“Çiftçiyi Yeniden Ayağa Kaldıracağız”

“Çiftçiyi Yeniden Ayağa Kaldıracağız”
  • 05 Mayıs 2023, Cuma 13:36

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, tarımsal üretimde derinleşen sorunları halkın iktidarında kesinlikle çözeceklerini belirterek, "Tarımsal üretimi destekleyip çiftçiyi yeniden ayağa kaldıracağız. Böylelikle ülkemiz ve üreticilerimiz kazanacak, tüketicilerimiz rahat edecek" dedi. 

YÜZ YÜZE GÖRÜŞTÜ, İLGİ VE DESTEĞE TEŞEKKÜR ETTİ

Seçim çalışmalarını yüksek tempoyla aralıksız sürdüren CHP Adana Milletvekili ve Adayı Ayhan Barut, bu kapsamda tarım ve çiftçi örgütlerini ziyaret edip halk iktidarı için destek istedi. İlk olarak Yüreğir Ziraat Odası'na geçerek Oda Başkanı Mehmet Akın Doğan, yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle çiftçilerin konuğu oldu. Daha sonra Seyhan Ziraat Odası'na giden Barut, burada Oda Başkanı Süleyman Girmen, oda temsilcileri ve üyeleriyle buluştu. Uzun yıllar başkanlığını yaptığı Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi'ni de ziyaret eden Barut, burada da Şube Başkanı Feyzullah Korkut ve meslektaşlarıyla bir araya geldi. Üyesi olduğu Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru ve birlik mensuplarıyla buluşan Ayhan Barut, gittiği yerlerde gösterilen ilgiye ve verilen desteğe teşekkür etti. 

"DESTEKLENEN, PLANLI ÜRETİM ŞART"

Tarımda yaşanan sorunları ele alıp çiftçilerin problem, istek ve önerilerini dinleyen Ayhan Barut, sürdürülebilir tarımsal üretim için önerilerini de paylaşarak şunları kaydetti:

"Tarımda maalesef AKP iktidarı eliyle sorunlar gün geçtikçe daha da derinleşiyor. Bakın, mazot fiyatları aldı başını gitti, gübreden tohuma, zirai ilaçtan elektrik bedeline kadar her şey fahiş biçimde zamlandı. Biliyoruz ki tarımsal üretim planlamasının olmaması, sürdürülebilir strateji yoksunluğu, tarıma ve çiftçiye yeterli destek verilmediği için sorunlar sürekli olarak derinleşiyor. AKP tarım ülkesi olan Türkiye'yi ithalat cennetine çevirdi. Gıda egemenliğimizi tehlikeye soktular. Az kaldı, bu sorunların hepsini aşacağız. Bu yanlış politikalar son bulacak, halkın iktidarında ülkemiz tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yetecek hale gelecek. Tarımda devrim yapacağız hep beraber. Köy ve kırsal alanda ziraat mühendisinden veterinerine, ziraat teknisyeninden teknikerlere değin atama ve görevlendirmeler yapacağız. Türkiye, üreten, ürettiğinden kazanan bir ülke olacak. Üretim ve üretici desteklenerek sorunlara çare bulacağız. Ülkemiz kazanacak, çiftçimiz rahat nefes alacak, tüketici refaha kavuşacak. Tüm bunları kısa sürede başaracağız."

Ceyhan’da Ayhan Barut Rüzgarı Esti Ceyhan’da Ayhan Barut Rüzgarı Esti

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık