Vali Demirtaş; 'Biz elimizden geleni yapacağız'

Vali Demirtaş; 'Biz elimizden geleni yapacağız'
  • 07 Nisan 2020, Salı 21:21

TARIMSAL ÜRETİMİN ETKİLENMEMESİ AMACIYLA ALINACAK TEDBİRLER DEĞERLENDİRİLDİ

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele çalışmaları hız kesmeden devam ederken salgının tarımsal üretimi kesintiye uğratmaması için alınması gereken tedbirler, Adana Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında değerlendirildi.
Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya vali yardımcıları, kaymakamlar ile kurum müdürleri katıldı.
Toplantıda bir değerlendirme yapan Vali Demirtaş, Adana’nın üretim kapasitesine değindi. Tarımsal potansiyeliyle ülkemizin öncü kentlerinden biri olan ilimizde üretimin devam etmesi için tüm tedbirlerin alınması gerektiğine vurgu yapan Vali Demirtaş, “Toplum sağlığını tehdit eden koronavirüse karşı önlemler alırken ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de üretimin devam etmesi ve gıda arzının aksatılmaması büyük önem arz etmektedir. Koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için her türlü ihtimali değerlendirirken gerekli çalışmaları da yürütüyoruz. Bu süreçte tarımsal üretimin de sekteye uğramaması için aldığımız kararları sahada titizlikle uygulayacağız.” şeklinde konuştu.

ESNAF VE PAZARCILAR UYARILDI

Bu arada Koronavirüs (Covid-19) salgınından korunmak için İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından “İl Pandemi Kurulu Kararlarına” istinaden belirlenen ve mahalle/semt pazar yerlerinde gerçekleştirilen uygulamalar, Vali Mahmut Demirtaş’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda tüm detaylarıyla ele alındı.
Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz, İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Gürkan Yaşar katıldı.
Pazar yerlerinde gerçekleştirilen denetimlerin ardından ayrıntılı değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda bir açıklamada bulunan Vali Demirtaş; “İlimiz genelinde virüsle mücadele etme ve virüsten korunma amacıyla birçok çalışma gerçekleştirdik. Bunlardan birisi de mahallelerimizde bulunan pazar yerlerimizde alınacak tedbirleri kapsıyor. Bu alanda pazarcı esnafımızı uymaları gereken kurallarla ilgili uyardık, virüsten korunma şekliyle ilgili bilgilendirme çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Biz daima elimizden geleni yapacağız; ama vatandaşlarımızdan da bu konuda dikkatli olmalarını ve duyarlı davranmalarını istiyoruz.” dedi.
Toplantıda Adanalılara seslenen Vali Demirtaş; vatandaşlardan Devlet tarafından alınan her önlemi dikkatle uygulamalarını, zaruri olmadıkça evlerinden çıkmamalarını, dışarıda bulunmak zorunda oldukları zamanlarda sosyal mesafelerini korumalarını ve maske takmalarını istedi. Karşılıklı görüş alışverişiyle devam eden toplantı, yapılan çeşitli değerlendirmelerin ardından son buldu.

Adana Valiliği''nden Ceyhan Belediyesi açıklaması! Adana Valiliği''nden Ceyhan Belediyesi açıklaması!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık