diliyoruz" dedi.

ÇİMEN; "HEDEFİMİZ YETENEKLİ GENÇLER YETİRTİŞMEK"
Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkan Adayı Ramazan Çimen, TBMM’nin kuruluşunun 100. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığı bir mesaj yayınladı.
Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkan Adayı Ramazan Çimen, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluşunun 100’üncü yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için bir kutlama mesajı yayınladı. Ramazan Çimen, TBMM’nin kuruluşunun 100’üncü yıldönümünü kutladığı ve çocukların geleceğinden emin gençler olarak yetişmelerinin en büyük hedefleri olduğunu belirttiği mesajında şunları söyledi:
“Milli iradenin resmen hayat bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100’üncü yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ilk günkü heyecanıyla kutladığımızı belirtmek isterim. Milletin egemenliğini koruyacak olan meclisimizin açılışı, meclisin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilmiştir. Geleceğimiz olan çocuklarımızın bu mutlu günlerinde yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri en büyük hedefimizdir.
Bu duygu ve düşüncelerle milli iradenin kalbi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100’üncü yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutlar, bugünlere gelmemizi sağlayan başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere canı pahasına vatanımıza hizmet etmiş olan bütün ecdadımızı saygıyla yad ederim.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık