İşte hesaplanan asgari ücret...

"İşveren sigorta prim desteği’ önümüzdeki yılda 68,1 milyar TL olarak belirlendi. Toplam yüzde 58 artış hedeflenen sigorta prim desteğine göre asgari ücret hesaplamaları yapıldı. İşte 2023 yılında hesaplanan asgari ücret miktarı...

İşte hesaplanan asgari ücret...
  • 23 Ekim 2022, Pazar 19:51

2023 yılında asgari ücretle ilgili olarak çeşitli hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Vatandaş "Asgari ücret ne kadar olacak?" diye sorgularken işveren sigorta prim yüzdesi ile birlikte yeni bir hesaplama yapıldı. 2022 bütçesinde 43.1 milyar TL olan ‘işveren sigorta prim desteği’ önümüzdeki yılda 68,1 milyar TL olarak belirlendi. Toplam yüzde 58 artış hedeflenen sigorta prim desteğine göre asgari ücret hesaplamaları yapıldı.

Cumhuriyet Gazetesi haberine göre; 2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'nde işveren sigorta prim desteğinin yüzde 58 oranında artırılması, asgari ücret zammına ilişkin hesapları yeniden hareketlendirdi. Bu artışın asgari ücrete yansıması durumunda 5 bin 500 TL olan asgari ücretin 8 bin 690 TL'ye çıkabileceği tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret açıklaması ile heyecanlandırmıştı

Asgari ücrete yapılacak zam konusunda ortaya çeşitli iddialar atılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan "Asgari ücret zammıyla ilgili bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlık içerisindeyiz" ifadelerini kullandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise "Asgari ücrete aralık ayında toplumu enflasyon karşısındaki tahribattan koruyacak en kapsamlı müdahaleyi yapacağız" diye konuştu.

Eski ehliyetleri değiştirme süresi uzatıldı Eski ehliyetleri değiştirme süresi uzatıldı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık