Ceyhan’da ölümü çaresizce bekleyen kadının dramı!

Ceyhan’da ölümü çaresizce bekleyen kadının dramı!
  • 23 Ağustos 2021, Pazartesi 21:40

Ceyhan’ın Değirmenli Mahallesi’nde ikamet eden 68 yaşındaki Şendal Adsız yaşam mücadelesi veriyor.

Tam Adana Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ersin Sucu, Ceyhan’ın Değirmenli Mahallesi’ne giderek, 68 yaşındaki Şendal Adsız’ı ziyaret etti.  Ayağındaki engel nedeniyle yürüyecek durumda olmayan Adsız, gözyaşları içinde yardım talebinde bulundu. Yaşadığı evde tek başına yaşam mücadelesi veren Şendal Adsız’ı birçok siyasetçinin ziyaret ettiği, ziyaret sonrası da fotoğraf çektirip, hiçbir yardımda bulunmadığını ifade etti. 

Nerede Kadıneli?

Komşuları olan Suriye’li vatandaşlar tarafından ihtiyaçlarını gideren Şendal Adsız, akülü arabam olmadığı için, eczaneye ve sağlık ocağına gidemediğini, komşularından yardım isteyerek ihtiyaçlarını karşıladığını ifade etti. Ceyhan Belediye Başkanlığı’ndan akülü araba talebinde bulunduğunu söyleyen Şendal Adsız, belediye yetkililerinden bir daha dönüş olmadığını ifade etti. Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’in kadın olması ve kadınlara sahip çıkmasını beklerken, gözyaşlarımla ölüme terk edildiğimi anladım diyen Şendal Adsız, sağlığım yerindeyken AK Parti’de Mahalle Başkanı olarak görev yapmıştım. Bu duruma geldikten sonra kimse kapımı çalmaz oldu. Bu kadın ne yer, ne içer, kimse bilmiyor. Kapımı çalanlar resim çektirip gidiyor. Evime gelen siyasetçilerin ziyareti sonrası, bir başıma gözyaşlarımla kala kalıyorum.

Engelli maaşımla ayakta kalmaya çalışıyorum. Bakkala, manava borcum var. Ödemekte zorluk çekiyorum. Ekmeği bulsam, peyniri bulamıyorum. Zaman zaman ilaçlarımı yemeğim olmadığı için aç karnına içtiğim oluyor. Çaresiz bir şekilde ölümümü bekliyorum.”

Şendal Adsız’ın bu açıklaması sonrası, gözyaşı sel olup akıyor.

Tam Adana Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ersin Sucu, “Ceyhan’da milyoncuklarıyla hava atan iş insanlar, seçimden seçime ziyaretlerde bulunan siyasetçiler, Şendal teyze gibi muhtaç insanların kapılarını çalıp, fotoğraf çektirip giden zavallı siyasetçiler, Kadıneli var diyen Ceyhan Belediyesi Başkanı Hülya Erdem, Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, AK Parti’ye emek veren, mahalle başkanı olarak bir dönem görev alıp, onu sahipsiz bırakan AK Parti İlçe Başkanları, Diğer siyasi partilerin İlçe Başkanları, Ceyhan Kent Konseyi Başkanı, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları ve ben, ve benim gibi yüzlerce insan, Ceyhan’da ölüme terk ettiğimiz o kadının hepimize selamı var. Hadi, şimdi hep birlikte utanalım…  

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık