Gözlerini para bürüdü! Bankalardan yeni 'işlem ücreti'

Bankaların son dönemde faizlerin düşmesindeki açığı kapatmak için kendilerine yeni gelir kapıları açmaya çalıştığını ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ATM’den günlük limitin üzerinde para çekiminde 4 ile 6 TL arasında değişen ücret alınacağını açıkladı.

Gözlerini para bürüdü! Bankalardan yeni 'işlem ücreti'
  • 29 Kasım 2019, Cuma 8:45

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bankaların müşterilerinden almaya başladığı yeni işlem ücretine dikkat çekti.

"Kendilerine yeni gelir kapıları arıyorlar"

A’dan Z’ye her bankacılık işleminden para kesildiğini belirterek, bankaların son dönemde faizlerin düşmesindeki açığı kapatmak için kendilerine yeni gelir kapıları açmaya çalıştığını ifade eden Palandöken, ''Fakat bankada, ATM’de ya da telefonda fark etmeksizin her bir basit işlemde bu kadar çok kalemde ücret alınması yanlış.'' dedi.

Gözlerini para bürüdü! Bankalardan yeni 'işlem ücreti'

Limit aşılırsa 4 ile 6 TL arasında ücret alınacak

POS komisyon oranlarına da aynı şekilde zam getirildiğini hatırlatan Palandöken, ''Her yıl artan ve artık fahiş seviyelere çıkan havale, EFT ücretleri gibi birçok kalemde bankacılık işlemine ekstra para ödeniyor.
Bu kalemlerin ücretleri fazla değilmiş gibi bankalar şimdi de ATM’den günlük limitin üzerinde para çekiminde 4 ile 6 TL arasında değişen ücret alacak.

"Bankalardan korkuyorlar"

Bu durum piyasadaki nakit akışını da yavaşlatır. Vatandaş da esnaf da bankalardan artık korkar oldu. Faizler düştü diye bunun acısı banka müşterilerinden çıkarılmamalı. Kredi ve faizlerden zaten her ay yüksek oranlarda kar ederlerken yeni yeni kalemlerden ücret almayı bırakmalılar” diye konuştu.

Anket sonuçları açıklandı! Anket sonuçları açıklandı!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık