CHP İl Eski Başkanları Ayaklandı

CHP İl Eski Başkanları Ayaklandı
  • 15 Şubat 2024, Perşembe 16:56

CHP Adana il eski başkanları yaptıkları ortak açıklamada Özgür Özel yönetiminin başkan adaylarını belirleme yöntemini doğru bulmadığını duyurdu, kurultay öncesi verdiği sözü tutmamakla eleştirdi.

Açıklamada şöyle denildi: 

Adaylaşma sürecine dönük ortaya çıkan kimi sorunlar üzerine partimizde yaşanan istifaları endişe ve üzüntüyle karşılıyoruz. Parti içi demokrasinin işletilmemesi, önseçimin yapılmaması ve atamayla aday saptama sürecindeki kimi tercihler, her yerde beklentileri karşılamamış olsa da söz konusu istifaları kesinlikle haklı ve doğru bulmuyoruz.

Son Kurultaydan önceki dönemde de parti liderliğince defaatle,”Adayları lider seçmesin, millet seçsin” denilmesine rağmen bu sözler yerine getirilmemiş, yeni yönetimin seçildiği son Kurultayda da, “3 hafta sonra yine bu salonda olacaksınız, tüzüğü değiştireceğiz, önseçim getireceğiz” sözü verilmiş olmasına karşın,Tüzük kurultayı önce Mayıs’a sonra Eylül’e ertelenmiştir. Mevcut tüzükle de önseçim yapmak pekala mümkün iken, adaylar yine önseçimsiz saptanmıştır. Bu yöndeki eleştirileri haklı buluyoruz, örgütümüzün bu sürecin takipçisi olacağına inanıyoruz. Bu seçimin, partimiz için önseçimsiz son seçim olmasını diliyoruz, bunun parti tüzüğünde hiçbir istisnaya yer vermeden güvence altına alınmasını talep ediyoruz.

Partimizin gerçek sahibi;Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurumsal kimliğine,kurucu iradesine,Cumhuriyet devrimlerine ve Atatürk ilkelerine inançla bağlı üyelerimiz, örgütümüz,seçmenlerimizin ve yurttaşlarımızdır.

Saygılarımızla.

CHP ÖNCEKİ DÖNEM ADANA İL BAŞKANLARI

Av.Ziya Yergök

Fevzi Ciritçi

Av.Mehmet Salıcı

Selman Serttepe

Sedat Doğan 

Av.Yusuf Akıncı

Mehmet Çelebi

Orhan Ekici

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık