Sarıeroğlu’ndan Cemevi'ne Ziyaret

Sarıeroğlu’ndan Cemevi'ne Ziyaret
  • 06 Ağustos 2022, Cumartesi 13:32

Sarıeroğlu’’Amacı belli olan saldırılar asla başarılı olamayacaktır.’’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu Ceyhan Cemevi'ne ziyarette bulundu.
Muharrem Ayı dolayısıyla ve Ankarada 3 Cemevine yapılan saldırıdan dolayı Ceyhan Ziyaretinde Cemevi'ne de uğrayan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu Alevi vatandaşlarla bir araya gelerek vatandaşların sorunlarını dinledi ve taleplerini aldı. Ceyhan Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ceyhan Cemevi'nde Sarıeroğlu’nu Başkan Bahadır Odabaşı, Vakıf yöneticileri ve vatandaşlar karşıladı. Cemevi'ni gezen Sarıeroğlu Cemevi Faaliyetleri hakkında bilgi aldı ve talepleri dinledi.

Başkan Odabaşı’’Cemevlerine saldıranı biliyoruz, önemli olan arkasındaki güç’’

Ardından heyet konferans salonuna geçerek açıklamada bulundular. Açılış Konuşması yapan Ceyhan Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şube Başkanı Bahadır Odabaşı Muharrem ayı ve saldırılarla ilgili açıklamada bulundu. Başkan Odabaşı’’ Cemevlerine saldıranı biliyoruz, önemli olan arkasındaki güçtür. Bizler biran önce saldırganın arkasında olan gücü öğrenmek istiyoruz. Bunun açığa çıkması bir daha bu şekilde olaylar gerçekleşmesinin önüne geçecektir. Bizler bu olayları Sivas’ta, Maraş’ta, Çorum’da, dersim’de çok gördük. Bu olayların arkasındaki güç hâla açığa çıkmış değildir. Birileri Alevileri hala anlamış değiller bizler Kardeşliği, Barışı, Birlikteliği dün de bugün de yarın da savunacağız. Jülide Hanımın bizlere ziyaretini anlamlı buluyoruz ve kendilerine çok teşekkür ederiz. Cemevleri Alevilerin ibadethanesidir ve statüsü ibadethane olarak kabul edilmelidir. Mevcut iktidardan öncelikli talebimiz budur. Diğer bir talebimiz ise Hacıbektaş etkinlikler kapsamında Kültür Bakanlığı Tarafından yürütülen Alternatif etkinlikler iptal edilmeli ve mevcut Hacıbektaş etkinliklerine destek sunulmalıdır. Ayrıca Hacı Bektaş Dergâhı olmak üzere, tüm Alevi inanç merkezleri, dergâhları Alevilere iade edilmelidir.’’dedi.

Sarıeroğlu’’Amacı belli olan saldırılar asla başarılı olamayacaktır.’’

Ardından söz Alan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu’’ Bahadır başkan ve yönetiminin istek ve taleplerini dinledim, gerekli birimlerimize iletmek üzere konunun yakın takipçisi olacağım.’’ Dedi.
Sarıeroğlu Ayrıca’’ Ceyhan Cemevi’nin Oruç açma lokmasına katılmak istedim fakat yoğun programlarım dolayısıyla katılamadım, bu süreçte Bahadır Başkanla da görüştük, kendilerini ziyaret edeceğimi ifade etmiştim. Böyle anlamlı bir süreçte burada olmaktan son derece mutluyum. Yas-ı Matem Orucu tutan yurttaşlarımızın oruçları kabul olsun. Kerbela da şehit olan peygamber efendimizin torunları ve Allahın Aslanı Hz Ali efendimizin çocukları Hz Hasan ve Hz Hüseyini ve ehlibeytini saygıyla anıyorum. Geçtiğimiz günlerde üzücü bir olay meydana geldi.

Tabi hükümetimiz konunun hassasiyetle üzerinde duruyor ve gerekenler yapılıyor. Bu tür girişimler bizim birlik ve beraberliğimizi, geçmişten günümüze dayanan güçlü bağları koparmayacaktır. Muharrem ayında bu mübarek günlerde Ankara’da Cemevlerine yönelik gerçekleştirilen saldırıları şiddetle kınıyorum. Amacı belli olan saldırılar asla başarılı olamayacaktır. Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz daimdir, kimse bozamayacaktır. Ankara’da Cemevlerimizi ziyaret ettik ve bugün burada sizlerle beraberiz. Gördük ki; Ceyhan bizi özlemiş, inşallah bu ziyaretlerimizi sıklaştıracağız. Ceyhan Cemevi’nin diğer etkinliğinde de aranızda olmaya gayret göstereceğim. Tabi bu süreçte Cemevi’ne yapılması gereken ne varsa gerekli temasları kurarak sağlayacağız. Bahadır başkan ve yönetiminin istek ve taleplerini dinledim, gerekli birimlerimize iletmek üzere konunun yakın takipçisi olacağım. Bu güzel karşılama için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Akaryakıt fiyatlarında nefes aldıracak gelişme! Akaryakıt fiyatlarında nefes aldıracak gelişme!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık