Ceyhan Lisesi Proje Okulu Oldu

Ceyhan Lisesi Milli Eğitim Bakanlığı onayıyla merkezi sınavla öğrenci alan proje okulu oldu.

Ceyhan Lisesi Proje Okulu Oldu
  • 08 Nisan 2021, Perşembe 19:37

Ceyhan’da 1940 yılında kapılarını öğrencilere açan tarihi Ceyhan Lisesi günümüzde ise Ceyhan Anadolu Lisesi olarak eğitim öğretim vermeye devam ediyor. 81 yıldır eğitime hizmet veren ve binlerce mezunu olan tarihi lise Milli Eğitim Bakanlığı onayıyla önümüzdeki yıldan itibaren merkezi sınavla öğrenci alan proje okulları listesine girmeye hak kazandı.

LGS İLE 90 ÖĞRENCİ ALACAK

Proje okulu olmaya hak kazanan Ceyhan Lisesi, 2021-2022 Yılı itibariyle Liselere Giriş Sınavı (LGS) ile öğrenci alımına başlayacak. Proje okulu olmaktan dolayı gururlu olduklarını dile getiren Okul Müdürü Mehmet Turgut Gürbaz, önümüzdeki yıl itibariyle LGS sınavında başarılı olan 90 öğrencinin lisemize tercihle alınacağını söyledi.

ANA BİNA KORUMA ALTINDA

Okulun 81 Yıllık eğitim öğretimdeki geçmişinden söz eden Gürbaz, ‘‘Okulumuz ilçemizin en köklü ve eski okullarından biri konumunda. Binlerce mezunu ile eğitime değer katan köklü bir okul. Tarihi açısından büyük önem arz eden okulumuzun ana binası Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koruma altına alınmış durumda. Bizlere düşen görevde bu tarihi lisemizi en başarılı okullar arasına girdirmek olacak’’ dedi.

DONANIMLI BİR LİSE

Ceyhan Lisesi eğitimin yanı sıra sosyal ve kültürel çalışmalarıyla öğrencilerin rahat bir şekilde eğitim alacağı okullar arasında yer alıyor. Ferah ve rahat sınıflarının yanı sıra Ceyhan Lisesi öğrencilere, kapalı ve açık spor alanları, Z kütüphanesi, genç ofis, konferans salonu, son teknolojik laboratuvarları ve kültürel etkinlikler noktasında tüm imkânları sunuyor.

 

PROJE OKULU OLMAYA HAZIRLANDI

 

Okulda hummalı bir yenilik yapıldığını söyleyen Müdür Gürbaz, ‘‘Geçtiğimiz yaz Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 432 bin liralık bir yenileme çalışması yapıldı. Okulumuzun tüm elektrik aksamları ve çatısını komple yeniledik. Bu yenileme çalışmalarından önceki ve sonraki süreçte ise yine bakanlığımız tarafından Z Kütüphane, Gençlik Spor Bakanlığı tarafından Genç Ofis’i öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Daha kaliteli eğitim için yaptığımız bu çalışmalarla okulumuz proje okulu olmaya hak kazandı’’ şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTE İLE PROTOKOL İMZALANDI

Geçtiğimiz yıl Gebze Teknik Üniversitesi ile Ceyhan Lisesi arasında protokol imzaladıklarına vurgu yapan Gürbaz, ‘‘Yaptığımız protokolle birlikte lisemizden Gebze Teknik Üniversitesi’ni kazanan öğrencilerimize çeşitli ayrıcalıklar tanınacak. Yurt ve burs imkanlarının yanı sıra ayrıcalıklar içerisinde öğrencilerimiz yurt dışı eğitimleri, staj eğitimleri ve iş imkanlarından yararlanacaklar. Bundan sonraki süreçte ise İstanbul Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversiteleriyle aynı şekilde protokol imzalama çalışmalarımız devam ediyor. Öğrencilerimizin liseden sonraki üniversite eğitimlerini de bu şekilde planlama içerisine alacağız’’ ifadelerini kullandı.

MÜDÜR GÜRBAZ’DAN TEŞEKKÜR

Ceyhan Lisesi’nin bu günlere gelmesinde emeği geçenlere öğrenciler adına minnettar olduklarını belirten Gürbaz, ‘‘ Proje okulu olmamızda emeği geçen okulumuz mezunlarından Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Yurt Dışı Daire Başkanı Salim Donat’a, Adana Valimiz Süleyman Elban’a, İlçe Kaymakamımız Dr. Bayram Yılmaz’a, İl Milli Eğitim Müdürümüz Veysel Durgun’a, İlçe Miili Eğitim Müdürümüz Murat Koçer’e, öğretmenlerimize şahsım, öğrencilerimiz ve velilerimiz adına teşekkür ediyorum. Genç Ofis’in lisemize kazandırılmasına emeği geçen Adana Gençlik ve Spor Faaliyetleri İl Şube Müdürü Caner Taymış’a da ayriyeten teşekkürlerimizi iletiyoruz’’ dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık