Seçimin Kazananı, Kaybedeni!

Seçimin Kazananı, Kaybedeni!
  • 02 Nisan 2024, Salı 15:16

31 Mart Yerel Seçimleri ile birlikte Ceyhan'ın 5 yıllık Belediye Başkanını seçmiş bulunmaktayız.

Kadir Aydar 40.758 oy.

Erol Kahraman 34.682 oy.

Cemal Gök 5912 oy.

Alemdar Öztürk 4924 oy aldı.

Sandıktan çıkan demokratik karara saygımız sonsuzdur. Kadir Aydar ve ekibini tebrik ediyor başarılar diliyorum.

Seçim sonuçlarını değerlendirdiğimizde çıkan sonuç şaşkınlık yarattı. 6'lı masanın gizli ittifakı ayrı ayrı aday çıkarması CHP kanadında bir etki yaratmadığı gibi sonuçlara bakıldığında destekledikleri apaçık ortadadır.

Peki sonuçları değerlendirdiğimizde; Ceyhan halkı bu 5 yıllık süreçte yaşanılacakları bildiği halde iktidarın gücünü ve Ceyhan'a yapılacak hizmetleri neden reddetti?

Kazanan gerçekten Kadir Aydar mıdır, yoksa kaybeden Erol Kahraman mıdır?

Biliyorsunuz ki, seçim sonucunu aday ile birlikte ekibi belirler. Doğru ekip ve doğru atılımlar yapıldığında zafer kaçınılmazdır.

Ceyhan'da Kadir Aydar tarafı, siyaset üstü bir hamle yaparak gelen herkese kucak açmış, partili partisiz demeden bağrına basmış, bölünmeleri ayrışmalara fırsat vermeyerek toparlayıcı birleştirici bir yol izlediğini gördük.

Cumhur İttifakı kanadına baktığımızda;  Ceyhan'ın demografik yapısını bilmeyen, ithal danışmanlarla SKM'den bir haber kişilerle seçim stratejisini bırak, kendi partisindeki bireyleri dahi yönetemeyen, doğru atılımlar yapamayan teşkilat başkanları ile bu işin yapılamayacağını gördük. Teşkilat Başkanlarının; donanımlı, bilgili, tecrübeli, oy getirisi yüksek kişileri değil de, neye göre belirledikleri belirsiz meclis üyeleri ile seçime girmesi de bir başka etken olmuştur.

Yerel Seçimlerin matematik hesabıyla değil birebir temas, ilgi ve alaka ile olduğu ortadadır. Ego savaşına giren, pasta bölüşme derdine düşen, koltuk kapma ahmaklığına kapılan, geleni nasıl uzaklaştırırız kaygısı ile sadece kendi ve ekibini ön plana atmaya çalışan gruplaşmalara yol açan; nifak, kıskançlık, dedikodu ile bu seçimi yönettiğini zanneden yöneticilere sandık gereken cevabı vermiştir.

Erol Kahraman doğru aday olmasına rağmen seçim nasıl kaybedilir? stratejisi uygulayan ekibi ve teşkilat yöneticileri, Ceyhan'a ve Erol Kahraman'a en büyük ihaneti yapmış, Ceyhan'a gelecek olan hizmetleri engellediğini düşünüyorum. 

Bir gönül kazanmanın ardından en az 10 oy getirmesi demek iken; "biz nasıl olsa bu seçimi kazandık" deyip, geleni ötelemek akıl tutulmasıdır. Aymazlık içerisinde olan bu yöneticiler partili partisiz gelen herkese kucak açmak, hemhal olmak yerine kendi partililerini bile kovalama derdine düştüler. Cumhur İttifakı'ndan oy kaydırarak seçimi kaybettirdiler.

Güç sarhoşluğu yaşayan teşkilat yöneticileri çalışmadılar. Boy boy resim çekilerek platformlarda konuşma yaparak, geleni öteleyerek, seçim kazanıldığı görülmemiştir. Amaç kazanmaksa birleşerek çoğalmayı amaç edinmek zorundalıktır. Ceyhan'ın değişimine ve gelişimine darbe vuran ithal danışmanlar, SKM yöneticileri ve her iki parti yöneticisi Türkiye siyaseti yaparak ekonomiyi bahane ederek seçimin kaybedildiğini düşünmesin! Gerçekler, gün yüzü gibi apaçık ortadadır.

Yaşadıkları haksızlıkları ve uğradıkları mobingi dile getiren kişilerin çoğunlukta olduğu seçmenler, Erol Kahraman'ı değil hükümeti değil, yöneticileri cezalandırmıştır. 

Umarım kendi oyuna dahi sahip çıkamayan her iki parti yöneticileri kendi istekleriyle istifa ederler. Bu seçimi ne Kadir Aydar kazandı, ne de Erol Kahraman kaybetti!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık