Vahit Çalışır Hodri Meydan'da konuştu!

Vahit Çalışır Hodri Meydan'da konuştu!
  • 18 Ekim 2022, Salı 21:30

Vahit Çalışır çok sert konuştu: “Vatandaşlara iş ve gelecek vaat ederek sonrasında yüzlerine bile bakmayan umut taciri siyasetçilere “Lanet olsun, Lanet olsun, Lanet olsun!”. Ceyhan Radyo Televizyonunda her hafta yayınlanan Hodri Meydan programına konuk olan İskenderun Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Vahit ÇALIŞIR canlı yayında açtı ağzını yumdu gözünü…

Gazeteci Ersin sucu’nun sorularını yanıtlayan Çalışır, canlı yayında dobra dobra konuştu. Çalışır: “Bizim Ceyhanlı siyasetçiler vatandaşların işini takip etmenin yolu olarak Milletvekillerine cep telefonundan mesaj atmayı tercih ediyorlar. Milletvekiline iletmiş olmak yardımcı olmak ise Ceyhanın işi zor çünkü Ceyhanlı milletvekili bir tane.” Ceyhanda siyaset yapan arkadaşlar sorunlar ile ilgilenmenin yollarını bilmiyorlar. Ekonomi kötü diyoruz. 2012 den bu yana memleketin başına gelmeyen kalmadı. Bir uzaylı istilası eksik kaldı başka ne ararsanız geldi. Ona rağmen bu ülke ayakta. Bende zorlanıyorum, yakıt fiyatları ortada. Ama başta doğalgaz, tahıl ve gübre konusunda başarılan diplomasi ortada. Ekonominin kötülüğü üzerinden yapılan siyaset ezbere siyasettir. Dünya bu halde iken hükümet değişsse ne olacak. Dünya şöyle mi diyecek “Ha sizde hükümet değişti, Ukrayna Rusya vs önemli değil alın size para mı diyecekler?” 

Hükümet de değişse bu ekonomik kriz devam edecek. O yüzden bu ekonomi kötü hadi Tayyip Erdoğanı devirelim demek ucuz siyasettir. 2023’de seçimin sonucunun değişmeyeceğinden eminim. Kılıçdaroğlu herkese mavi boncuk dağıtıyor ama samimi değil. 6’lı masa dağılacaktır. Zira aralarına daha menfaat girmedi. Bakmayın şimdi biriz birlikteyiz masallarına. Bu dünya şartlarında Tayyip Erdoğan’ın ilk turda seçimi alacağına inanıyorum. Böyle hem sağcıyım hem solcuyum hem milliyetçiyim hem İHA SİHA katliam yapıyor diyerek kimseyi kandıramazsınız. Hele HDP konusunda beni hiç ikna edemezler. Bunlara benim oy vermem mümkün değil. Siyasetçiye vatandaş baskı yapmazsa cesur olmazsa, üzerinde baskı hissetmeyen kimse sorunlara eğilmez. Vatandaş cesur olmalı. Her kurumun yıl sonu hedefleri vardır.

Sorsunlar kurumlara yıl sonunda o hedefe ulaştınız mı diye? Kimse sünnet cenaze gezerek siyaset yapamaz bu durumda. Oturup çalışmak zorunda kalırlar. Siyasetçiler işin kolayını bulmuş. Sünnet, cenaze gez, ikisini işe al, diğerlerinin umudunu satın al sonra oh ne ala. “Vatandaşlara iş ve gelecek vaat ederek sonrasında yüzlerine bile bakmayan umut taciri siyasetçilere “Lanet olsun, Lanet olsun, Lanet olsun!”. Vatandaş zorlamadıkça hesap sormadıkça hiçbir siyasetçi hiçbir belediye başkanı “Allah Rızası için çalışmayacak”. Siyasetçinin en sevdiği yalan “Allah rızası için Halka hizmet için.” Külliyen yalan Bana adaylık soruluyor. Ceyhanı ve Ceyhanın adaylarının nasıl belirlendiğini bilenler benim aday yapılmayacağımı adları gibi bilirler. Nedeni ben bu sünnet, cenaze ve aldatma sistemini sevmiyorum.

O yüzden bu konuyu konuşmak bile gereksiz. Amacım burada vatandaşların siyasetçileri ve kurumları daha fazla baskı altına almasını sağlayacak yöntemleri ifade etmek. İskenderun ile Ceyhan arasında ne fark var derseniz açıkça cesaret derim. İskenderunlu emniyet müdürünü de valiyi de siyasetçiyi de eleştirir. Kimse millete rağmen keyfi iş yapamaz İskenderunda. Ceyhanlı cesur olmalı. Şu masallar ile kandırılma hastalığından kurtulmalı. Sözün özü şu ki “Ceyhanlı olmaktan gurur duymanın tek yolu kim olursa olsun Ceyhanlı ise sahip çıkmaktır. Velev ki geçmişi karanlık olsun. Her memlekette aynı durum var ama kimse kendi hemşerisinden kaçmıyor. Ceyhanlı her yerde Ceyhanlıdan kaçıyor. Ortak payda siyaset değil Ceyhan olmalı.” İfadelerini kullandı.

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık