Ceyhan depreminde hayatını kaybedenler törenle anıldı

Ceyhan depreminde hayatını kaybedenler törenle anıldı
  • 26 Haziran 2020, Cuma 22:26

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem; Ceyhan depreminin 22. yıl dönümünde depremde hayatını kaybedenleri anmak için İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi’nin düzenlediği törene katıldı.  Ceyhan’daki Deprem Anıtı önünde ve deprem önlemlerine dikkat çekmek için anma töreni düzenledi.

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Ceyhan Belediyesi Başkan Vekili Cemal Gürsel İlci ve İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi yöneticilerinin katıldığı anma töreninde 27 Haziran 1998 yılındaki depremin yaralarına dikkat çekildi. Başkan Erdem; 145 vatandaşın hayatını kaybettiği, bin 517 kişinin de yaralandığı Adana- Ceyhan depreminde 48 bini az hasarlı, 19 bini orta ve 9 bini ağır hasarlı olmak üzere yıkılanlar da dâhil, 76 bin konut ve işyerinin olumsuz etkilendiğini vurguladı.

“Ceyhan Depremlerle Anılmayacak”

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem; Ceyhan’ın bundan böyle deprem ve afetlerle anılan bir ilçe olmayacağını belirtti. Başkan Erdem;  Adana Büyükşehir Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası ile imar planı çalışmalarında birlikte hareket ederek Ceyhan’da güvenli yapı üretimi sağlama yolunda çalışmalar yürüteceklerini söyledi. 1998 Depreminde hayatını kaybedenleri saygıyla anan Başkan Erdem;  tekrar yaşanabilecek bir depremde can kayıplarının olmaması için önlem almanın herkesin ve her kurumun asli görevi olduğunu ifade etti.

Tören, anıta karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’den alelacele açıklama geldi Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’den alelacele açıklama geldi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık