Yanlış sözleşme 25 bin sağlık çalışanını mağdur etti

Yanlış sözleşme 25 bin sağlık çalışanını mağdur etti
  • 09 Ağustos 2023, Çarşamba 8:33

HER BİR İŞÇİNİN 120 BİN LİRA KAYBI VAR

İktidara yakınlığıyla bilinen sağlık işçileri için aile bakanlığı ile masaya oturan öz sağlık iş sendikası sözleşmede yaptığı bir hatayla 25 bin üyesini mağdur etti. İşçiler benzer statüde çalışan diğer sendikaların üyelerinden 5 bin lira daha düşük maaş aldıkları için bir hayli öfkeli. Kayıpları şu ana kadar işçi başına 120 bin lirayı buldu. 

BU HATA BİR AN ÖNCE DÜZELTİLSİN

Tepkilerini getiren binlerce sağlık çalışanları bu hatanın bir an önce düzeltilmesini istedi. Ekonomi krizden dolayı zor günler geçirdiklerini dile getiren işçiler, 'Haklarımız gasp edildi. Dünya tarihinde bir örneği yok. 22 bin lira maaş almamız gerekirken 13 bin lirada kaldık. Ayakta kalmaya çalışıyoruz ma dayanacak gücümüz kalmadı" diye sitem ettiler. Ayrıca deprem bölgesinde çalışan binlerce sağlık işçisi hak ettikleri hak ettikleri halde deprem tazminatını bugüne kadar alamadı. 

ÖZ SAĞLIK-İŞ'İ KAYYUM YÖNETİYOR

Yargıtay, Öz Sağlık-İş’in 3. Olağan Genel Kurulunu, “Usulsüz belirlenen delegelerle toplandığı, seçim mevzuatına aykırı ve eksik işlemlerle yapıldığı” gerekçesiyle iptal etti. Olağan Genel Kurul toplanana ve yeni yönetim kurulu seçilinceye kadar sendikaya kayyum atanmıştı. 

Süreli Sağlık Raporları 31 Aralık’a Uzatıldı Süreli Sağlık Raporları 31 Aralık’a Uzatıldı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık