Elban’dan 29 Ekim Kutlama Mesajı…

Elban’dan 29 Ekim Kutlama Mesajı…
  • 27 Ekim 2022, Perşembe 17:52

Adana Valisi Dr. Süleyman Elban; "Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olan Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 99. yıl dönümünü kutlamanın coşkusunu, heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile başlayan bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi; büyük bir azim, inanç ve kararlılıkla yürütülmüş, her türlü zorluğa rağmen eşi benzeri görülmeyen büyük bir zafer kazanılmıştır. Milli bir ruh ile kazanılan İstiklal Harbi’mizin varış noktası da Türkiye Cumhuriyeti olmuştur.

Cumhuriyet; bu coğrafyada milletimizin varoluş mücadelesinin en anlamlı eseri, bağımsızlığına ve egemenliğine sahip çıkma kararlılığının en güçlü ifadesidir. Gücünü halktan alan bu yönetim anlayışı, hür düşünceye dayalı çağdaş Türkiye’nin mayasını oluşturmuştur. Gazi Mustafa Atatürk'ün engin ileri görüşlülüğü ile kurulan Cumhuriyet, bir yönetim biçimi olmasının ötesinde bir kalkınma ve modernleşme atılımıdır. Cumhuriyet; özgürlük, fazilet, çağdaşlaşmak demektir. Cumhuriyet; bilim ve teknolojinin ışığında ilerlemek, yükselmek demektir. Kısacası cumhuriyet; demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletinin tüm ilkelerini geleceğe en sağlam şekilde taşıma azmi ve kararlılığı demektir.

Cumhuriyetin temel nitelikleri ile ufku genişleyen Türkiye, 99 yıllık yolculuğu esnasında demokrasinin kazanımları ile güçlenerek dünyanın saygın bir üyesi olmuş ve bölgesinin geleceğinde söz sahibi olan bir konuma yükselmiştir. Bugün geldiğimiz noktada bizler bilimde, teknolojide, sanayide, ticarette, eğitimde, sağlıkta, kültürde, sanatta hemen her alanda Atatürk’ün yaktığı aydınlanmaışığını söndürmeden taşıyacak ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar koruyacağız. Bunu da inanç ve kültür zenginliğimiz ile gerekli her zamanda tek yürek olduğumuz sağduyulu milletimizin ve Türk gençliğinin sayesinde başaracağımıza yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle “Cumhuriyet, yeni ve sağlam esasları ile Türk milletini sağlam ve güvenli bir gelecek yoluna koyduğu kadar, fikirlerde ve ruhlarda yarattığı güvenlik itibarı ile de büsbütün yeni bir hayatın müjdecisi olmuştur.”diyerek cumhuriyetin önemini en güzel şekilde vurgulayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Millî Mücadele’mize hizmet eden tüm kahramanlarımızı, bizlere bağımsızlığımızı armağan etmek uğruna canını veren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle yadediyorum.

Aziz milletimizin ve kıymetli Adanalı hemşehrilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı canıgönülden kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık