Şehitler Derneği’nde Bağış Polimiği!

Şehitler Derneği’nde Bağış Polimiği!
  • 07 Ocak 2021, Perşembe 23:21

Ceyhan Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ayşe Muhacir, eski Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın başkanlık maaşını bir defaya mahsus, yarım maaş bağışta bulunduğunu ve bir daha bağış yapmadığını sosyal medyadan duyurdu.

Ceyhan Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ayşe Muhacir, CHP’li Kadir Aydar’a seçimlerden önce ve sonra destek verdiği, dönemin AK Parti Ceyhan İlçe Başkanı Muhammed İslam Bünül ve Belediye Başkanı Ali Alper Boydak hakkında çıkan iddialar hakkında, gazeteci Ceyhan Özer ve Bahadır Odabaşı’na açıklamalarda bulunduğu biliniyordu. Bünül ve Boydak’ı yalancılıkla itham ederek; Bize, “Tavuk Sote’ yedirdiler, üstelik kalabalık da değildik, faturayı şişirmişler” açıklamasından sonra dönemin eski Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın yanında olduğunu vurgulamıştı.

Eski Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın projesi olan ‘Kent Meydanı’ yapımı başlatılması için çalışmalar yürütülmüş, Ebenin Parkı içinde yer alan Gazi ve Şehit Aileler Derneği ve alanın içerisinde bulunan çay bahçesinin, Kent Meydan’ı yapılmak üzere yıkımı gerçekleşmişti.

Gazi ve Şehit Aileleri Dernek binası yıkıldıktan sonra, AHaber alandan canlı yayın gerçekleştirerek, “CHP, Şehitler Derneği’ni yıktı’ haberini tüm Türkiye’ye duyurmuştu. O dönemde en büyük tepkiyi, Ceyhan Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ayşe Muhacir gösterdi. Muhacir; “Kadir Başkanla daha önce görüşmüştük, bize önceden yer tahsis ettiler, tamamlandıktan sonra derneğimize yakışan bina verecek” diyerek, AHaber’i de eleştirerek, bir kez daha Kadir Aydar’a desteğini yinelemişti.

Taaki, Kadir Aydar tutuklanana kadar…

Ceyhan kamuoyuna açıklamalarda bulunan Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ayşe Muhacir, kamuoyuna sosyal medyadan şu açıklamayı paylaştı;

 Kamuoyuna Duyurumuzdur:

Son dönemlerde bazı ortamlarda "Ceyhan Eski Belediye Başkanının aldığı maaşı bir yıl süreyle Ceyhan Gazi ve Şehit Aileleri Derneğine bağışladığı" yönünde beyanlarda bulunulduğunu görmekteyiz. Bunun sonucu olarak bazı çevrelerce bu parayı nerede kullandığımız sorulmaktadır.

Ceyhan Eski Belediye Başkanı tarafından 2019 yılı Nisan ayında, Derneğimize, bir defalık

-yarım maaş- tutarında bir bağışta bulunulmuş, bağış makbuzu da kendisine ibraz edilmiş olup bunun dışında Derneğimize herhangi bir bağış yapılmamıştır.

Yapılan yarım maaşlık bağışın tamamı da o dönemde ilçemizdeki Şehit Çocuklarına Derneğimizce yardım olarak verilmiş, isimleri de Belediyeye bildirilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ayşe Muhacir, Kadir Aydar’ın Başkanlığı döneminde maaşının yarısını derneğe bağışladığını ve bir daha da bağışta bulunmadığını ifade etmişti. Muhacir, Aydar’ın 1 yıllık başkanlığı döneminde, neden bir açıklama yapma gereği duymadı?  Aydar cezaevine girince, Muhacir neden konuşma gereği duydu?  Ceyhanlı vatandaşlardan, Muhacir’e tepkiler geldi. Muhacir’in o dönemde açıklama yapmadığı, Aydar’ın tutuklandığı dönemde neden açıklama yapma gereği duyduğu merak ediliyor? Kadir Aydar hakkında sosyal medyada paylaşımda bulunduktan sonra Ayşe Muhacir ve yönetimi daha sonra AK Parti İlçe Başkanı Sami Özsoy’a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 1 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık