Ceyhan’ı Koronasız seçim bekliyor

Ceyhan’ı Koronasız seçim bekliyor
  • 29 Nisan 2020, Çarşamba 0:53

Ceyhan’da efsaneleşen “seçim olacak” söylemlerinin ardından, gözler YSK’ya, İçişleri Bakanlığı’na ve Adana Valiliği’ne çevrilmişti.

Millet İttifakı’ndan Hülya Erdem Belediye Başkanlığı seçimini kazansa da, seçim tekrarının olacağı ihtimali doğrultusunda, partililerde hareketlilik gözlendi.

Millet İttifakı’nın Ceyhan Belediye Meclis üyesi yakınlarının seçim arifesinde belediyede çalıştırılmak üzere, SSK girişlerinin yapıldığı tespit edilince, seçime şaibe karıştırdıkları nedeniyle, Ceyhan Belediye Başkanlık seçiminin tekrarına karar verilmesi hususunda çalışmaların yapıldığı öne sürüldü.

İçişleri bakanlığı izniyle açılan soruşturma kapsamında; Ceyhan Belediyesi’ne gelen müfettişlerin, Seçim rüşveti” olarak adlandırılan ve Millet İttifakı meclis üyelerinin oylarına ipotek konulduğu iddiasıyla meclis üyelerinin savunması alındı. Savunmada; “haberimiz yoktu" sözlerinin ardından, Başkan Vekili olarak görev yapan Gürsel İlci sorumlu tutuldu. Bazı meclis üyelelerinin ifadesinde; "1. derece yakınlarının, işe girmesinin yasada her hangi bir olumsuz teşkil edecek bir durum olmadığı" ifadelerinde bulunduğu öğrenildi.

Ceyhan’da seçim havası esmeye başladı. Ceyhan Belediyesi’nde görevli CHP’li bazı yetkililerin “Kayyum” beklediği öne sürüldü. Ak Parti, MHP, CHP, İYİ Parti ve HDP’li yetkililerin seçim olacağı yönünde çevresine telkinde bulunmaya başladığı söylentileri Ceyhan’da yayılmaya başlandı.

İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma izni verildiği günden bu yana, siyasetçiler, yakın zamanda gerçekleşmesi beklenen ara seçime hazırlanıyor.

Millet ittifakı meclis üyelerinin, seçime şaibe bulaştırdıkları ve Ceyhan Belediyesi’nde çuvallar dolusu belgelerin gizlice yakıldığı tespit edildikten sonra, Ceyhan Belediye yönetiminin Ceyhan nezdinde güven vermediği, şaibeler ve skandalların ardı arkasının kesilmediği günlerde, Ceyhanlı vatandaşların seçim beklentisi üzerine siyasetçiler kolları sıvadı.

Koronavirüs salgını sonrası Ekim ayında Ceyhan Belediye Başkanlığı seçiminin tekrarlanacağı öne sürüldü. Soruşturma kapsamında; Millet İttifakı’nda adı geçen 11 meclis üyesinin açığa alınarak yargılanacağı iddia edilirken, Ceyhan Belediyesi’ne de kayyum atanarak, Ceyhan’ı yeni bir seçime götüreceği ileri sürüldü.

Bir diğer iddia; Ceyhan’da ara seçimin tekrarlanmaması durumunda, mağdur bırakıldığı öne sürülen CHP’li Kadir Aydar’a destek veren Millet İttifakı’nın meclis üyelerinin istifa etmesiyle meclisi düşüreceği öne sürülürken, Ceyhan seçimini bu yolla da seçime götürüleceği konuşuluyor. Kadir Aydar’ın siyasi yasağının Ekim ayında sona ereceği ve  Kadir Aydar’ın tekrar seçime gireceği öne sürüldü.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da Ceyhan'da seçim tekrarına  sıcak baktığı konuşuluyor. Meclis düştüğü takdirde Kadir Aydar, Zeydan Karalar’la bir kez daha karşı karşıya gelerek kıyasıya adaylık yarışına tutuşacağı ifade ediliyor. Karalar’ın adayı olarak bilinen Doktor Selahattin Menteş’te ısrarcı olması bekleniyor. CHP'li vatandaşların ısrarla CHP’den talebi; Kadir Aydar’ı tekrar belediye başkanı adayı olarak görmek ve bu kez daha büyük farkla Aydar'a hakkını teslim etmenin en doğru yol olduğu ifade ediliyor. Önümüzdeki günlerde, Ceyhan gündemini ısıtacak olan ara seçim olursa, CHP’de Kadir Aydar ya da Selahattin Menteş’li bir seçime girileceği öne sürüldü.

Babalar, kahyalar Derman'sız bıraktı, Zeydan'ın doktoru, Derman olmaya geliyor Babalar, kahyalar Derman'sız bıraktı, Zeydan'ın doktoru, Derman olmaya geliyor

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık