Erol Kahraman'dan Ceyhan'a Dev Yatırım!

Ceyhan’da hizmet veren Ekton Enerji inşaatı devam biyokütle enerji santrali ile hasat sonrası kalan anızları elektrik enerjisine dönüştürecek.

Erol Kahraman'dan Ceyhan'a Dev Yatırım!
  • 18 Ekim 2021, Pazartesi 21:11

Ceyhan’da hizmet veren Ekton Enerji inşaatı devam biyokütle enerji santrali ile  hasat sonrası kalan anızları elektrik enerjisine dönüştürecek.

Ekton Enerji Tesisi sahibi Erol Kahraman, Ekton Enerji tesisleri inşaat alanında yerel basınla bir araya gelerek tamamen yerli sermayeyle kurulan tesiste tarım hasatlarından sonra kalan anızlardan elektrik üretileceğini belirtti.

Ceyhan'da ortalama 48 bin hanenin elektriğini üretebileceklerini kaydeden Kahraman, "Devletin de teşviki ile biyokütle enerji santrallerinin faaliyete geçmesi, anız yangınlarının azalmasına büyük ölçüde katkı sağlamıştır. Ceyhan'da kurulan ve tamamı yerli sermaye ile hizmet veren tesisimizi ülkemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

“CEYHANLI BİRİNİN CEYHANA YAPTIĞI EN BÜYÜK YATIRIM”

Biyokütle enerji tesisin Ceyhan’a Ceyhanlı biri tarafından yapılan en büyük yatırım olduğunu kaydeden Erol Kahraman, “Bu tesisle yaklaşık 48 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak enerjiyi üreteceğiz. Peki bu enerjiyi neyle üreteceğiz? İş en önemlisi burası bu tesis tarımsal atıklardan enerji üretecek. Yani artık anız yangınlarına ve hava kirliliğine son vereceğiz. Tarımsal atık toplamada sıkıntı yaşıyoruz bazı mahalle muhtarları başka bölgelerden gelenlerle anlaşarak arazilerdeki atıkları bizim almamızı engelliyor. Şu ana kadar Ziraat Odası hariç hiçbir STK bize destek olmadı. Hâlbuki bu tesiste 300 kişi Ceyhanlı olmak üzere yaklaşık 500 kişiye iş imkânı sağlıyoruz, bu yatırımı başka bir yerde yapsam emin olun çok daha fazla destek bulurdum.” dedi.

CEYHAN’A 260 MİLYONLUK YATIRIM

Kasım ayı sonunda tesisi çalıştırmayı planladıklarını söyleyen Erol Kahraman, “Bu tesisi 2020 yılında arsa hariç 180 milyon TL ye bitirmeyi planlamıştık. Fakat pandemi ve bazı aksaklıkların yaşanması neticesinde süreç uzadı, bu tesisin yapımında kullanılan malzemelerinde dolarla alınıyor olması ve doların’da hızlı yükselişi yatırım maliyetimizi de önemli ölçüde arttırdı. Şu anda tesisin maliyeti 260 milyon TL’yi bulacak. İnşallah kasım ayın sonunda tesisi çalıştırıp ilk deneme üretimini yapmayı ocak 2022 dede ticari olarak faaliyete geçmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Daha sonra Kahraman basın mensuplarıyla birlikte tesisin inşaat alanını gezerek tesis hakkında bilgiler paylaştı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık