Kalıcı saat uygulamasından vazgeçin!

Ayhan Barut, kalıcı saat uygulamasının yarattığı sorunlara dikkat çekip çözüm istedi

Kalıcı saat uygulamasından vazgeçin!
  • 06 Kasım 2022, Pazar 20:01

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, herkesi mağdur eden kalıcı saat uygulamasından vazgeçilmesi için iktidarı göreve çağırdı. Sorunun büyüyerek sürdüğünü, iktidarın ise çözüm üretmediğini belirten Barut, yanlışta ısrar edilmemesini isteyerek, "Bu akıl almaz uygulamadan özellikle öğrencilerimiz başta olmak üzere, aileler ve erken saatte mesaiye başlayanlar olumsuz etkileniyor. Gece yarısı yollara düşen öğrencilerimizin can güvenliği ve sağlığı risk altında" dedi.

"KARANLIK SÜRÜYOR"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "AKP iktidarı gelişmiş dünya ile ülkemiz arasında derin uçurumlara yol açtı, memleketimizi karanlıkta bıraktı. Şimdi yine dünya ülkeleriyle Türkiye arasında çok ciddi saat farkları oluştu. Ucube bir durum olan kalıcı yaz saati uygulamasının enerji tüketiminde tasarruf sağlamadığı açık" diye konuştu.

"YANLIŞA DUR DEYİN"

Kalıcı yaz saati uygulamasının neden olduğu sorunlara işaret ederek çözüm önerilerini dile getiren Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Bu akıl almaz uygulamadan özellikle öğrencilerimiz başta olmak üzere, aileler ve erken saatte mesaiye başlayanlar olumsuz etkileniyor. Gece yarısı yollara düşen öğrencilerimizin can güvenliği ve sağlığı risk altında. İllerde eğitim saati düzenlemelerini valilere bırakan karar da vahimdir. Devrik Bakanın ısrarıyla yaşama geçirilen bu vahim uygulamada ısrar etmeyin. Rantiyecilere geçit vermeyin! Lütfen yanlışa dur deyin! Bu sorunların çözümü için tekrar yaz ve kış saati uygulamasına geçilsin."

"Ceyhan’ımızın Geleceğini Sattırmayacağız"

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık