Sadullah Kısacık, 'Çiftçimiz Hakkını Alacak'

Sadullah Kısacık, 'Çiftçimiz Hakkını Alacak'
  • 02 Mayıs 2023, Salı 18:03

CHP Adana Milletvekili Adayı ve DEVA Partisi Adana Kurucu İl Başkanı Sadullah Kısacık, seçim çalışmaları kapsamında DEVA Partisi Karataş İlçe Başkanlığınca düzenlenen Karataş/Tuzla’da halk buluşması programındaydı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Kısacık, CHP Adana Milletvekili Adayları Müzeyyen Şevkin ve Ayhan Barut’un da yer aldığı bir heyetle Tuzla’ya geldi. DEVA Partisi Karataş İlçe Başkanı Sefa Yıldırım ve CHP Karataş İlçe Başkanı Seçgin Sakar’ın konuşmalarından sonra söz alarak vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Kısacık, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

“Her yılın bir önceki yılı arattığı, tarım ve hayvancılık sorunlarının daha da derinleştiği bir dönemdeyiz. Ekip biçmenin, hayvan yetiştirmenin maliyetlerinin sürekli yükseldiği, çiftçimizin ve hayvancımızın sürekli zarar ettiği bir dönemdeyiz. Tohum, gübre, tarımsal sulama ve yem fiyatlarının sizlerin belini nasıl büktüğünü görüyoruz. Derinleşen ve çözülemeyen sorunlarınıza deva olmak için hazırladığımız Tarım Eylem Planımızı iki yıl önce DEVA Partisi kadroları olarak Genel Başkanımız Ali Babacan’ın katılımıyla, tüm Türkiye’ye burada, ülkemiz tarımının önemli bir bölgesi olan Tuzla’da ilan etmiştik. Bugün, Millet İttifakı’nın bileşenleri olarak, sorunlarınıza daha güçlü çözümlerle yine sizlerleyiz. İçinde bulunduğumuz tarihi seçim sürecinde yaşadığınız sorunların son bulması, ovamızda çiftçimizin, hayvancımızın, ailelerimizin yeniden yüzünün gülmesi adına desteğinizi talep ediyor ve oylar DEVA için CHP’ye diyorum. Bunu rahatlıkla söylüyorum çünkü biz hazırız. Çözümlerimizle hazırız.

 

İki yıl önce Tarım Eylem Planımız’da sunduğumuz çözümleri bugün Millet İttifakı Ortak Politikalar Mutabakat Metni’mizde daha da geliştirerek vaad olarak değil, resmi olarak yapacağımız icraatlar olarak sizlere sunuyoruz. Bakın ne diyoruz? Çiftiçimize tarımda kullandığı gübre ve tohum maliyetinin %50’ini destekeleme olarak geri ödeyeceğiz. Sulama ve elektrik maliyetinde indirimli tarife uygulayacağız. Tarım ve hayvancılık desteklemelerini ekimden, hasattan ve kesimden sonra değil önce yapacağız. Çiftçimiz ekeceği ürünün fiyatını ekim yapmadan önce bilecek, eğer piyasa fiyatları belirlenen fiyatın üzerine çıkarsa; devlet alımı garantisini harekete geçirip çiftçimizi mağdur etmeyeceğiz. Değerli Tuzlalılar! Bu söylediklerimizi yapmamız inanın çok kolay! Çünkü Türkiye, kaynakları güçlü ama kaynakları iyi yönetilmeyen bir durumda olduğu için bugün bu sorunları yaşıyoruz. Desteğiniz sayesinde 15 Mayıs sabahı itibariyle, Millet İttifakı olarak icraatlarımızla; Tuzla’nın, Karataş’ın Adana’nın hakkını hep beraber söke söke alacağız!”

DEVA'dan çiftçiler için tarım eylem planı... DEVA'dan çiftçiler için tarım eylem planı...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık