Seyhan Belediye Başkanını kınadılar!

Seyhan Belediye Başkanını kınadılar!
  • 10 Nisan 2020, Cuma 11:47

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan sonra Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası da CHP'li Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay'a ateş püskürdü. 

Açıklamanın tam metni şöyle: 

Tüm Dünyada Covid-19 salgını ile büyük çapta mücadele edilmektedir. Bu kapsamda Ülkemizin COVID-19 salgını ile mücadelesine katkı vermek; salgının toplumda yayılımının en aza indirilmesi ve kontrol altına alınmasını sağlamak, toplum sağlığının korunması ve salgının olumsuz sosyo-ekonomik etkilerini hafifletmek amacıyla Kamu Kurum ve Kuruluşlarının yanında STK lara, üniversitelere, Meslek Odalarına ve konu hakkında bilgisi ve becerisi olan tüm vatandaşlarımıza ihtiyaç olduğu şüphe götürmez bir gerçekliliktir. Tüm Dünya bu salgını ortadan kaldırmak için seferber olmuş durumdadır.

Gelinen süreçte, Toplumsal Dayanışmanın, Yardımlaşmanın ve Çalışma Barışının en üst seviyeye taşınarak bu salgınla mücadele edilmesi gerekirken, Seyhan Belediye Başkanlığı yaklaşık 1 yıldır sürdürdüğü bürokrat kıyımına son olarak Seyhan Belediyesinde Emlak İstimlak Müdürü olarak görev yapan aynı zamanda Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanımız Turan YILMAZ’ da eklenmiştir. Geçmişte bir kamu kurumunda yıllardır kamulaştırma şube  müdürlüğü yapmış, idari ve mesleki tecrübesi meslektaşlarınca takdir gören Turan YILMAZ 2020 yılında yapılan 1300 üyeli Harita Mühendisleri Odası Seçimleri sonucunda Şube Başkanlığı görevine getirilmiştir. Yapılan Kıyım, Turan Yılmaz ile kalmamış, Belediye Başkan Yardımcısı, aynı zamanda İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi, İnşaat Mühendisi Hıdır ÇAK’ın görevlerinden alınması şeklinde gerçekleştirilmiştir.  Yapılan görevden alınmaların yanında, Meclis Üyesi Başkan Yardımcısı İMO Adana Şubesi Üyesi Dr.Ulaş TOROS’a bağlı bazı müdürlükler diğer başkan yardımcılarına bağlanarak, Dr.Ulaş TOROS etkisiz ve işlevsiz hale getirilmiştir.

Seyhan Belediye Başkanı Sayın Akif Kemal AKAY geçmişten buyana her platformda, Sivil Toplum Örgütleri ve Meslek Odalarıyla birlikte Belediyeyi yöneteceğini dile getirmektedir. Yerel Yönetimler konusunda kendisinin kaleme aldığı “Sil Başkan Belediyecilik” kitabının birçok yerinde bu ve benzeri ifadeleri görmek mümkündür.

Meslek Odaları Olarak Kamu ve özel tüm idarelerde görevden alma, görev değişikliği ve atamaların belli kurallar çerçevesinde yapılması gerekliliğini bahse konu idarelerin toplum yararına verdikleri hizmetlerin kalitesinin artırılması için önemli olduğunu bizler de savunmaktayız. Ancak, Sayın Başkan Yerel Yönetimler konusunda yıllardır söylediklerinin tamamen tersine,  hiçbir gerekçe göstermeden,  görevden alınan TMMOB üyesi arkadaşlarımız ile herhangi bir görüşme bile yapmadan bahse konu kıyımı gerçekleştirmiştir.

Esasen bu yönetim tarzı halen yönetici kadrosunda bulunanları, hatta göreve getirilecek olanları da tedirgin etmektedir.  

Sonuçta, Kamu Ya da Özel Tüm idarelerin teamüllerine uymayan,  Kendi meslek alanlarında tecrübeler yok sayılarak, nezaket kurallarına aykırı ve şık olmayan biçimde yapılan Görevden Kıyımı  Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Adana Şubesi olarak şiddetle kınıyoruz.

Seyhan Belediyesi'nden Ceyhan medyasına veto! Seyhan Belediyesi'nden Ceyhan medyasına veto!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık