Vefa Sosyal Destek Grupları ile yardıma koşuyorlar

Vefa Sosyal Destek Grupları ile yardıma koşuyorlar
  • 08 Nisan 2020, Çarşamba 21:18

Ceyhan Kaymakamlığı’n resmi internet sitesinde yardım için aranacak telefon numaraları ve internet sitesi müracaatlarının detayları paylaşıldı. Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz’ın hassasiyetle üzerinde durduğu ve vatandaşları bilgilendiren açıklamaları ile devletin tüm imkânlarıyla “ihtiyaç sahiplerine destek vermeye devam ediyor.

İşte Ceyhan Kaymakamlığı’nın resmi sitesindeki paylaşım;

Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz tüm kurum, kuruluşları ve imkânları ile Covit-19 salgınının Ülkemizde daha fazla yayılmaması ve Vatandaşlarımızın zarar görmemesi için gerekli tedbirleri almakta ve uygulamakta; bu kapsamda sosyal ve ekonomik yardımlar da yapmaktadır.

Devletimiz, son 10 gün içerisinde Ceyhan'da 7.269 engelli, dul, yaşlı, öksüz, yetim ve asker ailesi Vatandaşımıza 1.000'er TL merkezi yardım yapmış ve bu yardımlar Emniyet, Jandarma, PTT, Vakıf görevlileri ile Mahalle Muhtarlarımız ve Azalarımız, Okul Müdürlerimiz, Öğretmenlerimiz, Din Görevlilerimizin gönüllü katkıları ile hak sahiplerinin evlerinde teslim edilmiştir.

Ceyhan İlçemizde maddi yardıma ihtiyacı olan tüm Vatandaşlarımızın kaydı Ceyhan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızda mevcut olup iki hafta önce, tek başına yaşayan, dışarıdan ihtiyaçlarını temin edecek kimsesi olmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlarla acil yardıma ihtiyacı olan 1.860 Vatandaşımız, Kaymakamlığımızca oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından evlerinde ziyaret edilerek acil ihtiyaçları tespit edilmiş ve acil gıda, temizlik malzemesi ve nakit yardımı yapılmıştır. Bundan böyle de ihtiyacı olduğunu bildiğimiz Vatandaşlarımıza  belli aralıklarla, kendilerinin müracaatı aranmadan yardım yapılmaya ,devam edilecektir. 

Merkezi yardımlardan ve Vakfımız yardımlarından faydalanamamış Vatandaşlarımızdan, ekonomik yönden muhtaç olduğunu beyan ederek yardım talebinde bulunanların müracaatları da bekletilmeden işleme alınmakta; yardım kriterlerine uyanlara Vakıf imkanları ölçüsünde yardım yapılmaktadır.

 Kaymakamlığımızca oluşturulan Vefa Sosyal Destek Gruplarında, gerek tek başına yaşayan, dışarıdan ihtiyaçlarını temin edecek kimsesi olmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan Vatandaşlarımıza gıda ve temizlik malzemesi teslimi, gerekse PTT ve Bankalardan maaş ve ödemeleri alarak evlerde teslim görevinde Emniyet, Jandarma, Vakıf görevlileri ile Mahalle Muhtarlarımız ve Azalarımız, Okul Müdürlerimiz, Öğretmenlerimiz, Din Görevlilerimizden toplam 302 Vefa Sosyal Destek Grubu Personeli görev yapmıştır.  Bu personelimiz görev yapmaya da devam etmektedir.

Vakfımızdan yardım talebi olan Vatandaşlarımızın Kaymakamlığımıza ve Vakfa müracaatlarında sosyal mesafe kuralına ısrarla uyulmaması ve salgın ortamında gün boyu yaşanan sürekli yoğunluğun toplum sağlığını tehdit etmesi nedeniyle, Vakfa yönelik  tüm yardım başvuruları, 01.04.2020 Çarşamba  gününden itibaren sadece telefon ve internet üzerinden alınmaktadır. Bu duyurumuza rağmen birçok Vatandaşımızın halen Kaymakamlığımıza ve Vakıf Binasına gelerek yüzyüze müracaat etmeye çalıştıkları ve salgının yayılmasına ortam hazırladıkları görülmektedir. 

 Vatandaşlarımızın ve çalışan personelin sağlığının korunması amacıyla, yüzyüze yardım müracaatı kesinlikle alınmamakta olup Vatandaşlarımızın bu konuda ısrarcı olmamaları; aşağıda belirtilen telefon numaraları ve internet sitelerinden, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım talebi için müracaat ettiklerinde taleplerinin alınıp uygun olanların en kısa zamanda karşılanacağı hususu Değerli Ceyhanlı Hemşerilerimize saygıyla duyurulur. 

 

YARDIM BAŞVURUSU İÇİN ARANABİLECEK TELEFON NUMARALAR

0 322 613 00 14 (Vakıf)

0 322 613 00 75 (Vakıf)

0 322 613 96 42 (Vakıf)

0 322 613 98 59 (Açık Kapı)

 

İNTERNET SİTELERİ
www.cimer.gov.tr

www.acikkapi.gov.tr
www.turkiye.gov.tr  

Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık