Elektrik faturalarını düşürecek düzenleme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklama yaptı. Erdoğan, elektrik faturaları için yeni düzenlemenin detaylarını duyurdu. Engelli memur atamasının da müjdesini veren Erdoğan, yangın uçağı sayısının artırılacağını açıkladı.

Elektrik faturalarını düşürecek düzenleme!
  • 31 Ocak 2022, Pazartesi 22:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Sözlerimin hemen başında Kabinemize yeniden katılan Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ'a tekrar hoşgeldiniz diyorum. Kabine değişikliği normaldir. Değişen şartlara ve ihtiyaçlara göre kabinede revizyona gitmemiz doğaldır. Kabinede görev değişimi de bir bayrak yarışıdır.

'Yeni değişiklikler yapabiliriz'

Bundan sonra da elbette gerektiğinde yeni değişiklikler yapabiliriz. Bizim için asıl hedef ülkemizi 2023 hedefine ulaştırmak, gençlerimize büyük ve güçlü Türkiye'yi emanet etmektir.

Elektrik faturaları düşüyor

Vatandaşların şikayetleri üzerine elektrik tarifelerinin yeniden düzenlenmesi talimatı verdik. Günlük 5 kilowaat olarak hesaplanan tüketim tutarını 7 kilowata aylık tüketimi de 150 kilowattan 210 kilowata çıkartıyoruz. İran ile aramızdaki doğalgaz arzında azalma ortaya çıkmıştı. Azerbaycan hattından aldığımız doğalgaz miktarını artırdık. Her seviyede girişimde bulunarak arızanın giderilmesi anlamında İran ile mutabık kaldık.

Tarımsal destekleme

Tarımsal destekleme bütçesini 29 milyar liraya çıkardığımızın müjdesini çiftçilerimizle paylaşmak istiyorum. Hububat üreticilerimizin girdi desteklerini yüzde 127 oranında arttırdık. İran'la aramızdaki doğalgaz hattının karşı tarafta arıza sebebiyle doğalgaz arzında azalma ortaya çıkmıştır. Arızanın giderilmesi çalışmalarını havaların ısındığı aylara bırakılması konusunda İran'la mutabık kaldık, doğalgaz akışını yeniden başlattık.

Azerbaycan'dan aldığımız doğalgaz miktarını arttırdık. Tuz Gölü ve Silivri'deki yeraltı doğalgaz depolama tesislerini devreye soktuk.

KOBİ'lere 60 milyar liralık kefalet limiti

Artık geleceğe daha bir güven, umut, azim, kararlılıkla bakıyoruz. Bugün müjdesini vereceğimiz bir başka konu kredi garanti fonu kefaletiyle kullandırılacak üç yeni destek. İşletme harcamalarında kartlı ödeme desteği KOBİ dışı tüm firmaların finansmana erişimi için hazırladık. Katma değeri yüksek ürünlerin üretimine yönelik çalışan firmalarımızı kapsamaktadır. İhracat destek paketi ise, ihracat potansiyeli taşıyan KOBİ'lerimize hitap etmektedir. Firmalarımıza 60 milyar liralık kefalet limiti açıyoruz.Son d

Engellilere atama müjdesi

Aziz milletim diğer yandan engellilerimize yönelik bu yıl memur atamasını 8 Şubat'ta yapacağız. 2927 engelli vatandaşımızın kamuya yerleşimini sağlayacağız. Destek paketini de hayata geçiriyoruz. 1 milyona yakın çocuklara verilecek desteğin hayırlı olmasını diliyorum. 

Diğer yandan havaların ısınmasını beklemeden orman yangınlarıyla ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz. 

Kur, enflasyon, faiz mesajı

Devletimize ne kadar terör örgütü varsa üzerimize salarak ülkemize diz çöktürmeye çalıştılar. Evlatlarımızın geleceği ile tehdit ettiler, hamd olsun bunların hepsini bozduk. Ahlakla ilgisi olmayan her saldırıyı sızıntıları engelleyerek ber taraf ettik. Yaşanan kur dalgalanmasının önüne de böyle geçtik. Hayat pahalılığından insanlarımızı korumak için adımlar atıyoruz. Bir müddet malesef sırtımızda taşımak zorunda kalacağız. Fakat her ayın bir önceki aydan daha iyi olacağı bir döneme girdik. Devletimizin tüm imkanlarını insanlarımızın emrine verdik, vermeyi sürdüreceğiz. Devletimizi güçlü hale getirmek boynumuzun borcudur. Enflasyonu indirme, hayat pahalılığını yenme vaadimizi de yerine getireceğiz. Yeter ki bir olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım. 

Son dönemde kimileri ekonomik sıkıntıların sonuçlarını çarpıtarak Türkiye'ye saldırıyolar. Fakat başaramayacaklar.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık