İl Başkanlarının Tartışması Alevleniyor!

İl Başkanlarının Tartışması Alevleniyor!
  • 26 Ocak 2024, Cuma 19:44

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, MHP’li Hüseyin Sözlü döneminde Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan ücretsiz kurs merkezlerini kapatan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Zeydan Karalar’ın on binlerce aileyi, yüz binlerce öğrenciyi mağdur ettiğini belirtmiş ve “Geçen beş yılda fakir ve dar gelirli ailelerimizin, işten atılan öğretmenlerimizin maddi-manevi yaşadığı sıkıntılar, krizler, öğrencilerimizin yıkılan hayalleri, çalınan gelecekleri nasıl telafi edilecek?” diye sormuştu.

“MESELEYİ NEDEN ÇARPITTINIZ?”

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, kendisinin bu açıklamasına Zeydan Karalar’ı savunma refleksiyle cevap veren CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu’nun sözlerine karşılık şu beyanatta bulundu:

“CHP Adana İl Başkanı Sayın Anıl Tanburoğlu, bilmelisiniz ki bu memleketin hayrına yapılan her işin arkasındayız ve destekçisiyiz. Bana cevap verdiğiniz açıklamamın hiçbir yerinde, açılan kursları eleştiren bir tek harf bile yokken neden meseleyi çarpıtma gereği duydunuz? Oysa tam aksine, beş yıl önce Sayın Zeydan Karalar tarafından kapatılan kursların tekrar açılıyor olmasını önemsediğimi belirtmiştim.”

“BU MUDUR HALKA HİZMET YOLU?”

“Beş yıl önce yılda 125 bin öğrenciye hizmet veren kapattığınız kursları bugün sadece 5 bin kişiye hizmet verecek bir hedefle yeniden açıyorsunuz. Tekrar ediyorum, ‘Açılıyor olmasını’ önemli buluyorum ama neden beş yılda yüz binlerce öğrencinin mağdur edildiğini, hayallerinin çalındığını, gariban velilerin, işten atılan öğretmenlerin yaşadığı krizleri anlamak istemiyorsunuz? Sizin ifadenizle soruyorum: Bu mudur sizin ‘Halka hizmet yolu’? Bu mudur halkçılık?”

“BU MUDUR HALKÇI BELEDİYECİLİK”

“2019 yılında Zeydan Bey göreve gelir gelmez öğrenci kurslarını kapattı, otobüs seferlerini, ekmek üretimini yarı yarıya düşürdü. Sadece bu üç alanda yapılan büyük yanlışlarla olan gariban vatandaşımıza oldu. Ekmek kuyrukları, duraklarda bekleme süreleri çileye dönüştü. Vatandaş büfeler dışında daha pahalı ekmek, belediye otobüsleri yerine daha pahalı ulaşım hizmeti almak zorunda kaldı. Kapatılan kurslar yüzünden de yüz binlerce öğrencimiz ve aileleri mağdur edildi. Binlerce işçiyi, sözleşmeli memuru açlığa, yokluğa mahkûm ettiniz. Bu mudur sizin ‘Halka hizmet yolu’? Bu mudur halkçı belediyecilik?

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık