Ceyhan'ın Kurtuluşunun 99. Yıldönümü Kutlandı

Ceyhan'ın Kurtuluşunun 99. Yıldönümü Kutlandı
  • 06 Ocak 2021, Çarşamba 16:54

Düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılı çeşitli etkinliklerle Ceyhan'da kutlandı. Düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Meydanında Kaymakam Dr.Bayram Yılmaz  ve Belediye Başkanı Hülya Erdem tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu; takiben  saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. 

Çelenk sunumundan sonra konuşan Kaymakam Yılmaz, Ceyhan İlçemizin kurtuluş gününü kutlayarak, sözlerine şöyle devam etti; "İlçemizin 1919 yılının Mart ayında Ermenilerin desteği ile Fransızlar tarafından işgal edildiğini, işgal döneminde, işgalcilerin zulmune karşı Ceyhan Halkının birlik olarak düşmana karşı geldiğini; düşmanla çok sayıda çarpışma yaşandığını; özellikle Mercin Bölgesinde 3 yoğun çarpışma olduğunu; çatışmalarda birçok Şehit verildiğini;  nihayetinde de 06 Ocak 1922 günü de Ceyhan'ın işgalden kurtarıldığını belirterek; İstiklal Mücadelemizin Lideri ve Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal  ATATÜRK başta olmak üzere kurtuluşa vesile olan tüm Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla andıklarını; devletimiz ve milletimize yönelik her türlü saldırıya karşı en uygun cevabı yine yüce Türk Milleti verecektir" dedi.

Çelenk sunma törenine Adana Milletvekilleri Muharrem Varlı, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Şehit Yakınları, Gaziler, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı. 

Çelenk sunum programdan sonra Kaymakam Yılmaz ve protokol üyeleri Ceyhan Asri Mezarlıkta Şehitliği ziyaret etti. Şehitlikteki ziyarette Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi ve Şehit Mezarlarına karanfiller bırakıldı.

"5 Ocak, Adana’mızın gurur günüdür"

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık