Önce kuyularını kazdılar, sonra destek verdiler!

Önce kuyularını kazdılar, sonra destek verdiler!
  • 21 Ekim 2020, Çarşamba 15:03

Ceyhan, Yüreğir ve Seyhan İlçe Başkanlığı koltuğuna oturacak ismin bu hafta içinde netlik kazanacağı kesinlik kazandı. AK Parti İl Başkanı Mehmet Ay’ın Ankara’da olması nedeniyle gözler Başkan Ay’a çevrildi.

Ceyhan İlçe Başkanı Muhammed İslam Bünül, kongrede aday olmayacağını yazılı basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurmuştu. AK Parti Ceyhan İlçe Başkan adaylarına temayül yoklaması yapıldı. Temayül yoklamasında yaşanan ilginç olaylar sonrası kulisler bir kez daha hareketlendi. Ceyhan İlçe Başkanı Muhammed İslam Bünül ve Bünül’e yakın olan isimlerin Kiraz lehine oy kullandığı öne sürüldü. Eski Belde Başkanı, İlçe Başkanı ve Mevcut İlçe Başkanı bugüne kadar Kiraz’a hep karşı çıktığı biliniyordu. AK Parti Ceyhan Belediye Meclis Üyesi Hakan Uçaral İlçe Başkanlığı için müracaat etmemesine rağmen gündemde yerini alınca, mevcut İlçe Başkanı, eski Belde Başkanı ve eski İlçe Başkanı Hakan Uçaral’ın ilçe başkanı olmaması için kulisler yaptığı ve en şanslı olarak görülen Mustafa Kiraz’dan yana temayülde oy kullandığı öne sürüldü.

Oyunu kuranlar şimdi neyin peşindeler?

Eski Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın görevden alınması sonrası gerçekleşen Ceyhan Belediye Başkanlığı seçiminde de oyunlar oynandığı iddia edildi. AK Parti İl Başkanı Mehmet Ay, Ceyhan Belediyesi’ni almak için gece gündüz istişareler yaptığı biliniyordu. Ceyhan’daki siyaseti çok iyi çözen Başkan Ay, seçime son 1 saat kala AK Parti adayımız Hakan Uçaral açıklamasında bulunmuştu. 2019 Yerel seçimlerinde, Ak Parti adayı Ali Alper Boydak’ı içerden yıkan zihniyetin, burada da boş durmadığı konuşuldu.

Bünül ve ekibini korkutan olay;  Belediye Başkanlığı seçiminde; Hakan Uçaral Belediye Başkanı olursa, Mustafa Kiraz’ın da İlçe Başkanı olmasına kesin gözüyle bakıldığı konuşulmuştu. AK Parti’nin bir kez daha içerden vurgun yediği öne sürüldü. Bazı AK Parti bazı meclis üyelerinin, CHP adayına oy kullandığı iddia edilerek, Uçaral’a seçim kaybettirildiği kulislerde yankılanmıştı.  

AK Parti’de seçim kaybettirdiği iddiası sonrası aynı ekibin, Mustafa Kiraz isminde uzlaşı sağladığı gündeme bomba gibi düşünce, çeşitli senaryolar kurulmaya başlandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık