Flaş... Hangi Esnaf ne kadar hibe alacak! İşte cevabı..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa yönelik destek paketi hakkında bilgilendirmede bulundu. Buna göre kahvehane, kafe, çay bahçesi, hamam gibi işletmelere, 1 defaya mahsus 5 bin lira; tamircilere, müzisyenlere, tuhafiyecilere, lokantalara, pastanelere, terzilere ve taksicilere ise bir defaya mahsus 3 bin lira verilecek.

Flaş... Hangi Esnaf ne kadar hibe alacak! İşte cevabı..
  • 17 Mayıs 2021, Pazartesi 20:23

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı sona erdi. Erdoğan, kritik toplantının ardından 1 Haziran sonrası atılacak normalleşme adımlarını açıklıyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

ERDOĞAN'DAN ESNAFA DESTEK MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın süresinde dükkanlarının uzun süre kapalı olması nedeniyle büyük zarar uğrayan esnaflara yönelik destek paketleri hakkında da bilgilendirmede bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnaflara iki ayrı paket halinde destek verileceğini söyledi. Buna göre kafe, çay bahçesi, hamam gibi işletmelere, 1 defaya mahsus 5 bin lira destek verilirken, tamircilere, müzisyenlere, tuhafiyecilere, lokantalara, pastanelere, terzilere ve taksicilere ise bir defaya mahsus 3 bin lira destek verileceği açıklandı.

Toplamda 4 milyar 602 milyon liralık karşılıksız destek verileceğini belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu hibe programıyla işlerine ara vermiş olan esnaflarımıza 2 grup halinde destek olmayı planlıyoruz.1. grupta kahve kıraathane pastane, internet kafeler vb işletmeler yer almaktadır. Sayıları 235 bine ulaşan işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapacağız.

2. grupta bakım onarım, tamirat, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik, bakırcılar, ayakkabıcılar, konfeksiyonlar vb yer almaktadır.

Bu gruba berberler otobüsçüler, pazarcılar dahildir. Toplamda 1 milyon 150 bini aşkın işletmeyi kapsayan bu gruba bir defaya mahsus 3 bin lira hibe desteği vereceğiz. Toplamda 4 milyar 602 milyon liralık kaynağı karşılıksız olarak veriyoruz"

ÇİFTÇİLERİN BORÇLARI ERTELENECEK

Bugün çiftçilerimize de müjdemiz var. 180 bin ton patates ve kuru soğanı üreticiden alarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıttık. Ellerinde bulunan çeltiğin 15 bin tonu da toprak mahsuslarına verdik. Bu yıl kuraklık yüzünden bazı ürünlerin rekoltelerinde azalma olacağı bellidir. Kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerimizin ziraate ve tarım kooparatiflerine olan borçları ertelenecektir.

2021 ALIM FİYATLARI

Ton başına bin 275 olan arpa fiyatını bin 750 liraya yükseltiyoruz. Nohutta 4 bin 50 lira olarak belirlendi. Açıkladığımız alım fiyatları diğer alım kurumları için de referans alım olacak, farklı fiyatlandırma alınmayacak.

ÇAY ALIM FİYATI 4 TL OLDU

Geçen yıl yaş çay alım fiyatı kilo başına 3,27 lira destekleme ile birlikte 3,4 lira olarak belirlenmişti. Bu yıl için yaş çay alım fiyatı 3,87 liraya destekleme ile birlikte 4 liraya yükselmiştir.

"SALGINI BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTROL ALTINA ALDIK"

Geride bıraktığımız Ramazan Bayramını bir kez daha tebrik ediyorum. Vatandaşlarımın her biri bayramı huzur içinde geçirdiğini ümit ediyorum. Salgın sebebiyle gönlümüzce bir bayram seyredemediğimiz açıktır. Vefat sayısının 45 bine dayandığı, yüzbinlerce insanımızın hastanelerde tedavi gördüğü ortamda başka türlü hareket edebilmemiz mümkün değildir. Ramazan ayı boyunca uyguladığımız kısmi ve tam kapanma sayesinde salgını yeniden büyük ölçüde kontrol altına aldık.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık