Sözlü, sahaya indi!

Sözlü, sahaya indi!
  • 24 Haziran 2021, Perşembe 1:01

3 Dönem Ceyhan Belediye Başkanlığını görevini yürüttükten sonra, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan MHP'li Hüseyin Sözlü, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmayı başarmıştı. Adanalı vatandaşların teveccühünü alan Sözlü, devasa projeleriyle Türkiye gündemininde adından sıkça bahsedilen siyasetçi olmuştu. İttifakların olmadığı dönemde, belediye başkanlığını yürüten Sözlü, zaman zaman engellerle karşılaşsa da, "Kurtun boynu kalındır, asla pes etmez" deyip, Adanalılara verdiği sözleri tek tek yerine getirmeyi başardı. Sözlü'nün  Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olduğu 2. döneminde ittifaklar devreye girdi. O dönem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adana'yı çok istedi. AK Partili bir ismin aday olacağı kulislerde yankılansa da, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin bir kolu, bir ayağı, bir gözü, kalbinin yarısı, Hüseyin'im diye seslenişi Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Sözlü'yü aday göstermesi yetti. 

"Sözlü içerden yedi darbeyi"

Millet İttifakı adayı CHP'li Zeydan Karalar arkasına aldığı HDP ve uzantılarıyla yol alırken, AK Partili seçmenler, Adana'da adayını çıkarmamasına tepki koyunca olan Sözlü'ye oldu. Bir kısım AK Partili sandığa gitmedi, gittiyse de oyunu boş kullandı. Sözlü'yle ters düşen bazı MHP'liler, HDP ile gizli fllört eden Zeydan gözler önündeyken, Zeydan'a göz göre göre destek verdiler. (Şimdilerde ellerim kırılsın diye yakarıyorlar..)

Zeydan Karalar mitinglerinde bangır bangır bağırıyordu.

Ne diyordu; "Projelerimle Adana şaha kalkacak"

Ne diyordu; "Hiç bir mazeret üretmeyeceğiz, Adana'yı birlikte yöneteceğiz"

Ne diyordu; "Hiç kimse işinden olamayacak"

Ne yaptı? Pandeminin yoğun olduğu dönemde, Hastane tiyatrosu algısıyla yutturmaya çalıştı.

Ne yaptı? Küçük Emrah ağıtı yaktı, makam odasını icra aldı algısıyla masa sandalye koyarak acizliğini gözler önüne serdi.  

Ne yaptı; MHP'li AK Partili kim varsa, kapının önüne koydu. İşten attıkları vatandaşlarımızın, ne çocukları, ne anaları, ne de kardeşlerinin gözünün yaşına bakmadı. 

Hüseyin Sözlü'nün mücadelesiyle yarım kalan devasa projelerinin üstüne yattı.

Sırala sırala bitmez. .

Kısa ve öz: Zeydan'a oy veren ellerim kırılsın diyen yüzlerce insandan haykırışı var şimdilerde...

Önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan'dan meşaleyi yaktı. Önce esnaf ziyaretleri, ardından ev misafirlikleriyle düğmeye bastı. Sözlü geliyor, şimdi Zeydan düşünsün!

Ersin Sucu yazdı...

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık