Derman Ekipler Ceyhan'ın Hizmetinde

Derman Ekipler Ceyhan'ın Hizmetinde
  • 23 Mart 2020, Pazartesi 22:24

Ceyhan Belediyesi Covid-19 salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için özel bir ekip kurdu.
Sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında temel ihtiyaçlarını internetten karşılayamayan ya da yardım edecek kimsesi bulunmayan 65 yaşın üstündeki Ceyhanlıların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan ekip salgın riskinin ortadan kalkacağı zamana değin Ceyhan halkına hizmet verecek.

Ceyhan'da korona  tedbirleri artırıldı...

Başkan Aydar; “Vatandaşımızın Derdine Derman Olmak İçin Çalışıyoruz”

Korona salgını ile mücadele çalışmaları hakkında bilgi veren Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar; “Dünyayı kasıp kavuran Covid-19 salgının ilçemizde de can kayıplarına neden olmaması için belediyemizin tüm ekipleri teyakkuz halindeler. 65 yaş üstüne getirilen sokağa çıkma yasağı ile birlikte yalnız yaşayan ya da temek ihtiyaçlarını karşılamaları için yardım edecek kimsesi bulunmayan vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla özel bir ekip kurduk. Bu ekibimiz 0850 305 01 53 numaralı çağrı merkezimizi arayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını temin edip evlerine servis yapacaklar. Biz vatandaşımızın derdine derman olmak için çalışıyoruz. Vatandaşımızın da bu süreçte mümkün olduğunca evinde kalması ve hijyen kurallarına özen göstermesi hayati önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

CEYHAN'DA TEDBİRLER ARTIRILDI

Ceyhan Belediyesi tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüse karşı önlem almaya devam ediyor. Bu kapsamda belediye çalışanlarının ve belediyeye gelen ziyaretçilerin giriş kapısında cihazlarla ateş ölçümü yapılıyor.
Belediye ekipleri, yürütülen ilaçlama çalışmalarının ardından, Ceyhan Belediyesi görevlileri tarafından, çalışan personelin ve belediye hizmet binasına gelen vatandaşların temassız ölçüm cihazı ile ateşi ölçülüyor. Ateşi 38 derecenin üstünde olan vatandaşlar hastanelere yönlendiriliyor. Ateş ölçümünün ardından ellerini dezenfekte eden vatandaşlar binaya giriş yapabiliyor.

“Halkımızın sağlığı bizim için her şeyden önce gelir”

Korona ve halk sağlığını tehdit eden virüse karşı önlemler aldıklarını ifade eden Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar; " Belediye personelimiz büyük bir özveriyle ilçemizde dezenfekte çalışmaları gerçekleştirmeye devam ediyor. Bizler büyük bir titizlikle bu olağanüstü durumla mücadele ederken değerli vatandaşlarımızdan tedbiri elden bırakmamalarını rica ediyoruz. Belediye hizmet binamıza gelen vatandaşlarımız ise personelimiz tarafından cihazlarla ateş ölçümü yapılarak binaya kabul ediliyor. Tüm halkımızın bu konuya büyük bir hassasiyetle yaklaşmasını rica ediyoruz ve halkımızın sağlığı bizim için her şeyden önce gelir" dedi.

HER YER DEZENFEKTE EDİLİYOR

Bu arada Ceyhan Belediyesi tüm dünyada tedirginliğe ve can kayıplarına neden olan korona virüs tehdidine karşı ilaçlama çalışmalarını ilçenin her yerine yaydı. Belediye ekipleri, yürütülen ilaçlama çalışmaları kapsamında, özel kıyafetler giyip, maske takarak dezenfekte işlemi yaptı. Hastalıkların yayılma ihtimali bulunan alanlarda çalışma yapan Ceyhan Belediyesi ekipleri, kafeler, restoranlar, kargo şirketleri, marketler, camiler, ilçe merkezindeki dükkanlar, parklar ve dolmuş durakları gibi virüslerin yayılma ihtimalinin yüksek olduğu kalabalık alanlarda ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Hastaneler, Kargo Şirketleri veToplu Olarak Bulunan Her Yer İlaçlandı

Korona ve halk sağlığını tehdit eden diğer virüslere karşı önlemler aldıklarını ifade eden Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar; “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de korona virüs insan sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Umarım hem bizim aldığımız önlemler hem de vatandaşımızın bireysel olarak hijyen kurallarına özen göstermesi ile Ceyhan’da covid-19 salgınını yaşamayacağız.

İlçemizin sağlığı ve huzuru için tedbirlerimizi bir üst seviyeye çıkardık. Halkımızın yoğun olarak kullandığı alanlarda, kargo şirketlerinde, devlet dairelerinde, hastanelerde, sağlık ocaklarında, camilerde, bankalarda, mağazalarda, toplu taşıma duraklarında temizlik ve dezenfekte işlemlerini arttırdık. Belediye ekiplerimiz düzenli olarak çalışmalara devam edecek. Biz dezenfekte işlemlerine devam ederken, özellikle sokağa çıkma yasağı uygulanan 65 yaş üstündeki ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımızın salgın riskini atlatana kadar yasaklara ve hijyen kurallarına uymalarını önemle rica ediyorum. Halkımızın sağlığı bizim için her şeyden önce gelir" dedi.

Ceyhan korona virüse karşı dezenfekte ediliyor!

KADİR AYDAR, “BU BİR SİYASİ DARBEDİR” KADİR AYDAR, “BU BİR SİYASİ DARBEDİR”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık