Otomobil satışlarında yeni dönem başlıyor

Özellikle Kovid-19 süreciyle birlikte teknolojinin hayatımızda daha çok yer alması araç satışlarında da yeni boyuta geçmeyi beraberinde getirdi. Sektörde şu anda denemeleri yapılan online satış uygulamasının Togg’da da geçerli olması bekleniyor.

Otomobil satışlarında yeni dönem başlıyor
  • 11 Nisan 2022, Pazartesi 23:19

Önümüzdeki yıllarda otomotiv sektöründe yeni bir döneme girilmesi bekleniyor. Buna göre 5 sene içerisinde bu sektörde online satış döneminin piyasaya hakim olacağı düşünülüyor. Devasa plazalar, otomotiv galerilerinin devri bitmiş olacak. Şu anda olan bayiler de yalnızca araçların teslim edileceği yer olarak kullanılacak. Söz konusu uygulamanın bu sene sonuna doğru banttan inecek olan Türkiye’nin otomobili Togg için de yapılacağı tahmin ediliyor.

Araç satışı için kullanılan devasa plazaların ömrü tükeniyor

Türkiye, otomotiv sektöründe en çok showroom yatırımı olan ülkeler arasında ilk sırada geliyor. Ülkemiz genelinde yapılan tesis ve plazalar için harcanan miktarın milyar dolarları bulduğu belirtiliyor. Fakat yeni uygulamalarla birlikte büyük plazaların ve dev merkezlerin sonunun yaklaştığı ifade ediliyor. 

Onlıne satış tecrübesi tüketiciler için bir fırsat olarak görüldü

Kovid-19 süreciyle beraber otomotiv sektöründe online satış uygulaması bir süre test edildi. Hem yetkili otomotiv satıcıları hem de araç alıcıları herhangi bir mağazaya gitme zahmetinde bulunmadan otomobil satın almayı güzel buldular.

Otomotiv sektörü yeni döneme hazır

Yetkili otomobil satıcılarını tek çatı altında toplayan Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği'nin (OYDER) satıcı ve kullanıcılarla oluşturduğu bir anket, otomotiv sektörünün online satışı hazır bir şekilde beklediğini gösterdi.

Ipsos tarafından OYDER için yapılan söz konusu araştırmaya; 20 farklı otomobil markasını Türkiye'nin her bölgesinde yetkili satıcı olarak temsil eden 202 şirketin sahibi, ortağı ve profesyonel yöneticisi katılım gösterdi.

Ceyhan Belediyesi  Hortumlanıyor mu? Ceyhan Belediyesi Hortumlanıyor mu?

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık